TKDK Proje desteklerini kaçırmayın

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TKDK Proje desteklerini kaçırmayın
Haberin Tarihi: 9.1.2018 10:28:00 - Okunma Sayısı:2649 defa okundu.

TKDK Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman GÜLCÜ, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu. ITSO Başkanı   Şükrü Başdeğirmen, Başkan Yardımcısı Metin Çelik ve Genel Sekreter Nihal İspir’in hazır bulunduğu ziyarette İl Koordinatörü Gülcü, TKDK’nın Isparta’daki desteklediği yatırımlar, IPARD II programı ve Üçüncü Proje Çağrı ilanı hakkında bilgiler verdi.

TKDK Proje desteklerini kaçırmayın

                TKDK Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman GÜLCÜ, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu. ITSO Başkanı   Şükrü Başdeğirmen, Başkan Yardımcısı Metin Çelik ve Genel Sekreter Nihal İspir’in hazır bulunduğu ziyarette İl Koordinatörü Gülcü, TKDK’nın Isparta’daki desteklediği yatırımlar, IPARD II programı ve Üçüncü Proje Çağrı ilanı hakkında bilgiler verdi.

                Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Başdeğirmen de desteklerle ilgili üyelerini bilgilendireceğini belirterek, ziyaretinden dolayı Prof. Dr. Gülcü’ye teşekkür etti.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 2014-2020 IPARD Programı (IPARD II Dönemi) ÜÇÜNCÜ BAŞVURU ÇAĞRI İLANI

                Bu Program Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.

                Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 21 Aralık 2017 tarihinde Üçüncü Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır. Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrı, IPARD Programı 2014-2020 dönemi kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular ile ilgilidir.

                PROGRAMIN KAYNAĞI

                Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu’dur. Bu destek “Kamu Katkısı” olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır.

                BAŞVURU YAPILACAK İLLER

                Bu başvuru çağrı ilanı kapsamında destek almak amacıyla başvuruların yapılacağı ve yatırımın uygulanacağı iller şöyle: Destek Almak Amacıyla Başvuruların Yapılacağı ve Yatırımın Uygulanacağı İller; Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat.

DESTEKLENECEK TEDBİRLER VE DESTEK BÜTÇESİ

                Bu “Başvuru Çağrı İlanı” kapsamında sadece “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” tedbiri ile “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” tedbiri kapsamında başvurular kabul edilecektir. Desteklenecek sektörler, destek oranı ve destek bütçesi şu şekildedir:

TEDBİR ADI SEKTÖR KODU SEKTÖR ADI DESTEK ORANI TOPLAM DESTEK BÜTÇESİ (AVRO)

                Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101)

101-1 Süt Üreten Tarımsal İşletmeler %40-70 164.706.348

101-2 Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler 101-3 Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler

 101-4 Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme

(302) 302-1 Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi %55-65 87.239.811 302-2 Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi

302-3 Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürün İşletmeleri

302-4 Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri

302-5 Su Ürünleri Yetiştiriciliği

302-6 Makine Parkları

302-7 Yenilenebilir Enerji Yatırımları

                BAŞVURU TARİHLERİ TEDBİR ADI BAŞVURU TARİHLERİ

                Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302)

                Başvurular 12.02.2018 tarihi saat 09:00’dan itibaren yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacaktır. Online Proje Başvuru Sistemi 12.03.2018 tarihi saat 21:00’da kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 15.03.2018, saat 18:00’dir. Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

                Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) Başvurular 01.03.2018 tarihi saat 09:00’dan itibaren yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacaktır. Online Proje Başvuru Sistemi 02.04.2018 tarihi saat 21:00’da kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 05.04.2018, saat 18:00’dir. Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

                3 YATIRIM SÜRELERİ

                Üçüncü Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri en fazla 18 (on sekiz) ay olarak planlanmalıdır. Taksitlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler Başvuru Çağrı Rehberinde yer almaktadır.

                BAŞVURULAR İLE İLGİLİ BİLGİLER

                2014-2020 IPARD Programının güncel hali, Bakanlığımız (www.tarim.gov.tr) ve Kurumumuz internet adreslerinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilebilir. Başvurular hakkında detaylı bilgileri ve başvuru kurallarını içeren Başvuru Çağrı Rehberi (Versiyon 3.0) Kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilmelidir. Ayrıca, bu başvuru çağrı döneminde Kurumumuz tarafından yapılacak ilave duyuru ve bilgilendirmeler de bu çağrı ilanı kapsamında dikkate alınmalı ve söz konusu duyuru ve bilgilendirmeler, Kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) takip edilmelidir.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap