GÖL RESTORASYON SÜRECİNE MTA MUTLAKA DAHİL EDİLMELİDİR!!! (2. Bölüm)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,GÖL RESTORASYON SÜRECİNE MTA  MUTLAKA DAHİL EDİLMELİDİR!!! (2. Bölüm)
Haberin Tarihi: 24.10.2024 10:38:36 - Okunma Sayısı:201 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

GÖL RESTORASYON SÜRECİNE MTA

MUTLAKA DAHİL EDİLMELİDİR!!!

                                    Zeki TARHAN – ANKARA

                                                                 BÖLÜM : 2

       Okumakta olduğunuz yazımızın bu bölümünde, Eğirdir Gölü’nün Restorasyon sürecinde yer alan bileşenlere MTA’ nın (=Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü) nün de kurumsal kimliğiyle mutlaka yer almasını öneriyor ve bunda büyük bir yarar sağlanacağına inanıyoruz…

      MTA’nın gerek Çevre Araştırmalar Birimi ve gerekse Deniz Araştırmaları Birimi, gelinen bu süreçte Gölümüzle ilgili büyük katkılar sağlayacaktır… Gölün Dibiyle ilgili, bilhassa; Jeolojik / Hidrojeolojik – Jeofiziksel olgularla birlikte Göldeki gaz oluşumunun nasıl bir orijine dayandığını, bunun karasal mı denizel mi olduğunun gün yüzüne çıkarılması ve de ekonomik olarak ne ifade ettiği bilimsel olarak saptanmış olacaktır…

                                            ***

     AKIN Gazetesi sahibi Abdullah SİNAN’ın, Gölde yaptığı alan çalışmasındaki Video Haberlerde de görüldüğü gibi; gerek “ÇAMUR OTURMASI” / Gölden su kaçakları / Gaz kabarcıkları ve aşırı otlanma – Yüksek su Bitkileri olguları da dikkate alındığında; MTA’nın katkısı anlamlı ve de bilimsel bulgulara katkısı büyük olacaktır.

                                           ***

     MTA’nın bu sürece katılmasının bir diğer yönden faydası da; “TARİHİ COGRAFYA” bağlamında ortaya çıkaracağı bulgular olacaktır. MTA bundan önce EĞİRDİR GÖLÜ’ n de birçok araştırmalar ve de sondajlar yapmıştır… Gölümüzün yaş tayinine varana dek… KEMER BOĞAZINDA YAPACAĞI çalışmalarda da; tarihi KEMER KÖPRÜSÜ gün yüzüne çıkarılabilir ve su altında kalan bu köprü sayesinde, MİRYOKEFALON ZAFERİNİN KAZANILDIĞI yer olarak resmi bir dayanakla tescillenmiş olur.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap