Altıngöl Otel, Kız Öğrenci Yurduna Dönüştürülüyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Altıngöl Otel, Kız Öğrenci Yurduna Dönüştürülüyor
Haberin Tarihi: 20.9.2024 12:13:54 - Okunma Sayısı:535 defa okundu.

Eğirdir'de yurt sorunu çözüldü

ALTINGÖL OTEL, KIZ ÖĞRENCİ YURDUNA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Mavigöl Kız Yurdu ve Poyraz Mahallesinde bulunan erkek öğrenci yurdunda kalmak isteyenler E-Devlet üzerinden kayıtlarını yaptırabilecek.

 

        Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait, Menderes Mahallesinde bulunan, 266 öğrenci yattak kapasiteli öğrenci yurdunun, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kullanılamaması üzerine girişimlerde bulunan Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, ilçemize gelen öğrencilerin barınma sorununun giderildiğini açıkladı.

        Mülkiyeti Eğirdir Belediyesine ait olan ve hemşehrimiz Atakan Yazgan tarafından işletilen Altıngöl Otel'in kız öğrenci yurduna dönüştürüleceğini belirten Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, 252 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdunun tamamen Eğirdir Belediyesi tarafından işletileceğini, ilçemize gelen öğrencilerin bugünden itibaren Eğirdir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne başvurarak kayıtlarını yaptırabileceklerini açıkladı. Açıklama üzerine, üniversite eğitimi görmek üzere ilçemize gelen öğrenciler başvurularını yapmaya başladılar.

        Öte yandan Yeşilada'da bulunan ve kız öğrenci yurduna dönüştürülen 176 öğrenci kapasiteli Mavigöl Otel binasında kalmak isteyen kız öğrenciler ile Poyraz Mahallesinde bulunan 184 yatak kapasiteli erkek öğrenci yurdunda kalmak isteyenlerin ise E-Devlet üzerinden kayıtlarını yaptırabilecekleri bildirildi.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

  • Rumuz
    (Rumuz)
    20.9.2024 14:15:42
    Tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.
Yorum Yap