"Balık Ekmek Şenliği" İlgi Gördü
SDÜ, bu
kez "Balık Ekmek Şenliği"ne ev sahipliği yaptı.
SDÜ
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesinin kuruluşunun 35. yıldönümü etkinlikleri
kapsamında 19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanında düzenlenen
şenlikte, katılımcılara balık-ekmek ikram edildi.
Süleyman
Demirel Üniversitesi ailesi, farklı bir organizasyonda bir araya geldi. Eğitim-
öğretimin yanı sıra sağlıktan sanata, spordan bilime kadar çeşitli alanlarda
düzenlenen platformlar ile öğrencilerine kültürel ve sosyal imkanlar sunan SDÜ,
bu kez "Balık Ekmek Şenliği"ne ev sahipliği yaptı.
SDÜ
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesinin kuruluşunun 35. yıldönümü etkinlikleri
kapsamında 19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanında düzenlenen
şenlikte, sağlığımızı koruyan ve geliştiren besinler listesinin en başında yer
alan balık ikram edildi.
İç Su
Ürünleri Üreticileri Birliği ve Şahlanlar Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Ş.nin
sponsorluğunda hayata geçirilen Balık- Ekmek Şenliğine üniversitemiz
öğrencileri de yoğun şekilde ilgi gösterdi. Etkinlikte sağlıklı ve dengeli
beslenmek için su ürünleri tüketiminin önemine vurgu yapıldı.
Şenliğe,
Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal
Çokdinç, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Gıda Tarım ve Hayvancılık
Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi ve
Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Ramazan Çelebi,
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Tuğrul, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma
Enstitüsü (SAREM) Müdürü Şakir Çınar, Şahlanlar Gıda Sanayi Ticaret Limitet
Şirketi sahibi Osman Şahlan, Isparta İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici
Birliği Başkanı Mustafa Aydemir, mülki idare amirleri, özel sektör
temsilcileri, akademisyenler de katıldı.
Su Ürünleri Sofralarda Daha Çok Yerini Almalı
Vali
Şehmus Günaydın, Balık Ekmek Şenliğinde su ürünlerinin sağlıklı ve dengeli
beslenme açısından önemine vurgu yaptı. Su ürünleri tüketimi ile ilgili Baltık
ülkeleri, Dünya ortalamasını anlatan Vali Günaydın, Türkiyenin de bu seviyeye
erişmesi gerektiğini söyledi.
Eğirdir
Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevgi Savaş da Balık yüksek protein
içeriğinin yanı sıra esansiyel aminoasitler, omega-3 yağ asitleri, vitamin ve
mineral maddeleri içeren sağlıklı bir besindir. Su ürünleri sektörünün hızla
ilerlediği ülkemizde üretilen kültür balığının Avrupa başta olmak üzere
yurtdışındaki tüm marketlerde rağbet gördüğünü gururla söyleyebiliriz. Ülkemizde ise ne yazık ki su ürünleri
tüketimi dünya ortalamasının çok gerisinde kalmaktadır. Dünyada balık tüketimi
kişi başına yıllık ortalama 19-20 kg iken, ülkemizde ortalama 6-8 kg olarak
yıllara göre değişmektedir. SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi olarak Balık ye
sağlıklı ol düşüncesiyle üniversite öğrencisi gençlerimizi tatlı su kültür
balığı olan Alabalığın lezzeti ile tanıştırarak, balığın sağlıklı beslenmedeki
önemini ortaya koymak istedik dedi.
Etkinlik,
öğrencilere ve katılımcılara alabalık ikramı ile sona erdi.