Isparta havacılık üssü hedefine yaklaştı
Kanal32’de ekranlara gelen Basın Kulübü’nün bu haftaki konukları Sakine’nin Sofrası İşletme Sahibi Sakine Sarıyıldız, ER-AH Havacılık Uçuş Okulu Genel Müdürü Erdoğan Cabıoğlu ve Süleyman Demirel Üniversitesi Keçiborlu Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. İbrahim Üçgül idi.
Gazeteciler Mehmet Erçakır ve Soner Toros’un hazırlayıp sunduğu Basın Kulübü’nün İkinci bölüm konukları olan ER-AH Havacılık Uçuş Okulu Genel Müdürü Erdoğan Cabıoğlu ve Süleyman Demirel Üniversitesi Keçiborlu Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. İbrahim Üçgül ile Isparta’nın gelişen havacılık sektörü konuşuldu.
2008 yılında ER- AH havacılığın temelini attığını söyleyen Erdoğan Cabıoğlu, Isparta’nın hava sahasının çok uygun olduğunu ve buranın artık bir havacılık üssü olduğunu söyledi. Erdoğan Cabıoğlu, “Havacılık deyince insanın aklına önce İstanbul sonra Antalya geliyor. İstanbul’da havacılık eğitim sektöründe olan arkadaşlarımız artık kımıldayamaz hale geldiler. Okullar Çorlu’ya gidiyor. Uçuş okulları kıpırdayamıyor. İstanbul’dan kaçıyorlar. Okul uçakları artık oralarda uçamıyor. Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’nda bu işi yapmaktan dolayı çok mutluyum. Eğitimi her yerde veriyorsun ama uygulamayı havalimanı dışında bir yerde yapamıyorsun. Havacılık üssü olmaya çok yakınız. Bu manada ben kendimi çok şanslı hissediyorum. Geç kalınmış olsa bile bir yerlerden başladığımıza inanıyorum. Devletlerde 50 sene 100 sene önemli yıllar değil. Burada biz üniversitemize havacılık konusunda, bilgi, birikim, alt yapı, teknik konuda destek sunmaya hazırız ve sunacağız. Her türlü imkanımızı alt yapı desteklerimizi hepsini tahsis etmeye hazırız. Zaten birlikte beraber yapılacak bir çalışma” dedi.
THY ISPARTA’YI TERCİH ETTİ
Isparta’nın Antalya ve İstanbul’un ardından Türkiye’nin havacılık üssü olacağına dikkati çeken ER-AH Havacılık Uçuş Okulu Genel Müdürü Erdoğan Cabıoğlu, havacılık sektörüne ciddi manada bir istihdam sağladıklarını vurguladı. Türkiye’deki havacılık sektörünün dünyadakinden daha hızlı büyüdüğüne işaret eden Erdoğan Cabıoğlu, sektör geliştikçe eleman ihtiyacının da arttığını belirtti. Isparta’nın havacılık sektörünün gelişmesine uygun bir şehir olduğunu ifade eden Cabıoğlu, Türk Hava Yolları’na pilot yetiştirmenin büyük bir katkı sağlayacağını açıkladı. Cabıoğlu, “Biz ER-AH havacılık olarak 3 yıldır THY’nin kapısını çalıyoruz. THY defalarca Süleyman Demirel Havalimanı’na geldi. Kontroller yaptı. Defalarca bizi denetlediler ve biz bu denetlemelerden alnımızın akıyla çıktık. Daha sonra da anlaşmamızı imzaladık. THY ile 3 yıllık anlaşma yaptık. Gelen öğrencilerin 10 ay sonunda eğitimlerini tamamlayacaklar. Türk Hava yolları pilotlarına 218 uçuş ve simülasyon 900 saat de yer eğitimi verilecek. İlk grup 3 Şubat’ta eğitime başlayacak” dedi.
HAVACILIK ALANINDA
GELECEĞİMİZ PARLAK
Isparta’nın havacılık alanında geleceğinin parlak olduğunu söyleyen Süleyman Demirel Üniversitesi Keçiborlu Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. İbrahim Üçgül, Keçiborlu’da havacılık sektörü ile ilgili bir bölüm kurduklarını söyledi. Doç. Dr. İbrahim Üçgül, “Eğitime başlayabilmesi için sivil havacılığın katı şartları var. Kadromuzu kurmayı hedefledik ve oluşturduk. Yasal düzenlemeleri çok iyi incelemek gerekiyor. Şuan Keçiborlu MYO’da uçak bakımı ile elamanlar yetiştirilecek. 4 yıllık yüksekokulun çalışması var. Eksiklikleri gideriyoruz. İnşallah önümüzdeki 6 aydan sonra ve büyük bir gelişmeyi başlatmış olacağız” dedi.
SİVİL HAVACILIĞIN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ
Doç. Dr. İbrahim Üçgül, Keçiborlu Meslek Yüksekokulu’nda sadece uçak bakımında değil pilotaj çalışmalarının da yapılacağını söyledi. Doç. Dr. İbrahim Üçgül şöyle konuştu: ER- AH havacılıkla ileriki aşamalarda pilotaj ile ilgili bir çalışmaya başlayacağız. Bunlar hep 4 yıllık sivil havacılığa hazırlık aşamaları. Bir hangar kurmadan bir işe kalkışamıyorsunuz. Şu anda başkanımız havaalanı yakınında yer bakıyor. Keçiborlu MYO’nun bir değil belki birkaç tane uçağı olacak. Bu konuda laboratuvarda tamirat yapması gerekiyor öğrencinin. Erdoğan Bey bir uçağın parçalarını verecek. Bunlarla beraber inşallah bir aksilik olmazsa Eylül itibariyle ilk öğrencilerimiz alıp eğitime başlamak hedefimiz. Hedef bu sene ama seneye de olabilir. Sivil havacılığın önünü de açmak istiyoruz ve böylece hızlı bir gelişme içerisine gireceğiz. adım atmamak gerek. Temkinli ve yavaş gidiyoruz.