SDÜ, 2016- 2017 Akademik Yılında yaklaşık 14.000 mezun verecek. Tarihi bağları 1976 tarihine kadar uzanan SDÜnün verdiği mezun toplamı böylelikle 193 bin 584e ulaşacak. Her mezun için 1 fidan bu yıl da toprakla buluşturulacak.
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, 21 Şubat 1976dan bu yana verdikleri mezun sayısının büyük bir kent nüfus yoğunluğuna eriştiğini belirterek Süleyman Demirel Üniversitesi 11 Temmuz 1992 tarihinde kuruldu. Ancak köklü tarihi bağları var. Zira başlangıcı 21 Şubat 1976ya dayanır. Isparta Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi (IDMMA) anılan tarihte kuruluyor. Bugünkü Gülkent Anadolu Lisesinin bulunduğu binada İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği programları ile açılıyor. 1982de Akdeniz Üniversitesine bağlanıyor ama bu 6 yıllık süreç içerisinde İnşaat Mühendisliğinden 127, Makine Mühendisliğinden de 146 olmak üzere 273 öğrenci mezun veriyor. 1982 ile 1992 arasında (SDÜnün resmî kuruluşuna kadar) 1.859 mezun veriyoruz. 1992den günümüze kadar 178 bin 452 mezun verdik. 2016- 2017 Eğitim- Öğretim Yılı Mezuniyet Törenlerini Doğu Kampusunda 11 ve 12 Mayısta yapacağız. Bu yıl Merkez Kampusunda yaklaşık 10 bin mezun bekliyoruz. Tabiî ki bu öğrencilerimizin henüz final sınavlarını gerçekleştirmedikleri için tahmini bir rakam paylaşıyoruz. Mezuniyet net olmamakla birlikte 14 bin bandında gerçekleşir. dedi. Isparta Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi (IDMMA)nin dahil edildiğinde SDÜnün verdiği mezun sayısının 193 bin 584 olduğunu kaydeden Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Bu muazzam bir başarı. Türkiyenin aydınlık geleceği için dün olduğu gibi bugün de yarın da meşale yakmaya devam edeceğiz dedi.
20. Yıl Mezunları eş ve
çocukları ile katılacak
SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Bu yılki etkinliklere SDÜnün 20nci Yıl Mezunları da onur konukları olarak katılacak. 20nci yıl mezunlarımız törene eşleri ve çocukları ile birlikte katılıp yeni hayata başlayacak arkadaşlarının mutluluklarını paylaşacaklar. 12 Mayıs Cuma günü yapacağımız yürüyüşte 20nci yıl mezunlarımızı da o sahnede göreceğiz. Kendileri ile iletişime geçtiğimizde bunu memnuniyetle karşıladılar. Biz de heyecanla bekliyoruz. dedi.
İlham Veren Üniversiteden Her Mezun İçin 1 Fidan
2015- 2016 Eğitim- Öğretim Dönemi sonunda başlatılan Her Mezun İçin 1 Fidan projesini bu yıl da devam ettirileceğini açıklayan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, şöyle dedi: Bu yılki mezuniyetler ile birlikte Öğrenci Ormanında toprakla buluşan fidan toplamı 20 bine erişmiş olacak. Bu tarz uygulamalarımızı duyan üniversiteler bizlerden örnek alarak aynı yolu izliyorlar Öğrencilerimizi yeni hayatlarına fidanla, umutla uğurluyoruz. Onların yeni hayatların da yollarının, bahtlarının açık olmasını diliyoruz.
15 Temmuz Şehitler Anıtı
Ayyıldız ayrıca Ülkemizin geçmiş olduğu süreç içerisinde belli hassasiyetlerimiz de söz konusu. 15 Temmuz Şehitler Anıtını kurduk. Bu vesile ile her bir şehidimizin ismini verdiğimiz bir fidanımız dikildi. İnşallah bundan sonraki süreçte böyle olayları Allah ülkemize göstermesin. dedi.
SDÜ öğrencileri TÜBİTAK projelerinde yine Türkiye 1incisi oldu
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Akademik Yıl Mezuniyet Töreni öncesi SDÜ Ailesi ile güzel ve mutlu bir haberi de şöyle paylaştı: Bu mutlu anlarımız öncesi SDÜ ailemiz ile sıcağı sıcağına güzel bir haberi paylaşmak istiyorum. Öğrenci projeleri alanında 2016 yılı için en çok müracaat eden üniversite konumunda olduk. SDÜ her yıl TÜBİTAK nezdinde yaptığı müracaatlarda derece ile dönüyor. Geçen yıl 1incilik ödülünü biz almıştık. 2016 yılı için de yine 1incilik ödülü bize tevdi edildi. Bu nedenle mutluyuz.
SDÜde 92 ülkeden 1.913 yabancı uyruklu öğrenci eğitim görüyor
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, SDÜnün uluslararasılaşma bağlamında atılımları da sürdürdüğünü ifade etti. Bu bağlamda SDÜde 92 ülkeden 1.913 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim- öğretim gördüğünü kaydeden Ayyıldız; Erasmus, Farabi ve Mevlana Değişim Programlarını da çok etkin kullanmaya çalıştıklarını ifade etti.
Öğrenci odaklı yönetim anlayışına sahibiz. Her an öğrenci bizimle görüşebilir
SDÜ şu anda 92 ülkeden 1.913 yabancı öğrenci kayıtlı. Tabiî ki biz Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) ile bu sayıyı artırmak istiyoruz. Ayrıca ülkeler ölçeğinde de daha geniş coğrafyalara açılmak hedefindeyiz. Tabiî ki bu noktada diğer üniversitelerimiz ile de rekabet içerisinde olmak zorundayız. Türkiye ve yurtdışından tercih edilme sebebimizin iyi durumda olmasının temel göstergeleri var. Bir kere Isparta yaşanabilir şehirler içerisinde 1inci sırada. Öğrenci kenti. Nüfusa baktığınız an her 3 kişiden 1i öğrenci. Çok samimi ve sıcak bir ortam var. SDÜ büyüyen, gelişen, bilimsel faaliyetlerle ismini duyuran bir yükseköğretim kurumu. Elbette bunlar tercih sebepleri arasında yer alıyor. Öğrencilerimiz son derece mutlu. Çünkü herhangi bir sıkıntıya düştükleri an doğrudan (sadece kendileriyle ilgili birimlerle değil) bizlere de ulaşabiliyorlar. Çok rahatlıkla konuşabiliyoruz. Bunu çoğu kere bizlere de ifade ettiler.
Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı
SDÜde Yabancı Diller Yüksekokulu nezdinde Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı kapsamında eğitim vermeye gayret ediyoruz. Çerçeve Programı, Avrupa Konseyinin dil eğitiminde bir standardizasyonu yakalamak amacıyla çok dilli ve çok yönlü bireyler yetiştirmek amacıyla hazırlayıp yayınladığı bir doküman. Bu Komite dil eğitimini 5 yeteneğe ayırıyor. Okuma, yazma, dinleme, karşılıklı konuşma ve üretken konuşma. Bu kapsamda hazırlık sınıflarımızda ve zorunlu dil eğitimi sürecinde bu 5 yeteneği geliştirmeye yönelik eğitim vermeye gayret ediyoruz.
Yeni öğrencilerimiz İlham Veren Üniversiteye gelecekler
Tabiî ki üniversitemiz büyüyen bir üniversite. Ve hâlâ büyümeye devam ediyor. Şu an 2 bin 156 bilim insanı SDÜde görev yapıyor. Şu anda mevcut birimlerimizde kayıtlı öğrenci sayısı 84 bin 316. İnanılmaz bir rakam. Açık Öğretim Fakültesi bulunmayan üniversiteler içerisinde ikinci sırada yer alıyoruz. 2017- 2018 Eğitim- Öğretim Yılı için de kontenjanımız yaklaşık 19 bin 300. Hacim bakımından büyük bir üniversiteyiz. Tabi buna bağlı olarak üniversitemizde 19 fakülte, 21 meslek yüksekokulu, 6 enstitü, 1 konservatuar, 47 araştırma ve uygulama merkezi var. Biz öğrencileri SDÜye bekliyoruz. Burada sıcak bir yuva, güvenli bir ortam bulacaklar. İlham veren bir üniversiteye gelecekler. Nitelikli eğitim ile karşılaşacaklar. Spor tesislerinden sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere kadar hayatın her alanında faaliyet içerisinde olacaklar. Biz 2016- 2017 Döneminde mezun olan öğrencilerimize şimdiden yaşamlarında başarılar diliyor yeni öğrencilerimizi de kucaklamak istiyoruz.