TIBBİ AROMATİK BİTKİLER ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TIBBİ AROMATİK BİTKİLER ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ
Haberin Tarihi: 3.3.2016 16:37:00 - Okunma Sayısı:2627 defa okundu.

Isparta'da önemli bir potansiyele sahip olan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler için çalıştay düzenlendi.

TIBBİ AROMATİK BİTKİLER ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

 

            Isparta’da önemli bir potansiyele sahip olan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler için çalıştay düzenlendi.

            Programa Vali Vahdettin Özkan, SDÜ Rektörü İlker Hüseyin Çarıkçı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Mehmet Ali Olgun, Akademisyenler, Sektör Temsilcileri ve Çiftçilerimiz katıldı.

YOĞUN BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

            Çalıştayda bir konuşma yapan Vali Özkan; “ Isparta ili tarımsal ekonomi açısından, çok verimli bir kent. Bütün kuruluşlarımızla ulusal düzeydeki tarımsal kalkınma hedeflerinin, altını doldurmak için neler yapabiliriz. Bu sorusunun cevabını aramak üzere yoğun bir çalışma yürütmekteyiz” dedi.

TIBBİ AROMATİK BİTKİLER KONUSUNDA

GELENEKSEL BİR HAFIZAMIZ VAR

            Vali Özkan; “İlimizde tarımsal alanda kırsal kalkınma planları hazırlandı. Sadece Kırsal Kalkınma Planı değil teorik, mekânsal ve sektörel bazlı olarak kırsal yaşam alanı iyileştirmek üzere planlar üretildi. Misyon alanları belirlenip bu alanlar üzerinde belli projeler üretilmeye başlandı. Yapılan araştırmalarda gördük ki tıbbi aromatik bitkiler konusunda da geleneksel olarak bir hafıza var. Sektör temsilcileri ve çiftçilerimiz fiilen bu alanda çalışıyorlar. Esasen onlardan çok şey öğrenebiliriz. Hali hazırda sektör temsilcilerimiz ve çiftçilerimiz Tıbbi Aromatik Bitkiler konusunda Üniversitemiz tarafından yapılacak olan bilimsel araştırmalara destek verecek düzeydeler. Diğer fiili projeler içinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansımızda lokomotif olarak görev yapacaklardır” dedi.

TARIM, KÜLTÜRÜMÜZÜN ÖZÜ

            Konuşmasına “Toprakla ve doğayla temasımızı temsil eden tarımsal faaliyetler, hayvancılık faaliyetleri, bitkisel üretim alanlarındaki faaliyetler kültürümüzün özünü oluşturur” diyerek devam eden Vali Özkan “Bizlerde bu özelliğimizi gül, lavanta ve diğer tıbbı aromatik bitkileri kültürel alanda ve turizm alanında geliştirecek çalışmalar yapmalıyız. Bu alanlardaki var olan birikimlerimizi birleştirerek özellikle çiftçilerimize ekonomik getiri sunmalıyız. Evrensel düzeyde de bu kültüre yönelik bir teveccüh oluşturmak, turizm faaliyetlerini inşa etmek ve sürdürülebilirlik sağlamalıyız. Bu çalıştay tüm bunlara çözüm olacaktır” dedi.

            Konuşmasının sonunda Vali Özkan ,Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı’nın yapılmasında emeği geçen Akademisyenlere, Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na, sektör temsilcilerine ve iş derneklerine teşekkür etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap