GÜLE GÜLE ŞAKİR KARDEŞİM
Zeki TARHAN – ANKARA
Pandemi sürecinde; araştırmaya / okumaya ve de yazmaya daha çok zaman ayırmak, biz yazar – çizer takımına adeta farz oldu… Kütüphanemdeki arşivime göz atarken; 2005 yılında Eğirdir’e gelip, SAREM’in düzenlediği “Su Ürünleri Çalıştayı”nda tanıştığım, 9 Eylül Üniversitesi / Deniz Bilimleri Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. H.Avni BENLİ ile yaptığım Röportaja rastladım. Bu röportaj bugün; Eğirdir Gölü'nün yedi rengiyle ilgili ”EZBER BOZACAK” bir söyleşiydi. Bu söyleşiyi, güncel yorumlarımla “AKIN” okuyucuları ve sosyal medya takipçilerim için paylaşacağım…
***
Eğirdir Su Ürünleri Enstitüsü Müdürü değerli dostum Şakir ÇINAR kardeşimizi, yukarıda sözünü ettiğim söyleşiyi konuşmak için aramıştım. Bu vesileyle aramıştım ama ağırlık, Denizli’ye bir başka göreve atanması konusu ve Eğirdir’e “ARZ-I VEDA”sı oldu. ÇINAR; Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu / Denizli İl Koordinatörü olarak, Bakanın onayı ile görevlendirilmişti. “ARZI –VEDA”sı; çalıştığı kurumun personeline ve EĞİRDİR’e olsa da O, Afyon’lu değil, Eğirdir’li / Isparta'lı idi. Telefon konuşmamızda da; aynen böyle diyordu…
***
1999 yılından bugüne uzanan geride bıraktığı 22 yılına, bir projektör tutuyordu ÇINAR. Bir asrın çeyreğindeki zaman tüneli de diyebiliriz buna. Son sekiz yıl yönetici olarak görev yapmıştı… Bugünkü SAREM (Eğirdir Su Ürünleri Enstitüsü Müdürlüğü), 2013’ te İSTASYON olarak teşkilatlanmıştı. 2015’ te ise, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü olmuştu.
***
Şakir kardeşimiz, 23 yaşında Eğirdir’e Teknisyen olarak gelir. Bugünkü SAREM’de işe başlar… İlginç bir öyküsü vardır bu kardeşimizin ve bu öykü, aslında bir başarı öyküsüdür… Dört yıl gece bekçiliği yapmıştır. Kalorifer yakmıştır… Sabahın saat 6’sında gelip, çaydanlığın altını yakıyor ve saat 8’e geldiğinde, mesainin başlamasıyla birlikte çay demlenmiş oluyordu… Ve çalışanlar, sabah çayına böylece kavuşmuş oluyordu… Ve bu süreçte ÇINAR; sabahları okula yani, Eğirdir Su Ürünleri Fakültesine giderdi… Ve Fakülteyi 2002’de bitirir. Azimli ve de hırslıdır ÇINAR. Lisans öğretimiyle yetinmez. 2010’da Yüksek Lisansını da bitirir… Bugünkü SAREM 2012’de, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsüne bağlı bir Birim statüsüne indirgenir.
…Ve ÇINAR; 2012’nin yılbaşında, bu Birimin başına koordinatör olarak görevlendirilir…
***
Kamu hizmeti, devamlılık ve süreklilik arz eder. ÇINAR’dan hizmet yarışının bayrağını devralan Fuat BİLGİN, Su Ürünleri Yüksek Mühendisidir ve eşi Prof. Dr. Şengül BİLGİN de 30 yıldır Eğirdir’de ve Eğirdir Su Ürünleri Fakültesinin değerli bir öğretim üyesidir.
…Evet, güle güle sevgili kardeşim, yolun açık olsun…
--- 0 ---