19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
Haberin Tarihi: 19.9.2024 12:11:16 - Okunma Sayısı:124 defa okundu.

Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı Verilişinin Yıl Dönümü ve Gaziler Günü, Eğirdir’de de düzenlenen törenle kutlandı.

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

          Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı Verilişinin Yıl Dönümü ve Gaziler Günü, Eğirdir’de de düzenlenen törenle kutlandı.

          19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bugün saat 9.00’da Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Şubesi temsilciliği tarafından Kale önü meydanında çelenk sunma töreni yapıldı.

          Törene; Eğirdir Kaymakamı Ömer Çimşit, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığından Kurmay Başkanı P. Albay Mesut Civelek, Belediye Başkanı Mustafa Özer,  Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Şubesi temsilcisi Kıbrıs Gazisi Hüseyin Koçaslan, Kıbrıs Gazileri, yüksek rütbeli subaylar, daire müdürleri, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

          Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile devam eden törende günün anlam ve önemini belirtilen konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Şubesi temsilcisi Kıbrıs Gazisi Hüseyin Koçaslan yaptı.

          Hüseyin Koçaslan “Şehitlik göze alınmadan gazi olunmaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Gazilik vatan sevgisinin sembolüdür” dedi.

         Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Temsilcisi Kıbrıs Gazisi Hüseyin Koçaslan’ın konuşmalarının ardından Kaymakam Ömer Çimşit ve beraberindekiler Gaziler Derneğini ziyaret etti.

         19 Eylül Gaziler Günü dolaysıyla Gaziler Derneği ziyareti esnasında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Temsilcisi Kıbrıs Gazisi Hüseyin Koçaslan günün anısına Kaymakam Ömer Çimşit’e, Kurmay Başkanı P. Albay Mesut Civelek’e ve Belediye Başkanı Mustafa Özer’e kalpak hediye etti.

         19 Eylül Gaziler günü programı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap