16:46:22 VALİ ABDULLAH ERİN’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI 16:40:00 BAŞKAN ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI 16:35:28 ESKİ ÖZEL HÜKÜMLER / YENİ ÖZEL HÜKÜMLER VE MAYIS/24’ ÜN  46 MADDELİK ÇIKTISI?!!! (7. Bölüm) 16:17:26 EĞİRDİR BAYBUĞAN’DA KAZA 7 YARALI 15:21:32 YARINLARIN KİLİDİNİ AÇACAK ANAHTAR ÖĞRETMENLERİN ELİNDEDİR 15:17:12 BAŞKAN ÇELİK: ÖĞRETMENLERİMİZ, ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYOR 15:10:27 ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜ KUTLU OLSUN 09:55:55 İNSAN YETİŞTİRME  MÜHENDİSİ: ÖĞRETMENLER 09:41:04 EĞİRDİR’DE KIŞ TEDBİRLERİ KOORDİNASYON VE İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI 09:37:21 İL GENEL MECLİS ÜYESİ ABDURRAHMAN SİNAP: “BADEMLİ KÖYÜ - DAVRAZ KAYAK MERKEZİ YOLU NE OLDU?” 17:24:55 EĞİRDİR’DE ARACIN KAPILARINI AÇIP TRAFİĞİ TEHLİKEYE SOKAN ŞAHSA 2 BİN 858 TL İDARİ CEZA KESİLDİ… 12:05:07 2024 Yılı “Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi Destek Programı” İlan Edildi 11:36:30 EĞİRDİR SAFRAN ÜRETİM MERKEZİ OLUYOR… 11:19:35 Eğirdir Belediyespor Kulübü Yönetimi Kaymakam Çimşit’i Ziyaret Etti 11:15:02 Isparta İl Enerji Verimliliği Yönetim Birimden Kaymakam ÇİMŞİT’e Ziyaret 11:07:36 ITSO’DA LİDERLİK VE YÖNETİM BECERİLERİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ 11:02:07 ERKILINÇ: KURUMUMUZ RESMÎ İLAN HAKEDİŞLERİNİN GARANTÖRÜDÜR 17:40:01 ITSO’NUN SERBEST BÖLGE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 17:13:16 Eğirdir’de Safran Hasadı Heyecanı 16:48:45 ESKİ ÖZEL HÜKÜMLER / YENİ ÖZEL HÜKÜMLER VE MAYIS/24’ ÜN  46 MADDELİK ÇIKTISI?!!! (5 - 6. Bölüm)

Kanser Tedavisinde Yeni Gelişmeler

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kanser Tedavisinde Yeni Gelişmeler
Haberin Tarihi: 6.3.2018 17:40:00 - Okunma Sayısı:4166 defa okundu.

Kanser Tedavisinde Yeni Gelişmeler

SDÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Güleç ve Doç. Dr. Pınar Aslan Koşar'ın ''Atmosferik Basınç Plazmanın Meme Kanseri Üzerine Etkilerinin İncelenmesi'' başlıklı projesi, TÜBİTAK tarafından destek kapsamına alındı. 493.025 TL fon aktarılan proje ile birlikte kanser tedavisinde maddenin dördüncü hali olan ''Plazma'' kullanımı üzerinde çalışılacak.
SDÜ Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Güleç, Türkiye'de nadir olarak ''Plazma- Tıp Laboratuvarı'' bulunduğunu söyledi. SDÜ'nün bu alanda Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteği ile çok önemli bir sistem kurmakta olduğunu ifade eden Güleç, nihai hedeflerini kanser tedavisinde kullanılacak Atmosferik Plazma Cihazı geliştirmek olarak açıkladı.
Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Ali Güleç çalışmayı şu ifadelerle anlattı:
''Kanser tedavisinde
çığır açma hedefimiz var''
Biz Plazma Tıp (Plazma Medicine) Araştırma Laboratuvarı'nda meme kanseri hücreleri üzerine çalışmalar yapacağız. Ardından cilt kanserlerine odaklanacağız. En temel amacımız kanser hücrelerini yok eden ''Plazma''nın Tıp Doktoru'nun kullanabileceği bir ürün haline getirilmesidir. Madem Biyomedikal Mühendisliği'ndeyiz. Bir cihaz geliştirmek istiyoruz. Ürüne dönüştürmek gibi yüksek bir idealimiz var.
“Bizim üniversite olarak
avantajlarımız var”
SDÜ'de elde edilen Plazmanın hangi kanser türünde kullanılacaksa ona göre tasarlanma imkânı ve şansı bulunduğunu ifade eden Doç. Dr. Ali Güleç, sözlerini şöyle devam ettirdi:
''Plazma- Tıp Araştırma Laboratuvarı'nda disiplinler arası çalışacağız ki; bu çok değerli. Bizim SDÜ Teknoloji Fakültesi genel şemsiyesi altında kurulacak Araştırma Laboratuvarı'nda ''Atmosferik Plazma''nın parametrelerini değiştirme imkânımız olacak. Elimizdeki ''Plazma''yı revize edebileceğiz.''
''Diş Tedavisi'' ve ''Yara İyileştirme''
üzerine de çalışmayı planlıyoruz''
TÜBİTAK ARDEB- 1001 Projesi'nin 30 aylık bir çalışma skalasına sahip olduğunu belirten Doç. Dr. Ali Güleç, çizdikleri diğer rotanın da kurmaya başladıkları Plazma-Tıp Araştırma Laboratuvarı'nda ''Atmosferik Plazma'' ile ''Diş Tedavisi'' ve ''Yara İyileşmesi'' olduğunu bildirdi. Güleç, sözlerini şöyle tamamladı:
''Kanser tedavisinin yanı sıra ''Atmosferik Plazma'' ile diş tedavisini de planlıyoruz. Genel kavramı ''Restoratif Diş Tedavisi'' olan ''sağlıklı bir şekilde dolgu- sterilize etme- beyazlatma'' üzerine de çalışmalar yapmak istiyoruz
Ayrıca ''Atmosferik Plazma'' ile ''Yara İyileştirme'' üzerine de çok önemli çalışmalar yapmak istiyoruz. Zira ''Atmosferik Plazma'' yara iyileşme süreçlerini de hızlandırıyor.
''Atmosferik Plazma'' içeren ''Biyomedikal Cihazı'' açısından ''Patent'' hedefimiz var. Bilgiyi ürüne dönüştürme doğrultusunda kararlılığımız var. Tüm bu süreçler için bize sonsuz destek veren SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı başta olmak üzere Yönetim Kurulu'na ve Teknoloji Fakültesi Dekanlığı'na teşekkür ederim.''

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap