Elma menünün tanıtımı yapıldı
Eğirdir
adıyla özdeşleşen ve ilçemizin en büyük tanıtım ürünü olan elmanın yemeği
yapıldı. Isparta Barida Hotels menüsünde hizmete sunulan elma menüde; kremalı
elma çorbası, kremalı elma böreği, elmalı salata, elmalı hünkar beğendi ve
elmalı profiterol bulunuyor.
Bugüne
kadar farklı tatlarla karşımıza çıkan elma şimdi de yemek olarak sunulacak. Bu
anlamda Barida Hotels’de elma menünün tanıtımı yapıldı.
Elma
menüsünün 2 yıldır yapılan Elma Platin Ödül Töreniyle akıllara geldiğini
belirten SDÜ Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Çetin Meydan, “Bu
anlamda elma menümüzü turizm dünyasına sunmayı düşünüyoruz. Seyahat acenteleri
Isparta’ya geldiklerinde elma menümüzü tatmalarını istiyoruz” dedi.
Öte
yandan elmanın sadece bir meyve olarak kalmaması gerektiğini bildiren Eğirdir
İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ise “Platin Ödül Törenimizi geçen yıl olduğu
gibi bu yıl da yapacağız. 14 Aralık’ta yapmayı planlıyoruz. Bu organizasyon
ulusal bir organizasyon. Elma sektörüyle uğraşanları bir araya getiren bir
platform. Elma sadece meyve olarak kalmamalı. Bütün mutfaklara girmesini
istiyoruz. Yani dalından koparılıp yenen bir meyve değil, hayatın her alanında
kullanılan bir ürün haline getirmek istiyoruz. Ödül töreninde misafirlere elma menüleri
oluşturacağız. Bunun devam etmesini istiyoruz. Elma menüsünün Isparta’nın
aranan bir menüsü olsun istiyoruz. Çok sağlıklı bir menü” diye konuştu.
Diğer
taraftan Barida Hotel İşletme Müdürü Vedat Köfteci de elma menüyle
ziyaretçilerin ağzında güzel bir tat bırakmak istediklerini ifade ederek “Sayın
kaymakamımızın da belirttiği gibi. Isparta’nın ilk 5 yıldızlı oteli olarak elma
menüsüyle mutfağımızı zenginleştirdik. Isparta’nın yöresel karakteristik
özelliklerini taşıyan bir menü oldu. Isparta ve çevresine kültür turu
vasıtasıyla gelmiş olan ziyaretçilerimizde Isparta’ya özgü bir damak tadı
bırakmak istiyoruz. Bu anlamda menümüzde yerini şimdiden aldı bile” şeklinde
konuştu.
Bu
arada elma menünün mimarı Barida Hotel Restoran Şefi Mevlüt Türkan, 5 kalemden
oluşan menüyü anlattı. Türkan, “Kremalı elma çorbası, kremalı elma böreği,
elmalı salata, elmalı hünkar beğendi ve elmalı profiterol yaptık. Gelen
talepler üzerine bu menümüzü oluşturduk” dedi.