Yerli Ve Milli Çeşitlere Yenileri Ekleniyor
Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM)'nün ıslah çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.
Eğirdir MAREM'de 2006 yılından beri yürütülmekte olan “Ateş Yanıklığı Hastalığı’na Toleranslı Armut Çeşit Islahı” projesinde sona yaklaşıldı. Proje kapsamında 2018 yılında 7 adet armut çeşit adayı tescile sunuldu. Çıktıları bakımından ülkemiz armut yetiştiriciliğine büyük katkılar sunacağı düşünülen projeden elde edilecek ateş yanıklığına toleranslı yerli ve milli kaliteli armut çeşitleri ile hem geleneksel hem de organik armut bahçeleri kurularak Türkiye armut üretimi ve ticaretinin ivme kazanması sağlanacak. Bu çeşitlerle kurulan bahçelerde kullanılan kimyasalların miktarı azalacak, pahalı olan kimyasal mücadele yöntemlerinde kullanılan girdilerdeki azalma, yüksek oranda kaynak tasarrufu sağlayacak. Ayrıca, ilaç kullanımından kaynaklanan, insan ve çevre sağlığı üzerindeki riskler, en aza indirilmiş olacak.