Eğirdir MYO’da "Süt ve Süt Ürünlerinin
Üretimi ve Karşılaşılan Sorunlar" Konulu Konferans
Bilimsel
Kültürel Etkinlikler dersi kapsamında Eğirdir Meslek Yüksekokulu Konferans
Salonu’nda Isparta ilinde faaliyet gösteren Ün-Süt Süt Ürünleri firmasının
kalite kontrol birimi sorumlusu gıda mühendisi Yük. Müh. Burçin Fişekçi’nin
konuşmacı olarak katıldığı “Süt ve Süt Ürünlerinin Üretimi ve Karşılaşılan
Sorunlar” isimli konferans düzenlendi. Konferansa gıda işleme bölümü ve
muhasebe vergi uygulamaları öğrencileri katıldı.
Öğrencilere
Ün-Süt Süt işletmesinin proses aşamaları tanıtılarak ve üretilen ürünler
hakkında detaylı bilgi verildi. İşletmenin ürettiği ürünlerin raf ömrü
uzatılması için yapmış oldukları çalışmalar ve proses hakkında bilgi aktarımı
sağlandı. Konferansta ayrıca, Firmanın staj olanakları ile ilgili bilgiler
verilerek öğrencilerin sektörde iş bulma potansiyeli video ve fotoğraflarla
desteklendi. Sunum bitiminde öğrencilerin soruları ayrıntılı bir şekilde
cevaplanarak süt ürünleri sektörünün Türkiye ekonomisine katkısı açıklandı.