IPARD 12 Çağrı
dönemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Başvuruların son teslim tarihi 10 Mart...
Isparta
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve TKDK İl Koordinatörlüğü işbirliğiyle
Tarım İl Müdürlüğünün toplantı salonunda IPARD 12 Çağrı dönemi hakkında
eğitim/tanıtım/bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Toplantıya
İlçe ve Şube Müdürleri ve personelleri, Targel personeli ve tarım ve
hayvancılıkla ilgili bazı sivil toplum kuruluşları katıldı.
İl
Müdürü Cenk ŞÖLEN Isparta’nın IPARD yatırımlarından daha fazla destek alması
gerektiğini söyledi. Bu noktada tüm İl Müdürlüğü personeline görev düştüğünü
söyledi.
TKDK
İl Koordinatörü Ali TOKER ise destekleme kriterlerinin bu çağrı döneminde daha
da kolaylaştığını, desteklenmeyen birçok faaliyetin desteklenir hale geldiğini,
özellikle yerel ürünler ve mikro işletmeler konusunda yelpazenin çok
genişlediğini işletmelerimizin bundan faydalanması gerektiğini kendilerinin
ilgililere her türlü desteğe ve yardıma açık olduklarını söyledi.
TKDK’da
Uzman Cihan Şah ARSLAN Isparta’da desteklenecek tedbirler ve programda yapılan
değişikleri içeren bir sunum yaptı.
Başvuruların
son teslim tarihinin 10.03.2014, saat 21.00 olduğu ifade edildi.
DESTEKLENECEK
TEDBİRLER
3 Süt Üreten
Tarımsal İşletmelere Yatırım
3 Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım
3 Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve
Pazarlanması
3 Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve
Pazarlanması
3 Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve
Pazarlanması
3 Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
3 Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi
3 Yerel Ürünlerin ve Mikro İşletmelerin
Geliştirilmesi
3 Kırsal Turizm
3 Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi
Isparta’da Uygun (Desteklenebilir)
Yerel Ürünler
Elma, kiraz, şeftali, ceviz, badem, üzüm,
bal kabağı, kayısı, vişne, çilek, böğürtlen, ahududu, karadut, dut, armut,
ayva, yaban mersini, kuşburnu taze paketlenmiş ve işlenmiş ürünleri (kurusu,
marmelat, reçel, hoşaf, pekmez, meyve suyu, sucuk, pestil, köme, lokum),
domates, salatalık, fasulye, patlıcan, biber, kabak, bamya, bakla, mısır, havuç
taze paketlenmiş ve işlenmiş ürünleri (kurusu, konserve, salça, turşu), Gül ve
gül ürünleri (gül reçeli, gül lokumu, gül şekerlemesi, güllü dondurma, gül çayı, gül mayası
(işlenmiş gül yağı), gül şerbeti ve konsantresi, gül esansı, gül yağı, gül
konkreti, gül suyu, gül sabunu, gül kremi, gül parfümü, gül losyonu ve güllü
kozmetik ürünleri), kekik, ardıç, nane, zambak, lavanta, biberiye, melisa ve
benzeri aromatik bitkilerin işlenmiş, paketlenmiş ürünleri, aromatik bitkisel
yağları, bitki suları ve bitki çayları, kekik şekeri, ardıç yağı şekeri, nane
şekeri vb. aromatik bitkisel yağlardan imal edilen yöresel akide şekerleri,
börülce, mercimek, bulgur, nohut, fasulye, termiye, ayçekirdeği, Aşure, Güllaç,
Kadayıf, Turşu, Bal, kekik reçeli, Üzüm pekmezi, Dut pekmezi, Dut kurusu,
Kayısı kurusu, Elma kurusu, Vişne kurusu, Haşhaş ezmesi, Haşhaş yağı, Susam
ezmesi, Tahin, Köpük helvası, Tahin helvası, İrmik helvası, Un helvası,
Tosmankara, Çakal helvası, Samsa, Şakşak helva, Kültür mantarı, Kuzugöbeği
mantarı, Tarhana, Asma yaprağı, Keçi peyniri, Çökelek, Tulum peyniri, İnek kaymağı, Manda kaymağı,
Manda yoğurdu, Süzme yoğurt, Elma sirkesi, Üzüm sirkesi, Isparta Tandır kebabı,
Isparta Şiş kebabı, Isparta Fırın kebabı, Isparta pidesi, Kabune, Keşkek, Sazan
dolması, Alabalık güveci, Köy yumurtası, Haşhaşlı ekmek, Isparta ekmeği, Yalvaç
hamursuzu, Yalvaç ekmeği, Patatesli ekmek, Katmer, Pişi, Su böreği, İslamköy
ekmeği, Lokul (cevizli çörek), El yufkası, Erişte, Dondurma