Haberin Tarihi:
22.5.2014 09:47:00
- Okunma Sayısı:2897
defa okundu.
13.05.2014 Salı günü Eğirdir Kent İnisiyatifi (EKİ) tarafından organize edilen "Eğirdir Evi Buluşmaları I" toplantısı gerçekleşmiştir.
Eğirdir Evi Buluşmaları - I
Dosya Konusu : Eğirdir Kent Kimliği
13.05.2014 - Saat 20.00
Düzenleyen: Eğirdir Kent İnisiyatifi
13.05.2014 Salı günü Eğirdir Kent İnisiyatifi (EKİ) tarafından organize edilen “Eğirdir Evi Buluşmaları I” toplantısı gerçekleşmiştir. Toplantının dosya konusu “Eğirdir Kent Kimliği” olmakla birlikte kimlik üzerine görüş alış verişi yapılmıştır. Eğirdir’de yaşayan ya da Eğirdir’i seven ve değer veren herkesin sözünün değerli olduğunu düşünen EKİ, bu doğrultuda katılımcıların görüşlerine geniş yer vermeyi ilke haline getirmektedir.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ali Sinan Eğirdir Evi Buluşmalarının öneminden ve kent meclisinde sorunların konuşulup tartışılmasının ne derece verimli olduğundan bahsetti.
Her şey Eğirdir için diyen Ali Sinan’ın ardından Hande Özdamar Tığlı’nın “Kent Kimliği” Sunumu kentleri ve kimlikleri farklı düşünme noktasında sorgulayan bir zemini açtı. Mayıs ayının dosya konusu olan kimlik sorunsalı hakkında Eğirdir Kent Kimliği, kentin hangi özelliklerinin ön plana çıkarılmasının kente katkı sağlayacağı üzerinde şekillendi.
Toplantıda söz alan Tarım Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı ve Eğirdir Meyve Fidanlığının kurucusu Ali Kemal Bedestenci; elma fidanlığının kuruluş sürecini anlattı ve elmanın Eğirdir için öneminin altını çizdi.
Elma üzerine yapılan farklı yorumların ardından düşüncelerini ifadelendiren Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir’de elmanın üzerinde durulmasının gerekli olduğunu ve elma üzerinden bir kimlik oluşturulma çalışmalarına ağırlık verilmesinin faydalı olacağını söyledi. Eğirdir’de öne çıkarılacak farklı noktaların öncelikle halk tarafından benimsenmesinin önemli olduğunu ifadelendirdi.
Toplantıda söz alan diğer bir isim Hasan İnce, Eğirdir’de elmanın gelebileceği en iyi konuma zaman içinde geldiğini belirtti ve elmanın yanında farklı doğal özelliklerin de ön plana çıkarılmasının kent için faydalı olacağını söyledi.
Toplantıya katılan katılımcılar söz alarak kimlik üzerine düşüncelerini dile getirdi. Hande Özdamar Tığlı’nın “bir kentin kimliği o kentin anlatısı olmadan kurulamaz” tezini destekleyen Hakan Kiriş ve Çetin Meydan kentin anlatısına değindiler. Çetin Meydan, elmaya has ürünlerin farklı sunum şekillerinin değinerek “elma mutfağı” gibi sunum çeşitlerinin ilgi çekebileceğini ifadelendirdi. Hakan Kiriş de Eğirdir’e ilişkin farklı değerlerin de ön plana çıkarılmasının önemine vurgu yaptı ve sivil girişimin bu konudaki çalışmalarının kent için güzel bir geleceğe adım olacağını söyledi.
Gazete yazarlarından Zeki Tarhan da elma ve turizm bağlamında bu iki değerden birinin ön planda olması gerektiğini ve çalışmaların tek bir alanda yoğunlaşmasının kente kazandırılacak değer açısından önemli olduğunu vurguladı.
Ali Demiral Eğirdir’de yeralan kuruluşların öneminden bahsetti.
Nilgün Sinan, kadınların bu açıdan farklı çalışmalar yapabileceğini, elmanın sunumunda kadınların farklı lezzet denemeleri ile kimliğe katkıda bulunabileceklerini ifadelendirdi.
Eğirdir’de doğa sporlarının önemine işaret eden Ercan Aslantürk, Eğirdir’in spor boyutu ile önemli bir merkez haline getirilebileceğini vurguladı.
Toplantıya; Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Erhan Savran, Müslahattin Yaman, Murat Yalkın, Ebru Avcular, Halil Erfidan, Osman Aslantürk, Mustafa Selek, Abdullah Başyiğit, Ali Kemal Bedestenci, Ali Sinan, Hakan Kiriş, Çetin Meydan, Ahmet Demirağ, Hande Özdamar Tığlı, Zeki Tarhan, İlhan Şimşek, İzzet Özdamar, Ali Cengiz Ertürk, Erdoğan Öngün, Ali Demiral, Nesrin Özdamar, Hamdi Özdamar, Hasan İnce, Gamze İnce , Nilgün Sinan, Ercan Aslantürk, Tuğba Şenol, İbrahim Sarıdaş, Nuri Erkan, İbrahim Sarıdaş, Emrah Çelik, Nuray Baysal, Şefika Özdamar, Ali Ersan, Osman Bıyıklı, Mahmut Taşçı, Mustafa Çirlengiç ve Zekeriya Bayındır katıldı.