16:46:22 VALİ ABDULLAH ERİN’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI 16:40:00 BAŞKAN ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI 16:35:28 ESKİ ÖZEL HÜKÜMLER / YENİ ÖZEL HÜKÜMLER VE MAYIS/24’ ÜN  46 MADDELİK ÇIKTISI?!!! (7. Bölüm) 16:17:26 EĞİRDİR BAYBUĞAN’DA KAZA 7 YARALI 15:21:32 YARINLARIN KİLİDİNİ AÇACAK ANAHTAR ÖĞRETMENLERİN ELİNDEDİR 15:17:12 BAŞKAN ÇELİK: ÖĞRETMENLERİMİZ, ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYOR 15:10:27 ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜ KUTLU OLSUN 09:55:55 İNSAN YETİŞTİRME  MÜHENDİSİ: ÖĞRETMENLER 09:41:04 EĞİRDİR’DE KIŞ TEDBİRLERİ KOORDİNASYON VE İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI 09:37:21 İL GENEL MECLİS ÜYESİ ABDURRAHMAN SİNAP: “BADEMLİ KÖYÜ - DAVRAZ KAYAK MERKEZİ YOLU NE OLDU?” 17:24:55 EĞİRDİR’DE ARACIN KAPILARINI AÇIP TRAFİĞİ TEHLİKEYE SOKAN ŞAHSA 2 BİN 858 TL İDARİ CEZA KESİLDİ… 12:05:07 2024 Yılı “Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi Destek Programı” İlan Edildi 11:36:30 EĞİRDİR SAFRAN ÜRETİM MERKEZİ OLUYOR… 11:19:35 Eğirdir Belediyespor Kulübü Yönetimi Kaymakam Çimşit’i Ziyaret Etti 11:15:02 Isparta İl Enerji Verimliliği Yönetim Birimden Kaymakam ÇİMŞİT’e Ziyaret 11:07:36 ITSO’DA LİDERLİK VE YÖNETİM BECERİLERİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ 11:02:07 ERKILINÇ: KURUMUMUZ RESMÎ İLAN HAKEDİŞLERİNİN GARANTÖRÜDÜR 17:40:01 ITSO’NUN SERBEST BÖLGE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 17:13:16 Eğirdir’de Safran Hasadı Heyecanı 16:48:45 ESKİ ÖZEL HÜKÜMLER / YENİ ÖZEL HÜKÜMLER VE MAYIS/24’ ÜN  46 MADDELİK ÇIKTISI?!!! (5 - 6. Bölüm)

Eğirdir MAREM'de Duyusal Analiz Eğitimi Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir MAREM'de Duyusal Analiz Eğitimi Yapıldı
Haberin Tarihi: 14.11.2018 12:03:39 - Okunma Sayısı:3731 defa okundu.

MAREM bünyesinde “eğitimli duyusal analiz panel grubu” oluşturuldu.

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından desteklenen “İç Pazar Tüketici Beğenisini Oluşturan Armut Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi” isimli araştırma projesi; MAREM koordinatörlüğünde, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) işbirliği ile 2018 yılında başladı. Üç aşamalı planlanan proje ile “tüketicinin beğendiği armut kalitesi”, tanımlanacak ve laboratuvardaki karşılıkları duyusal ve enstrümantal olarak belirlenerek, veri setleri oluşturulacak. Oluşturulan tüm bu veri setlerinin; seleksiyonların tüketici beğenisi doğrultusunda yapılmasına imkan sağlayarak, ıslah çalışmalarının başarısına katkı yapması hedefleniyor.

Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Türkiye’de meyve ıslah çalışmaları, son 15 yıldır büyük bir ivme kazanmıştır. Bu kapsamda Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM)’nde 4 adet meyve çeşit, 4 adet de meyve anaç ıslah çalışması yürütülmektedir. 2006 yılında başlayan “Ateş Yanıklığı Hastalığı’na Dayanıklı Armut Çeşit Islahı” projesinde sona yaklaşıldı. Geliştirilen yeni çeşitlerin pazarda yer bulabilmesi; üreticiden tüketiciye, pazardaki tüm paydaşların ihtiyaçlarını karşılaması ile mümkündür. Tüm paydaşların istek ve beklentilerine ait veri setlerine sahip olmak, seleksiyonları bu veriler ışığında yapmak, ıslah çalışmalarının başarısında anahtar rol oynamaktadır.

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından desteklenen “İç Pazar Tüketici Beğenisini Oluşturan Armut Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi” isimli araştırma projesi; MAREM koordinatörlüğünde, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) işbirliği ile 2018 yılında başlamıştır. Üç aşamalı planlanan proje ile “tüketicinin beğendiği armut kalitesi”, tanımlanacak ve laboratuvardaki karşılıkları duyusal ve enstrümantal olarak belirlenerek, veri setleri oluşturulacaktır. Oluşturulan tüm bu veri setlerinin; seleksiyonların tüketici beğenisi doğrultusunda yapılmasına imkan sağlayarak, ıslah çalışmalarının başarısına katkı yapması hedeflenmektedir.

Çalışmanın ilk aşamasında MAREM bünyesinde “eğitimli duyusal analiz panel grubu” oluşturulmuştur. Panel grubu oluşturma eğitimlerine, MAREM proje personeline ilaveten gönüllü personel de destek vermiştir. Eğitimler, İTÜ Gıda Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Esra ÇAPANOĞLU ve İKÇÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğretim üyelerinden Dr. Perihan KENDİRCİ tarafından 4 aşamalı olarak gerçekleştirilmiştir. Değerli hocalarımızın özverili çalışmaları ile samimi bir ortamda yapılan eğitimler neticesinde MAREM’de, 10 kişilik bir duyusal analiz panel grubu oluşturulmuştur. Panel grubu, kurumun AR-GE insan kaynağı kapasitesinin geliştirilmesine, duyusal analiz verilerinin kalitesine ve AR-GE perspektifinin daha da genişlemesine önemli bir fayda sağlanmıştır. Tüm bunlar, Ar-GE çalışmalarında yoğun olarak duyusal analizlerden faydalanmakta olan MAREM’in, ulusal ve uluslararası bilime katkılarını artırması bakımından çok önemli kazanımlar olarak görülmektedir."

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap