16:46:22 VALİ ABDULLAH ERİN’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI 16:40:00 BAŞKAN ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI 16:35:28 ESKİ ÖZEL HÜKÜMLER / YENİ ÖZEL HÜKÜMLER VE MAYIS/24’ ÜN  46 MADDELİK ÇIKTISI?!!! (7. Bölüm) 16:17:26 EĞİRDİR BAYBUĞAN’DA KAZA 7 YARALI 15:21:32 YARINLARIN KİLİDİNİ AÇACAK ANAHTAR ÖĞRETMENLERİN ELİNDEDİR 15:17:12 BAŞKAN ÇELİK: ÖĞRETMENLERİMİZ, ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYOR 15:10:27 ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜ KUTLU OLSUN 09:55:55 İNSAN YETİŞTİRME  MÜHENDİSİ: ÖĞRETMENLER 09:41:04 EĞİRDİR’DE KIŞ TEDBİRLERİ KOORDİNASYON VE İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI 09:37:21 İL GENEL MECLİS ÜYESİ ABDURRAHMAN SİNAP: “BADEMLİ KÖYÜ - DAVRAZ KAYAK MERKEZİ YOLU NE OLDU?” 17:24:55 EĞİRDİR’DE ARACIN KAPILARINI AÇIP TRAFİĞİ TEHLİKEYE SOKAN ŞAHSA 2 BİN 858 TL İDARİ CEZA KESİLDİ… 12:05:07 2024 Yılı “Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi Destek Programı” İlan Edildi 11:36:30 EĞİRDİR SAFRAN ÜRETİM MERKEZİ OLUYOR… 11:19:35 Eğirdir Belediyespor Kulübü Yönetimi Kaymakam Çimşit’i Ziyaret Etti 11:15:02 Isparta İl Enerji Verimliliği Yönetim Birimden Kaymakam ÇİMŞİT’e Ziyaret 11:07:36 ITSO’DA LİDERLİK VE YÖNETİM BECERİLERİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ 11:02:07 ERKILINÇ: KURUMUMUZ RESMÎ İLAN HAKEDİŞLERİNİN GARANTÖRÜDÜR 17:40:01 ITSO’NUN SERBEST BÖLGE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 17:13:16 Eğirdir’de Safran Hasadı Heyecanı 16:48:45 ESKİ ÖZEL HÜKÜMLER / YENİ ÖZEL HÜKÜMLER VE MAYIS/24’ ÜN  46 MADDELİK ÇIKTISI?!!! (5 - 6. Bölüm)

Vali Şehmus Günaydın, hayatını Gazeteci Hakan Yaman?a anlattı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Vali Şehmus Günaydın, hayatını Gazeteci Hakan Yaman?a anlattı
Haberin Tarihi: 28.6.2016 09:33:00 - Okunma Sayısı:3173 defa okundu.

Her hafta Pazar günü Kanal32 ekranlarında yayınlanan, Isparta’nın en çok izlenilen programı ‘Hakan Yaman ile Hayatın İçinden’ programının bu haftaki konuğu, Vali Şehmus Günaydın oldu.

Vali Şehmus Günaydın, hayatını Gazeteci Hakan Yaman’a anlattı

Röportaj: Hakan YAMAN

Her hafta Pazar günü Kanal32 ekranlarında yayınlanan, Isparta’nın en çok izlenilen programı ‘Hakan Yaman ile Hayatın İçinden’ programının bu haftaki konuğu, 30 Mayıs 2016 tarihli kararname ile Isparta Valiliğine atanan Şehmus Günaydın oldu. Hatay Kaymakam adaylığı, Yeşilova, Ulukışla Kaymakam Vekillikleri, Sulakyurt, Gürgentepe Kaymakamlıkları, Bitlis ve Şanlıurfa Vali Yardımcılıkları, Alaçam, Yatağan Kaymakamlıkları ve Aydın Vali Yardımcılığı, Urla Kaymakamlığı yapmış olan Günaydın, 23 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile Kastamonu valiliğine atanmıştır. 2016 yılına kadar Kastamonu'da görev yapan Günaydın, 30 Mayıs 2016 tarihli kararname ile Isparta valisi olmuştu. Geldiği günden bu yana Isparta’nın birçok sorunu ile ilgilenmeye çalışan Günaydın, çocukluk ve gençlik yıllarını Gazetemiz Kurucu Sahibi Hakan Yaman’a anlattı.

Hakan Yaman: Sizleri daha yeni tanıyoruz. Kendinizden bahseder misiniz?

            Şehmus Günaydın: Isparta’lı hemşehrilerimize kendimi tanıtmamda bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. 1966 yılında Batman’ın Gerçüş ilçesinde doğdum. İlkokul ve liseyi Batman’da okudum. Daha sonra 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ekonomi bölümünü bitirdim. Daha sonra Kaymakamlık sınavını kazanarak Hatay’da göreve başladım. Hatay’dan sonra Kaymakam vekilliğin bir kısmını Yeşilova’da aldım. Vekil kaymakamlığı başarı ile tamamladıktan sonra asil görev yerim Kırıkkale Sulakyurt ilçesidir. Bitlis ve Şanlıurfa Vali Yardımcılıkları, Alaçam, Yatağan Kaymakamlıkları ve Aydın Vali Yardımcılığı, Urla Kaymakamlığım var. 2 yıl süre ile Kastamonu Valiliği yaptım. Son kararname ile Isparta’ya atandım. 

Hakan Yaman: Geniş bir ailenizin olduğunu düşünüyorum. Ailenizi de bizlere tanıtır mısınız?

            Şehmus Günaydın: Babam 1956 yılında askerliğini Isparta’da yapmış. 9 kardeşiz. Kardeşim Davut Günaydın TÜRSAB Yönetim Kurulu üyesidir. Diğer kardeşim hâkim. Kardeşlerimin birçoğu fakülte mezunu. Babam’da Türkiye petrol işçisiydi. Bütün çocuklarını da okutan bir baba. Devlet Bakanlığı tarafından yılın ailesi seçilmişti. Evliyim ve 3 çocuğum var. Birisinin ismi Ahmet Engin. Diğerinin ismi Veysel Sezgin bir tane de Ayşe Selin. Çocuklarımın ikisi Hukuk Fakültesini bitirdi. Ayşe Selin ise Isparta’da öğrenimine devam edecek. Eşimin ismi Aysel Günaydın ve PTT’den emekli. Vali eşi olarak toplumsal sorunlara çok duyarlı. Sosyal faaliyetlere ve sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına çok büyük destek verir. Kastamonu’da sosyal faaliyetlere bizzat katılarak çalışmalar yapmıştır. Isparta’da da bunu devam ettireceğine eminim. 

Hakan Yaman: Şehmus Günaydın çocukluğunda yaramaz mıydı?

            Şehmus Günaydın: Babamın Türkiye Petrollerinde çalışması dolayısıyla biz petrol çıkan şehirlerde yaşamak zorunda kaldık. Adıyaman, Diyarbakır ve Batman’da ilkokulumu okudum. Her çocuğun olduğu kadar yaramazlık yapmışımdır. Anemin ifadesine göre kardeşlerimin arasında en uysal olanı benmişim. Tabi bu annemin tespitidir. İlkokul öğretmenimi bulduğum zaman benim yaramaz olduğumu söylemişti. Yaramazlık kavramı kişilerden kişiye göre değişebiliyor. Öğretmenlerim küçükken ne olmak istediğimi sorduğunda futbolcu olacağımı ve hemen arkasından da avukat olacağımı dile getirmiştim. İkisini de yakaladım sayılır. Futbol oynadım bir süre. 

Hakan Yaman: Cumartesi, Pazar ve yaz tatillerinde neler yapardınız?

            Şehmus Günaydın: Çocukluğumuzda Batman Merkezinde oturduğumuzda Gercüş ilçesinde Bağ, Bahçe ve tarlalarımız vardı. Oradan elde ettiğimiz üzümler ile pekmez, pestil ve ceviz sucuğu yapılırdı. Çocukluğumuzda bulgurun kaynatılmasını zevkle seyrederdik. 

Hakan Yaman: Sizin çocuklarınız bulgur ve pekmez kaynatmayı biliyorlar mı?

            Şehmus Günaydın: Büyük şehirlerde bu aktivitelerin yapamadığımız için zor. Ben zaman zaman çocuklarımı götürüyorum ama hiçbir zaman pekmez ve bulgur zamanına denk gelmediler. Geçmiş zamandaki çocuklarda ve bizlerde dönemimize göre şanslıyız. Bizim büyüdüğümüz ortamda yakın ilişkilerimiz vardı. Komşuluk, dostluk ve aile içindeki ilişkiler çok daha farklıydı. Çocukların büyük şehirde yaşaması ile teknolojiye biraz daha ağır basıyor. Şimdiki çocuklara baktığımız zaman parkta ya da bir kafede oturduğu zaman sohbet etmek yerine telefonları ile ilgileniyorlar. Bu ortam çocuklarımız için biraz sakıncalı. 

            Bizim zamanımıza göre değerlendirirsek bizden daha şanslı olduklarını düşünmüyorum. 

            Biz çocukluğumuzda daha doğal oyunlar vardı. Hayatın bütün zorluklarını görerek yaşadık. Çocuklarımızın hayatın bu zorlukları görmeden yaşaması ilerideki yaşamlarında ileride derecede sıkıntılar yaratacaktır. Çocuklarımızın iyi bir arkadaş ve çevre edinmeleri gerekmektedir. Sürekli evde zamanını geçiren bir nesil düşünemeyiz. Bir derdi olduğunda dertleşecek bir dostu olması lazım insanların. 

Hakan Yaman: Zaman zaman ‘nerede o eski bayramlar’ diye düşündüğünüz oluyor mu?

            Şehmus Günaydın: Benim yorumum bu konuda biraz daha farklı. Çocukluğumuzda yaşadığımız bayramları farklı bir gözle görüyorduk. Büyüdüğümüz zaman o bayramlara farklı bir gözle bakıyoruz. Şimdiki çocuklarda bizim aldığımız hazzı aldıklarını düşünüyorum. Çocuklarımızın yeni bir ayakkabı ve elbise giymesi kendilerini çok mutlu ediyordur. Bu gelenek hala daha devam ediyor. Bayramlarda çocuklarımıza hala daha hediyeler alıyoruz. Akraba ziyaretleri yapıyoruz. Çocuk gözü ile baktığımızda bayramlarda bir değişiklik yok. Bizim açımızdan baktığımızda o zevki alamıyoruz.                              Çocuklarımıza mutlaka milli ve dini bayramlarını öğretmeliyiz. Bu anları dolu dolu yaşamayı öğretmeliyiz ve gelecek nesillere aktarmalıyız. Bayramlarda çocuklarımızı alıp tatile gidiyorsak orada da bayramı yaşatmalıyız. 

Hakan Yaman: Üniversite hayatınız Ankara’da geçti. Ailenizden uzak nasıl bir hayat yaşadınız?

            Şehmus Günaydın: Üniversite hayatında çok fazla boş zamana sahip biri değildim. Derslerime günü gününe girip takip ederdim. Tuttuğum notlara çok fazla ilgi olurdu. En büyük avantajım okula yürüme mesafesi 50 – 60 metre kadardı. Bunun dışında Ankara’da Tekelspor’da futbol oynadım. Üniversite hayatımı dolu dolu yaşadım. Hem sportif hem sosyal faaliyetler hem de ders anlamında dolu dolu öğrencilik hayatım geçti.

Hakan Yaman: üniversiteyi bitirdikten sonra hemen göreve mi başladınız yoksa askerlik görevini mi hallettiniz?

            Şehmus Günaydın: Ankara Üniversitesini bitirdikten sonra hemen Kaymakamlık sınavına girdim ve kazandım. 1988’de mezun oldum. 1989’da da göreve başladım. Bazı arkadaşlarımız askerlik görevlerini ifa ettiler. Daha sonra sınavlara girdiler. Yakın zamanda sınava girme imkanım olduğu için sınava girip kazanmak nasip oldu. Askerlik görevimi kaymakam olduktan sonra yaptım. Gürgentepe kaymakamı iken askere gittim. İzmir’de acemiliğimi denizci olarak yaptım. Daha sonra İskenderun’da kısa dönem askerliğimi yaptım. 

Hakan Yaman: Türkiye’nin değişik yerlerini bir hayli dolaşmışsınız. Aday Kaymakamlık sürecini de dahil edersek 27 yıl görev yaptınız. Bu süre içerisinde yaşadıklarınızı bize anlatır mısınız?

            Şehmus Günaydın: Her görev yaptığımız yerde çok güzel anılarımız oldu. Bunların arasında tercih yapacak olursak çok zorlanırız. Yeşilova kaymakamlığı sırasında süt üreticilerimizin sütünün ihale yolu ile satılmasına yönelik bir çalışma yapmıştık. O dönemlerde 700 liraya satılan sütü ihale yöntemi ile bi 400 liraya çıkardık. O zaman köydeki yaşanan bayram havasını hiçbir zaman unutmam. Bitlis Vali Yardımcılığına atandığım sıralarında, Bitlis 3. Ligde yer alıyordu. Göreve başladığımda 4 puan ile son sıradaydı. Futbol oynamış bir idareci olarak kendimizi işin içinde bulduk. Bize en yakın takım ile aramızda 13 puan farkı var. İyi bir çalış ve mücadelenin ardından kader maçı diye tabir edilen son maçımıza çıktık. Son maçta da rakibimiz ilçe takımı. Beraberlik ve mağlubiyet halinde küme düşeceğiz. Maçın 83. dakikasında 1-0 yenik durumdayız. Maçın bitimine 7 dakika kalmışken 2 gol atarak ligde kaldık. Çok zor bir süreçten o duruma getirmiştik takımı. Unutamadığım önemli anılardan birisi de budur. 

Hakan Yaman: Isparta’dan önceki hayatınızı öğrendik. İsterseniz biraz da Isparta ile ilgili düşüncelerinizi konuşalım. Isparta’ya atandığınız zaman neler hissettiniz?

            Şehmus Günaydın: Isparta’ya atandığımı televizyondan öğrendim. Atanmamın ardından beni ilk arayan kendi de aslen Isparta’lı olan Hüseyin Avni Coş oldu. Ben ülkemizin her tarafını çok seviyorum. Isparta diyince ilk aklıma gül geldi. Güller şehrine gideceğimiz için mutluydum. Isparta hem Akdeniz hem de Ege bölgesi özelliği taşıyor. Ege bölgesinde 10 yıl çalıştığım için bölge insanının ne kadar çalışkan olduğunu biliyorum. 

Hakan Yaman: Daha yeni atandınız ama ilk izleniminiz ne oldu Isparta hakkında?

            Şehmus Günaydın: Bu kadar kısa süre içerisinde her şeyi öğrenmem biraz zor. Potansiyeli yüksek bir ile geldik. Biz birçok alanda Isparta’nın avantajları olduğunu gördük. İnsanların üretme gayreti içerisinde olması, bir şeyler ortaya koyma çabası olması çok önemli. Tarımsal ve hayvansal üretim iyi derecede. Göreve başlar başlamaz çalışma başlattık. Isparta’nın sahip olduğu değerleri tanıtalım istedik. Gül denilince insanların aklına ilk Isparta geliyor ama bu durum elma için geçerli değil. Artık elma denilince de insanların aklına ilk Isparta gelsin. Türkiye’nin en büyük elma üreten ili Isparta. Ticaret Borsası Başkanımız ziyaretimize gelmişti. Elma pazarında bir takım daralmalar olduğunu ifade edince elmanın faydalarını topluma yeteri kadar anlatamadığımızı düşündüm. İstanbul’a giden bir arkadaşımdan telefon geldi. Bu arkadaşıma elma gönderdim ve elmanın faydalarını anlatmasını istedim. Bu tür çalışmalarımızı devam ettirmemiz lazım. 

Hakan Yaman: Isparta’ya gelmeye yakın bir zamanda sizinle konuştuğumuzda Ispartaspor ile ilgili konuşmuştuk. Bu konuşmaları kamuoyunda paylaştığımda müthiş bir heyecan uyanmıştı. Isparta’da futbola olan özlem sizinle birlikte patlama yaptı. Kamuoyunun çok büyük beklentileri var. Isparta’ya spor ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

            Şehmus Günaydın: Aynı olayı Kastamonu’da da yaşadım. Kastamonu’ya gittiğimde BAL liginde takımı bile yoktu. Isparta bu konuda önde ve avantajlı. Kastamonu’da bu olaya el attığımızda Vatandaşların ve STK’ların çok büyük desteği oldu. Bu işi sadece 1 ya da 2 kişiye ya da yönetime yüklersek başarılı olmamız mümkün değil. Isparta Belediye Başkanı, Isparta Ticaret Sanayi Odası Başkanı, Sivil Toplum Kuruluş başkanları ve Ispartalı vatandaşlarımızın bu olaya sahip çıkması lazım. Başarı ancak birbirimize destek vererek olur. 

            Biz bu işi 2 – 3 kişiye verirsek başarılı olmamız çok az ama hep beraber yaparsak sonuç alacağız. Kastamonu’da bu birlik sağlandığı için 2 yılda 2 şampiyonluk getirdi. Şu anda Kastamonu 2. Ligde. Isparta yıllardır 2. Ligde yer almış. Bu yüzden Ispartaspor’da bu potansiyel mevcut. Isparta’nın öğrenci şehri olması müthiş bir havaya sokacak. 2-3 yıl taşıma su ile değirmeni döndürmemiz gerekecek. İleriki yıllar için alt yapıyı güçlendirmemiz gerekecek. Alt yapı çalışmaları için arkadaşlara gerekli talimatları verdim. Bütün alt yapılara önem verirsek 3 sene sonra Ispartaspor’da oynama fırsatı bulacak. Şehirdeki ekonomik durumu iyi olan işadamlarımızın ve maddi durumları iyi olan vatandaşlarımızın desteği ile Ispartasporu hak ettiği yere çıkaracağız.

Hakan Yaman: Hangi takımı tutuyorsunuz?

Şehmus Günaydın: Fenerbahçeliyim. Bütün takımlarımızı seviyoruz ve bütün takımlarımıza başarılar diliyoruz. Fenerbahçeli olarak takımımızın kendini toparlamasını bekliyoruz. 

Hakan Yaman: Futbol oynamış bir kişi olarak spor yapmaya zamanınız oluyor mu?

Şehmus Günaydın: uzun süredir oynamıyorum. Yaptığım tek spor yürüyüş. Kastamonu’da şöyle bir uygulama yapmıştık. STK Başkanlarının, daire müdürlerinin, vatandaşlarımızın ve siyasetçilerimizin birbirini daha iyi tanıması için akşamları kapalı spor salonunda voleybol maçları yapılıyordu. Isparta’da bunu gerçekleştirebiliriz. Şehri kaynaştırma adına Isparta’da da futbol oynamak isteyenler de oynayabilir. Göreve başlamadan önce Süreyya Sadi Bilgiç kıvılcımı çakmış bunu ileriye götürmek hepimizin görevi. Isparta’daki herkesin görevi var bu konuda. Mutlaka ve mutlaka seyircinin bu işe sahip çıkması gerekmektedir. 

Milletvekilimizin başlatmış olduğu bu olayı bitirmemiz için seyirci desteği lazım. Maça gelecek seyircilerimizin kombinelere alakalı olmaları lazım. Ben başta olmak üzere daire müdürlerimizin bürokratların kombine alması lazım. İl özel idaremizin bu konuda çok iyi çalışmaları var. Bu işi en kısa sürede tamamlayacağız. Yönetimdeki arkadaşların futbolcu arayışları kısa sürmesi lazım ve yardımcı olmamız gerekmektedir. Temmuz ayında futbolcu bulamazsınız. Geç kalmama adına bu hafta içerisinde yeni gelecek yönetimimize destek vermeliyiz. İyi futbolcular ile çalışmamız lazım. Mutlaka güçlü bir takım kurmamız lazım. Yönetimdeki arkadaşlarımızın başarıya inanan düşünceleri var. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür ediyoruz. Geçmiş zamanlarda yanlış yapılan hareket Ispartasporun bu duruma gelmesine neden oldu. Çok iddialı takımlar var. Seyircilerimizden isteğimdir. Cömert bir şekilde gelsin takımımızı desteklesinler. Kötü tezahürata gerek yok. Eksikliklerimize bakarak daha ileriye dönük projelere bakmak lazım.

Hakan Yaman: Vali Şehmus Günaydın nasıl biridir. Yönetim şekli nasıldır?

Şehmus Günaydın: İdarecilikte halkın sevdiği bir idareci vardır bir de çalışmayan, görevini yapmayan memurun sevdiği bir idareci vardır. Ben her zaman halkın sevdiği bir idareci olmayı kabul etmişimdir. Bunun içinde vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin ve ihtiyaç sahibi olanların haklı taleplerini ve isteklerini gecikmeksizin yerine getirilmesi taraftarıyım. Sabah köyünden Valiliğe gelen bir vatandaşımızın işini bir an önce hallettiğimiz zaman o vatandaş mutlu bir şekilde köyüne dönecektir. Bu vatandaşımızın işinin gecikmesi hem zaman hem de ekonomik olarak kaybına neden olacaktır. Yarın ya da daha sonra gel mantığı ile çalışan bir idareci değilim. Görev arkadaşlarımdan özellikle istediğim bir konu var. Vatandaşın haklı taleplerinin gecikmeksizin yerine getirilmesidir. En çok dikkat ettiğim husus doğruların yapılmasıdır. Yanlışlar ara sıra, doğrular her zaman kazanır. Herkesten işini doğru ve zamanında yapmasını istiyorum. 

Hakan Yaman: sizi zaman zaman alışveriş merkezlerinde ya da pazarda görebilecek miyiz?

Şehmus Günaydın: bir hafta içerisinde Ispartalı halk beni çok gördü. Beni çok görecekler. Sabah 8’den akşama kadar simit satan, taksici ya da esnafımız her zaman beni görecekler. 

Hakan Yaman: Devletin bir temsilcisi olarak asli görevleriniz var. Isparta’da görev yapacağınız görev süresi içerisinde adı sizin ile bağdaşan bir projenin altına imza atacak mısınız?

Şehmus Günaydın: proje konusunda daha çok erken. Buradaki görev sürem bittikten sonra Isparta’mıza faydalı işler yapan bir idareci olarak ayrılmak için çabamızı sarf edeceğiz. Ispartalı vatandaşlarımızın da ben giderken faydalı işler yapıldığını göreceklerdir. 

Hakan Yaman: emeklilik sonrasını planladınız mı? Memlekete mi yerleşeceksiniz yoksa Türkiye’nin değişik yerlerinde mi yer alacaksınız? Isparta’yı çok sevip burada kalma gibi bir düşünceniz de var mı?

Şehmus Günaydın: bu konuları konuşmak için biraz erken ama her şey olabilir. Başka şehirlerde çalışan kamu görevlilerinden de dinliyorum. Isparta’da olmaktan son derece memnun olanlar var. 

Hakan Yaman: Isparta size göre hangi alanda marka şehri olması gerekir. Isparta olarak eğitimde iyiyiz. Sağlık, tarım, turizm ve sanayi kentiyiz. Siz bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Şehmus Günaydın: Tarıma dayalı sanayinin daha üst noktalara taşınması için  bir takım çalışmaların yapılması lazım. Gülden katma değeri yüksek ürünler ortaya koyabiliriz. Ürünlerde yenileme dediğimiz olaya girebiliriz. Bu sadece gülde değil elma ve kirazda da uygulanabilir. Isparta’nın çok ciddi bir turizm potansiyeli var. Yazın yayla turizmini canlandırabiliriz. Yazları gül festivalleri ile ilgili çalışmalar yapılabilir. Bu konuda Isparta’daki herkesi harekete geçirmemiz gerekiyor. marka şehir kelimesini bir çok şehir kullanıyor. Biz Isparta olarak değerlerimizi ve sahip olduğumuz avantajları kullandığımız zaman kendiliğinden oluşacaktır. Elma ile ilgili yapmış olduğumuz tanıtım daha ileride yapacaklarımızın yanında çok küçük bir olay. Bunun dışında ilerleyen zamanlarda göreceksiniz. Isparta önemli bir potansiyeli olan bir şehir. İnanç turizmi konusunda Barla’ya yüz binlerce insan geliyor. Buradan ayrılanlar birkaç parça eşya aldığı zaman çok büyük bir katkı oluşuyor. Ziyarete gelenler mutlu bir şekilde ayrıldığı zaman yeni bir turist getirme potansiyeli olacaktır. Bunları sağladığımız zaman turizm, kültürel ve maddi anlamda çok büyük katkı sağlayacaktır. 

Hakan Yaman: İlerleyen günlerde Isparta’nın turizm konusunda çok daha detaylı bilgileri paylaşacağız. Isparta’nın yemek kültürünü nasıl buldunuz, ne tür yemekleri seversiniz, zaman zaman mutfağa girip yemek yapar mısınız?

Şehmus Günaydın: Ramazan nedeni ile Isparta’mızın yemekleri ile tanışamadık. Ramazan münasebeti ile Güllacı tatma imkanımız oldu. Ramazandan sonra bu yemekleri sunacak mahir ustalar, köyler ve beldeler biliyorsanız söyleyin ki gidip yerinde göreyim. Tatmadan bir konuda fikir vermem mümkün değil. Her Türk erkeğinin yaptığı yemekleri yapabiliyorum. Yumurta kırabiliyorum. Makarna yapabiliyorum. Tatil günlerinde bir programım yoksa ailem ile kahvaltı yapmak için kahvaltıyı kendim hazırlıyorum. 

Hakan Yaman: Başarılı bir idarecisiniz. Size göre başarının sırrı nedir?

Şehmus Günaydın: Başarılı olmak için ilk önce kendinizin inanması gerekir. Siz inandıktan sonra gerisi kolay. Bunun en büyük nedeni de doğruları yapmaktır. İşlerinizi doğru yaptığınız zaman başarısız olmanızın imkanı yok. Ben işlerimi doğru yaptım ama kimse beni görmedi düşüncesine kimse kapılmasın. İşlerimizi hem zamanında hem de doğru yaptığımız zaman bunu görecek bir sürü insan vardır. Aklınıza takılan bir soruyu her zaman bulabilirsiniz ama doğru uygulamak önemli. Aşırı ve eksik çalışmak da doğru değil. Bunun tam ortasını bulmanız gerekir. 

Hakan Yaman: Ailenize yeteri kadar zaman ayırabiliyor musunuz? Boş zamanlarınızda neler yaparsınız?

Şehmus Günaydın: bu soruya evet demek mümkün değil. Beni saat 8’de dairede görebilirsiniz. Beni gece 11’de de dairede görebilirsiniz. Bu işimizin gereği olan bir olay. Ailemize yeteri kadar zaman ayırtamıyoruz ama fırsat buldukça ailem ve çocuklarım ile gezmeyi seviyoruz. Dinlenmeye çalışıyoruz. 

Hakan Yaman: Hobileriniz nelerdir?

Şehmus Günaydın: Balık tutma hobisini sonradan edindim. Kaymakam olduğum dönemlerde çok zaman buluyordum fakat valilik döneminde fırsat bulamıyorum. Eğirdir’e gittiğim zaman ilk sorduğum soru buradan hangi tür balıklar çıktığı oldu. Nerede balık tutulabileceği konusunda yardım alacağım vatandaşlardan. 

Hakan Yaman: Müzik ile aranız nasıl?

Şehmus Günaydın: Müzik ile aramın doğru olduğunu söylesem doğru olmaz. Müzik dinlerim ama herhangi bir enstrüman çalma ya da mırıldanma konusunda son derece sınırlı yeteneğim var. Türk sanat müziği dinliyorum. İstanbul sokakları favori parçamdır. 

Hakan Yaman: En büyük hayaliniz nedir, şunu da yapacağım dediğiniz başka bir hayaliniz var mı?

Şehmus Günaydın: Hayatta herkesin bir hedefi olmalı. Ben de çocukluğumda koyduğum hedeflerime ulaştım. İleride de hedeflerim var. Hangi konumda olursam olayım milletimize ve devletimize faydalı bir birey olarak yaşamımı sürdürmek istiyorum. Benim en büyük hedefim bu. Ben bir vatandaşın sıkıntısını giderdiğim zaman bana şükranlarını sunmaları her şeyden önemlidir. 

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap