EĞİRDİR MYO GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE ANA FRUİT TESİSİNE TEKNİK GEZİ DÜZENLENDİ
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir MYO Gıda İşleme Bölümü Öğrencilerine yönelik Eğirdir ANA FRUİT Meyve Sebze İşleme, Paketleme ve Soğuk Hava Tesisi’ne teknik gezi düzenlendi.
Eğirdir ilçesinde faaliyet gösteren ANA FRUİT Meyve Sebze İşleme, Paketleme ve Soğuk Hava Tesisi’ne, Doç. Dr. Nilgün BUDAK ve Dr. Öğr. Üyesi Sezen Coşkun tarafından yürütülen Gıda Bilim ve Teknolojisi, Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı, Gıda Ambalajlama Teknolojisi, Proje Hazırlama Teknikleri ve Gıda Endüstrisi Makine ve Ekipmanları dersleri kapsamında teorik derslerin uygulama alanında izlenmesi için teknik gezi düzenlendi.
Teknik gezide, öğrenciler meyvelerin ön temizliği, sınıflandırılması, depolama, paketleme prosesleri, ilgili mevzuatlar, proseslerde kullanılan alet ve ekipmanlar hakkında bilgilendirildi.
ANA FRUİT Meyve Sebze İşleme, Paketleme ve Soğuk Hava Tesisi’nde nar, elma ve kiraz meyveleri üzerine çalışmalar yürütülüyor.