23’NCÜ EĞİRDİR TRİATLONU BAŞLADI…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,23’NCÜ EĞİRDİR TRİATLONU BAŞLADI…
Haberin Tarihi: 20.7.2024 13:43:04 - Okunma Sayısı:766 defa okundu.

TRİATLON YARIŞMALARI NEFESLERİ KESİYOR…

23’NCÜ EĞİRDİR TRİATLONU BAŞLADI…

TRİATLON YARIŞMALARI NEFESLERİ KESİYOR…

Türkiye Triatlon Federasyonu 2024 faaliyet programında yer alan TTF Eğirdir Triatlonu Türkiye Kupası, 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde Isparta ili Eğirdir ilçesi Altınkum Plajında başladı.

Bu yıl Altınkum Plajı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, hava sıcaklıkları ve göldeki su seviyesinin düşmesi nedeniyle lokasyon değişikliği yapıldı.

İki gün boyunca devam edecek olan yarışmalara Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 400 sporcu katılıyor.

M3, Yıldız, Genç, Elit, Paratriatlon ve Yaş Grupları olmak üzere 6 kategoride düzenlenen yarışmalar adeta nefesleri kesiyor.

Triatlon yarışmaları bugün sabah saat 07.00’de Elit Erkekler, Elit Kadınlar, saat 10.30’da da Genç Erkekler, Genç kadınlar ve 11:45’de Paratritlon yarışmaları ile başladı.

Sporcular 1500 metre yüzme 40 km bisiklet, 10 km koşu yaparak parkurları tamamlıyorlar.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya Eğirdir Triatlonu ile ilgili görüşlerini paylaşarak: “Eğirdir‘de kendimizi  rahat hissediyoruz, güvende hissediyoruz çünkü evimizde gibi hissediyoruz” dedi.

TTF Başkanı Bayram Yalçınkaya “Tekrar Eğirdir’de olmaktan, evimizde olmaktan cami olarak evimizde gibi hissediyoruz. Eğirdir‘de bu yıl 23 üçüncüsünü yapıyoruz.  Çok mutluyuz. Tabi hem hava sıcaklıkları nedeniyle işte gölün soyunun ciddi anlamda çekilmiş olması nedeniyle bu sene ilk kez uzun süreden beri yaptığımız lokasyonu değil Altınkum Plajı’nda yapıyoruz. Organizasyonlarımızı ciddi anlamda bir katılım var. Yaklaşık burada 400’e yakın sporcu var her iki gün yarışacak. Sabah erkenden saat 7:00’de elitlerle başladık 10:30’da biraz önce gençlerle gençler Starttıyla devam ediyoruz.  Daha sonra yıldızlar minikler para Triatler hepsi bugün bu kategorilerin yarışları bitecek ve akşamda finalini gerçekleştireceğiz.  Yarın da yaş grupları masterlar dediğimiz gruplar 20’den 77’ye dediğimiz 20 ile üst sınırı olmayan yaş gruplarının Ali Bıdı’nın 75 yaş üstü sporcumuz da yarışmasını heyecanla  bekliyoruz.  Eğirdir‘de kendimizi  rahat hissediyoruz, güvende hissediyoruz çünkü evimizde gibi hissediyoruz. Yıllardır burada yapılıyor Mustafa başkanım da bu sene ilk yılı onla birlikte işte daha iyiye nasıl götürebiliriz tartışıyoruz. Sağ olsun o da destek verdi. Esnaftan sponsor olup işte elmadır, meyvedir, karpuzdur gönderen esnafımız var.  Onları da can gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmalarına Federasyon başkanı Bayram Yalçınkaya’ya evinize hoşgeldiniz diyerek başlayan Belediye Başkanı Mustafa Özer, bütün sporculara başarılar diledi.

Türkiye Triatlon Eğirdir ayağının23’ncüsü hepimize hayırlı olsun. Sporcularımız da ayrı ayrı başarılar diliyorum. 23 yıldır Türkiye tiriatlon yarışlarında Eğirdir olarak yapmaktayız,  bizler çok mutluyuz. Başkanım dediği gibi bu yıl bizim ilk yılımız. Biz bu takımın birer oyuncularıyız. Bu  yarışlarımızı yaparken bu değerli ülkemiz için bölgemiz için özellikle ilimiz için çok değerli olan bu organizasyonu yapma şerefine yaşıyoruz ve çok güzel oluyor, kazasız belasız bir yarış diliyorum.

Başkan Özer’den teşekkür…

Belediye Başkanı Mustafa Özer, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm kamu kurumlarına, belediye personeline, emniyet güçlerine, sağlık ekiplerine, sponsorlara ve yerel esnafa teşekkür etti.

Başkan Özer’den Müjde…

İki yıl sonra yapılacak olan 25’nci Eğirdir Triatlonun’da Eğirdir’in de bir takım çıkaracağını müjdeleyen Başkan Özer: “25’nci Eğirdir Triatlonu yapacağımız zaman Eğirdir Triatlon takımı olarak bizler de artık Triatlon yarışlarında varız diyeceğiz” dedi.

Yarışmalar bugün saat 18.00’de yapılacak olan ödül töreni ile sona erecek.

21 Temmuz 2024 Pazar günü ise yaş grupları ve 75 yaş üstü sporcuların yarışlarıyla devam edecek.

Yarışmaları tamamlayan sporcular yüzme ve koşu parkurunun oldukça zor olduğunu ifade ettiler.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    20.7.2024 18:39:19
    Yarışların düzenlenmesini sağlayan kaymakamlık ve belediyeye, destek olan esnafa ve vatandaşlara teşekkür ederiz.
Yorum Yap