Prof. Dr. Semra Kurucu: “En Büyük Yol Gösterici Bilimdir”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Prof. Dr. Semra Kurucu: “En Büyük Yol Gösterici Bilimdir”
Haberin Tarihi: 2.3.2020 17:59:22 - Okunma Sayısı:13639 defa okundu.

Zeki TARHAN / ANKARA

MAREM; BOĞAZOVA’NIN BAĞRINDA YÜKSELEN BİR BİLİM ABİDESİDİR!!!

ONA SAKIN DOKUNMA TOKİ!!!

Zeki TARHAN / ANKARA

PROF. DR. SEMRA KURUCU: “EN BÜYÜK YOL GÖSTERİCİ BİLİMDİR”                  

ISVAK Yayın Bilim Ve Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semra Kurucu, ISVAK Genel Kurulunda, Boğazova’daki Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü (MAREM)'ne ait arazide yapılması düşünülen TOKİ’nin toplu konut yapılanması  konusunda konuştu. Prof. Dr. Kurucu, Boğazova olarak bilinen 1'nci sınıf tarım arazisinin TOKİ’ ye konut yapmak üzere tahsisinin söz konusu olduğu, duyumları aldıklarını belirterek " tavsiyemiz; 200 konutluk alan üretimi için, konusunda uzman bir şehir planlamacısına danışmasıdır. Büyük Atatürk’ün ifade ettiği gibi en büyük yol gösterici Bilimdir.” dedi.

                Prof. Dr. Semra Kurucu, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:  “Eğirdir Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü” ile yollarımızın kesişmesi, 2000'li yılların başında Hoyran Ovasında “elma bahçesi” kurma girişimlerimiz ile başlar. Çok yönlü hizmet üreten bu kuruluş, hem çoğu doktora yapmış personeli ile meyve anaç ve çeşitlerinin adaptasyon ve araştırmalarını yürütüyor, hem de üreticilere kaliteli fidan üretiyordu.

                                                   ***       

                 Fidan Üretimi, Araştırma ve Bilgi üretimi ile Danışmanlık hepsi  bir arada sunuluyordu…  Enstitüyü çok kez ziyaret ettiğimizde; sadece Isparta’dan değil, Antalya, Denizli, Konya gibi meyveciliğe başlayan pek çok ilden üreticilerle karşılaşıyor,  fidan ve danışmanlık hizmeti aldıklarını gözlemliyorduk. Bir başka deyişle şimdiki adıyla MAREM, sadece Isparta’ya hizmet vermekle kalmıyor, pek çok ile danışmanlık yapıyor, fidan temin ediyordu…

                                                  ***

                Enstitünün bulunduğu Kovada Vadisi,  “BOĞAZOVA”  olarak  bilinen birinci sınıf tarım arazisi idi. Enstitü; bu verimli arazide hem araştırmalarını yürütmekte, hem de fidan üretimi yapmaktaydı. Yakın zamanda bu verimli arazinin TOKİ’ ye konut yapmak üzere tahsisinin söz konusu olduğunu öğrendik. TOPRAK; üretim için sınırlı bir kaynaktır ve bizden sonraki nesillere bırakacağımız bir emanettir. Hele bir de BOĞAZOVA gibi verimli toprakların MAREM’ in elinden alınıp imara açılması nasıl açıklanabilir?...

                                                   ***

                 Eğirdir Belediyesine tavsiyemiz: 200 konutluk alan üretimi için, konusunda uzman bir şehir planlamacısına danışmasıdır. Büyük Atatürk’ün ifade ettiği gibi en büyük yol gösterici Bilimdir.” dedi.

                             ----- 0 ----   

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap