Guiness Rekortmeni Chef Mahmut Dolmacı
“Eğirdir’de Olmaktan Büyük Keyif Aldım”
Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) ile Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu'nun birlikte düzenlediği, tüm Türkiye'deki il, ilçe ve köyleri kapsayan 'Milli Mutfak Hareketi' kapsamında ilçemize gelen Guiness Rekortmeni Chef Mahmut Dolmacı gazetemize açıklamalarda bulundu.
Türk mutfağı, Milli ve Yerli değerlerimiz hakkında üstün tecrübelerini paylaşan ve ilk defa bir ilçeye gelerek hem teorik hem de uygulamaları olarak eğitim verdiğini, Eğirdir’de olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Chef Mahmut Dolmacı şunları ifade etti.
“Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON)’a bağlı bir kurumun yönetim kurulu üyesiyim. Eğitim elçisiyim. Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Alim Çimenkaya’nın davetlisi olarak Eğirdir’e geldim. Bugün burada kıymetli öğrencilerimizle tanıştım. Burada Türk tatlısı baklavalarımızı, Isparta bölgesinde olduğumuz için Gül’den baklava yaptık. Portakallı, baklava, cevizli kadayıf, şöbiyet tatlılarımızı yaptık. Türk mutfağında mangalsız kebap nasıl yapılır onları işledik. Burada çok güzel bir eğitim oldu. Hocalarımız ilgili, öğrencilerimiz ilgili. Hepsi sevecen, hepsi heyecanlı. Biz de onları görünce büyük bir keyif aldık. Elimizden geldiğince güzel şeyler yapmaya çalıştık” dedi.
Chef Mahmut Dolmacı, Türkiye’nin çeşitli illerin üniversitelerinde eğitim verdiğini ilk defa bir ilçeye geldiğini ve çok memnun kaldığını ifade etti Chef Dolmacı, Eğirdir beni ne zaman çağırırsa tekrar gelebileceğini sözlerine ekledi.