PROF. DR. SÜLEYMAN KODAL: “MAREM’İN BOĞAZOVA’DAKİ ARAZİLERİNİN TARIM DIŞI FAALİYETLERDE KULLANILMASINI, HATTA ARAŞTIRMA VE EĞİTİM DIŞI ÇALIŞMALARDA KULLANILMASINI DOĞRU BULMUYORUM."
ISPARTA’MIZIN YETİŞTİRDİĞİ ZİRAATÇI BİLİM İNSANLARIMIZ MAREM’E VE BOĞAZOVA’YA SAHİP ÇIKIYOR…BOĞAZOVA’YA TOPLU KONUT YAPILMASINA KARŞI ÇIKARAK, EĞİRDİR HALKININ BU KONUYA HASSASİYET GÖSTERMESİNİ İSTİYOR…
Zeki TARHAN Ankara’ dan bildiriyor.
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi, Önceki Su Yönetimi Enstitüsü Müdürü ve GAP İdaresi eski Başkan Danışmanı Prof. Dr. Süleyman KODAL, TARHAN’a konuştu ve şunları söyledi:
“MAREM’in Boğazova’daki arazilerinin tarım dışı faaliyetlerde kullanılmasını, hatta araştırma ve eğitim dışı çalışmalarda kullanılmasını doğru bulmuyorum.
Son 15 yıldır sık sık MAREM’i ziyaret ederim ve çalışmalarını yakından incelerim. “YAĞMURSUYU HASADI VE ETKİN SU KULLANIMI İLE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE UYUMUN SAĞLANMASI” isimli BİRLEŞMİŞ MİLLETLER UNDP-EDM Projesinin Isparta ayağını birlikte yürüttük. Enstitüye güneş enerjisi ile çalışan bir damla sulama sistemi demonsu kurduk. Yaklaşık olarak 80 Boğazova çiftçisine proje kapsamında Ankara’da eğitim verdik ve Tekirdağ Tarım Fuarına götürdük. Hem araştırma hem çiftçi eğitimi çalışmalarını yapan çok seçkin bir teknik ekibin yer aldığı MAREM arazilerinin, ayrıca “büyük ova” statüsü verilerek Tarımsal SİT Alanı ilan edilen ve tarım dışı faaliyetlerde kullanılması yasak olan Boğazova’nın sadece tarımsal amaçla kullanılması ve tüm Eğirdir’lilerin bu konuda hassasiyet göstermesi gerekmektedir.”