Son yıllarda telefonla dolandırıcılık olayları hızla artarken, vatandaşların son derece dikkatli olmaları istenildi.
Bugün saat 11.50'de AKIN Gazetesi'ne ait işyeri telefonunu arayan ve kendisini "Polis memuru Hayati" olarak tanıtan bir kişi, öncelikle gazetemiz sahibi Abdullah Sinan'a, "bu telefonu evde mi, işyerinde mi kullanıyorsunuz?" diye sordu. Abdullah Sinan'ın "sizi niye ilgilendiriyor?" sorusuna, arka planda telsiz efektlerinin geldiği konuşmada "Eğirdir Emniyet Müdürlüğünden arıyorum. Sizin TC numaranızda bir yanlışlık olduğu bildirildi. TC numaranızı teyit etmek istiyorum. Jandarma ekipleri de devrede. Banka hesaplarınız incelenecek" sözlerine, Sinan "Tamam hemen Emniyet Müdürlüğüne geliyorum" sözleriyle cevap verdi.
Eğirdir Emniyet Müdürlüğümüzde "Hayati" isimli bir polis memurunun bulunmadığını bilerek ve olayla ilgili bilgi almak üzere giden Abdullah Sinan'la görüşen emniyet mensuplarımız, bunun da son günlerde artan "telefon dolandırıcılığı" olduğunu söyleyerek, vatandaşlarımızın dikkatli olmaları gerektiğini belirttiler. Son günlerde kendisini "Komiser Onur" olarak tanıtan bir kişi tarafından Eğirdir'de pek çok vatandaşımızın arandığını söyleyen yetkililer, birkaç hemşehrimizin maalesef bu tuzağa düştüklerini ve dolandırıldıklarını dile getirdiler.
Dolandırıcılar hangi yöntemleri kullanıyor?
Telefon dolandırıcılığı genelde ağzı laf yapan insanların şans eseri ya da siteler üzerinden belirli veritabanlarına ulaşarak insanların telefon numaralarına ulaştıktan sonra bu telefon numaralarını çeşitli bahanelerle aramalarıyla başlayan bir dolandırıcılık şeklidir. Şu zamanlarda en yaygın olanı ise kimlik bilgilerinizin başkası tarafından ele geçirildiğini söyleyen çakma bir komiserin sizi aramasıdır. Sizin kimlik bilgileriniz üzerinden çeşitli kredi kartları ve kimlik kartlarının çıkarıldığı hatta terör örgütlerinin eline geçirildiği uydurulur. Bu komiser sizden kimlik ve kredi kartlarınızın silinmesi için bankalardan kontör para ya da para transferi yapmanızı isteyecektir. Telefonla aranıyorsanız ve size karşı taraf adınızı soyadınızı soruyorsa karşı taraftan emin olmadan kesinlikle doğru bilgi vermeyiniz. Siz de bu şekilde arandıysanız 155' ten polise ulaşıp ihbarda bulunun. Lütfen para transferi için bahaneleri dikkate almayınız.