SDÜ, Dünyayı “Gıdaların Röntgenini Çeken Teknoloji”yle Tanıştırıyor
Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünce geliştirilen "Hiperspektral Görüntüleme Sistemleri" ile küflenmeye bağlı olarak toksik madde sentezleyen ve insan vücudunda kanserojen etki yaratan gıdalar, herhangi bir kimyasal işleme gerek kalmadan tespit edilebilecek.
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Habil Kalkan ve öğrencileri tarafından TÜBİTAK Destekli Projeler (1003, 3501) kapsamında hazırlanan ve sağlıksız gıdaların tüketime sunulmasını önleyen sistem sayesinde; Ülkemiz ekonomisinde önemli yer tutan incir, kayısı, fındık gibi gıda ürün ihracatlarında, toksik madde kaynaklı iptaller yaşanmayacak.