16:46:22 VALİ ABDULLAH ERİN’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI 16:40:00 BAŞKAN ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI 16:35:28 ESKİ ÖZEL HÜKÜMLER / YENİ ÖZEL HÜKÜMLER VE MAYIS/24’ ÜN  46 MADDELİK ÇIKTISI?!!! (7. Bölüm) 16:17:26 EĞİRDİR BAYBUĞAN’DA KAZA 7 YARALI 15:21:32 YARINLARIN KİLİDİNİ AÇACAK ANAHTAR ÖĞRETMENLERİN ELİNDEDİR 15:17:12 BAŞKAN ÇELİK: ÖĞRETMENLERİMİZ, ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYOR 15:10:27 ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜ KUTLU OLSUN 09:55:55 İNSAN YETİŞTİRME  MÜHENDİSİ: ÖĞRETMENLER 09:41:04 EĞİRDİR’DE KIŞ TEDBİRLERİ KOORDİNASYON VE İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI 09:37:21 İL GENEL MECLİS ÜYESİ ABDURRAHMAN SİNAP: “BADEMLİ KÖYÜ - DAVRAZ KAYAK MERKEZİ YOLU NE OLDU?” 17:24:55 EĞİRDİR’DE ARACIN KAPILARINI AÇIP TRAFİĞİ TEHLİKEYE SOKAN ŞAHSA 2 BİN 858 TL İDARİ CEZA KESİLDİ… 12:05:07 2024 Yılı “Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi Destek Programı” İlan Edildi 11:36:30 EĞİRDİR SAFRAN ÜRETİM MERKEZİ OLUYOR… 11:19:35 Eğirdir Belediyespor Kulübü Yönetimi Kaymakam Çimşit’i Ziyaret Etti 11:15:02 Isparta İl Enerji Verimliliği Yönetim Birimden Kaymakam ÇİMŞİT’e Ziyaret 11:07:36 ITSO’DA LİDERLİK VE YÖNETİM BECERİLERİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ 11:02:07 ERKILINÇ: KURUMUMUZ RESMÎ İLAN HAKEDİŞLERİNİN GARANTÖRÜDÜR 17:40:01 ITSO’NUN SERBEST BÖLGE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 17:13:16 Eğirdir’de Safran Hasadı Heyecanı 16:48:45 ESKİ ÖZEL HÜKÜMLER / YENİ ÖZEL HÜKÜMLER VE MAYIS/24’ ÜN  46 MADDELİK ÇIKTISI?!!! (5 - 6. Bölüm)

Milli Mutfak Hareketi Eğirdir’den başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Milli Mutfak Hareketi Eğirdir’den başladı
Haberin Tarihi: 13.12.2018 18:54:52 - Okunma Sayısı:2022 defa okundu.

Guiness Rekorlar Kitabı’na adını yazdıran Chef Mahmut Dolmacı, Milli Mutfak Hareketi’ne Eğirdir’den başladı.

Dünyada ilk kez 515 kilogram ve 7 metre uzunluğunda yaptığı dev baklavayı özel fırında pişirerek 13 usta ile birlikte Guiness Rekorlar Kitabı’na adını yazdıran Chef Mahmut Dolmacı, Milli Mutfak Hareketi’ne Eğirdir’den başladı. Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Alim Çimenkaya’nın davetlisi olarak şehrimize gelen Rekortmen Chef Mahmut Dolmacı hem göze hemde damağa hitap etti.
Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) ile Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu'nun birlikte düzenlediği, tüm Türkiye'deki il, ilçe ve köyleri kapsayan 'Milli Mutfak Hareketi' ISAPDER’in desteğiyle Eğirdir'den başladı. TAŞPAKON'un milli mutfak kültürü ve yöresel lezzetlerin benimsenmesi amacını taşıyan 8 ana kararı kapsamında, 13 usta ile birlikte Guiness Rekorlar Kitabı'na adını yazdıran Chef (Şef) Mahmut Dolmacı, Eğirdir Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Gastronomi Zirvesi'nde, 515 kilogram ağırlığında ve 7 metre uzunluğunda dev baklavanın yapılıp, özel fırında pişirilmesiyle 'Guiness, Dünyanın En Büyük Baklava Rekoru'nu kıran ustalardan Chef Dolmacı, 13 Aralık 2018 günü Eğirdir'de, geleceğin aşçılarına, uygulamalı Türk Mutfağı yemekleri ve tatlıları eğitimi verdi. 
TÜRK MUTFAK LEZZETLERİ SERGİLENDİ
Türk Mutfağı, Milli ve Yerli değerlerimiz  hakkında seminer verdikten sonra uygulamaya geçen Chef Mahmut Dolmacı, Türk mutfağından Soğan Kebabı, Arap Tavası, Patlıcan Kebabı, Beyti Kebabı, Urfa Kebabı, Adana Kebabı, Domatesli Kebap ve Kebap sosları yapılışını gösterdi. Mahmut Dolmacı, tatlılardan Güllü Baklava, Portakallı Baklava, Havuç Dilimi Baklava, Ev Baklavası, Bülbül Yuvası, Antep Fıstıklı Baklavası, Katmer, Şöbiyet, Cevizli Kadayıf’ı da öğrencilerle paylaştı. Birbirinden enfes lezzetler daha sonra protokole, eğitimcilere ve öğrencilere ikram edildi.
OKUL MÜDÜRÜNDEN TEŞEKKÜR
Eğirdir Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Meral Tepe, Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Eğitimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Guiness Rekortmeni Chef Dolmacı'ya, öğrencilerine göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür etti. 
TAŞPAKON TAKDİR GÖRDÜ
Katılımcılarda TAŞPAKON'un milli mutfak kültürü ve yöresel lezzetlerin benimsenmesi amacıyla hayata geçirdiği 'Milli Mutfak Hareketi' projesine destek verdiklerini ifade ederek, tüm yöneticilerine minnettar olduklarını ifade ettiler. Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Alim Çimenkaya, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Eğitimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Guiness Rekortmeni Chef Dolmacı'yı Isparta’da ve Eğirdir'de misafir etmekten ötürü son derece mutlu olduklarını belirtti.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap