TÜRKÇE’nin SİBİRYA’ dan, ANADOLU ve EĞİRDİR’e Yolculuğu (Bölüm4)
Yazı Dili:
Dil, Ön Türklerle başlamıştır.Alfabe çalışması; Sibirya’ da ve Orta Asya’ da taşlara yazılarak yapılmıştır. Semiriçi ve Kaşgar bölgeleri (Kunlar/Kumanlar ve Kaylar) ile Türkçe’ ninKaşkay varyantı oluşmuştur.Yazı öncesi resimlerden, petroglif, piktogramlara sonra damga ve damga seslendirilmesine geçilmiştir. Damgalar ve sesler iki harfli hecelere dönüşmüştür.
Resimler Tamgalı say’ da (Kazakistan) 30000 yıl öncedir (dünyanın en eski resimleri). Piktogramlar 20000 bin yıl önce, Petrogliflerde 18000 yıl önce (Sibirya Ulukem’ de) bulunmuştur. Lascaux ve Sölgentaş’ daki(Başkurdistan) petroglifler de 17000 – 16000 yıl önceden varlığı tesbit edilmiştir. Bazı damgalar ve bugünkü harfler aşağıdadır.
ON damgası O gök, yer, çevre
OQ damgası + insan
ON-OQ birlikte Tengri’ yi ifade eder.
AT damgası(T)
UÇ damgası (Ç) lider
OZ/UZ damgası
OĞ damgası Y(G)
OK damgası bey
BU damgası (B) BUlut, BOğa
Oğuz’ lar ON-OK’lardır. ON-OK’lar ön Türk’ lerdir.
Sümer yazısı;
Türkçe, Ön-Türk’ lerin ve Türk’lerin diliydi. Ön Türkçe, (nostratik) kök dildir.
Geçmişte Türkçe ‘ye var yok gözüyle bakılmıştır, hala da bakılmaktadır.
Yirminci yüzyılın başlarından ortalarına kadar yapay bir dil çalışıldı. Bu dil, bütün dünyanın konuşacağı bir dil olacaktı. Adı Esperanto idi. Sözcük anlamları öngörülebilir olacaktı. Aldığı son eklerle boyut ya da büyüklük belirleyecekti. Her harfte bir sese karşılık gelecekti ve kültür devrimi yaratılacaktı. Evrensel dile; ElanorRoosvelt’ de destek verenler arasındaydı.