Üreticiye Yüzde 50 Hibe Desteği Fırsatı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 9. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarını
Destekleme Programı kapsamında 1 milyon TL’ye kadar olan yatırımlara %50 hibe desteği verilecek.
Tarım İl Müdürü Şölen "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının 9. etabı Bakanlığımız tarafından başlatıldı. Bu programlar çiftçilerimiz için önemli fırsattır. Burada zirai sivil toplum kuruluşlarımızın önemi çok büyük. Bu projelerin çiftçiye duyurulmasında sivil toplum kuruluşları sayesinde önemli işler yapılmakta” diye konuştu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen Isparta’da 6 başlık altında verilecek hibe desteklerine son başvuru tarihinin 24 Aralık olduğunu söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen bakanlıkları tarafından verilen 9. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programına başvuruların 24 Aralık’a kadar devam edeceğini söyledi. Şölen "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının 9. etabı Bakanlığımız tarafından başlatıldı. Bu programlar çiftçilerimiz için önemli fırsattır. Burada zirai sivil toplum kuruluşlarımızın önemi çok büyük. Bu projelerin çiftçiye duyurulmasında sivil toplum kuruluşları sayesinde önemli işler yapılmakta” diye konuştu.
9. Etap ekonomik yatırımlar kapsamında 1 milyon TL’ye kadar olan yatırımlara %50 oranında hibe desteği verileceğini bildiren Şölen “Bakanlığımız tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak amacıyla, gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılacak olan ekonomik faaliyetlere yönelik yatırımlardan olan; Yaş meyve-sebze dışında kalan bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması (Kurutulmuş her türlü tarımsal ürünün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması), Soğuk hava deposu (Toplantıdan sonra netleşecek), Çelik silo (Yem veya un fabrikaları tarafından hububat veya baklagil depolamak için, hububat ticareti yapanların depo olarak kullanmaları için), Hayvansal orjinli gübrelerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Alternatif enerji kaynaklarından (jeotermal veya biyogazdan) ısı veya elektrik üreten tesisler ile, güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımı (Tarımsal ürün işleme, paketleme ve depolama tesislerinin elektrik enerjisi ihtiyacının karşılanması için) ve Alternatif enerji kaynakları ile ısıtılan yeni sera yapımı konulu projelerin 1.000.000 TL. sına kadar olan bölümünün % 50’si Bakanlığımız tarafından hibe desteği verilerek karşılanacaktır” dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, konu ile iglili açıklamasında şunlara yer verdi. “Bakanlığımız tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemi veya diğer kayıt sistemlerine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olması şartı ile gerçek ve tüzel kişiler başvuruda bulunabileceklerdir. Son başvuru tarihi 24.12.2014 olup, ilgilenen gerçek ve tüzel kişiler başvurularını www.tarim.gov.tr internet adresinden yapacaklardır.
İl Müdürlüğümüz internet sitesinde erişime açık halde bulunan 26/10/2014 tarihli ve 29157 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkındaki 2014/43 numaralı Tebliğ, ve bu Tebliğ doğrultusunda Bakanlığımızca hazırlanmış olan Uygulama Rehberinde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan başvuru dosyasının girişi elektronik ağ üzerinden yapılacaktır. Başvurunun işleme alınabilmesi için, başvuru işleminin elektronik ağ üzerinden yapılması şarttır.
Konu hakkında detaylı olarak 25 Kasım - 02 Aralık 2014 tarihleri arasında bütün ilçelerimizde bilgilendirme toplantıları planlanmış olup, toplantı takvimi kamuoyu ile paylaşılmıştır.”