Eğirdir Göl Havzası, Pestisitle Mücadelenin Neresinde?!!! (7. Bölüm)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Göl Havzası, Pestisitle  Mücadelenin  Neresinde?!!! (7. Bölüm)
Haberin Tarihi: 16.3.2022 16:31:01 - Okunma Sayısı:3488 defa okundu.

Zeki TARHAN yazdı...

EĞİRDİR GÖL HAVZASI, PESTİSİTLE

MÜCADELENİN  NERESİNDE?!!!

                                   Zeki TARHAN – ANKARA

                                             YEDİNCİ  BÖLÜM

             Yazı  dizimizin bu bölümünde; Pestisit gruplarından Fungisitleri ele alacağız. Bugün bilinen fungisitler, başlıca iki grupta incelenebilmekte… Bunlar; koruyucu fungisitler ve sistematik fungisitler. Koruyucu fungisitlere örnek olarak; Bakırlılar / Kalaylılar / Kükürtlüler, dithiokarbamatlar, phtalamidler verilebilir. Sistemik fungisitler içerisinde analidler, benzimidazoller sayılabilir.

               Birçok organik fungusit, toprakta sadece birkaç gün veya bir hafta değişmeden kalabilirler… Bazı fungisitler ise, birkaç ay veya bir yıl kadar toprakta kalabilirken, bazıları ise, altı ay veya iki yıl, thiram ise birkaç ay süreyle, toprağın yapısına bağlı olarak kalabilirler…

                                                           ***

                Fungisitlerin  çoğunluğu, ALT MEMELİLER İÇİN TOKSİKTİR!!! İNORGANİK FUNGİSİTLER İSE; AĞIR METAL İÇERDİKLERİ İÇİN, TOPRAKTA UZUN SÜRE KALICIDIRLAR!!! Bunlar, Toprakta parçalandıklarında; BAKIR /CİVA veya KALAY gibi AĞIR METALLERE ayrışır ki, bu maddeler Toprakta ve CANLIDA kalıcı etkiye sahiptirler… BAKIR ve KALAY, Toprak Faunasına olduğu kadar, MİKROFLORA için de ZARARLI ETKİYE sahiptir!!!

               Sekizinci bölümde, İnsektisitler ve Akarisitlerden kısaca söz edeceğiz…         

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap