BOZANÖNÜ KÖYÜ DE DOĞALGAZA KAVUŞUYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BOZANÖNÜ KÖYÜ DE DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
Haberin Tarihi: 17.9.2024 10:57:11 - Okunma Sayısı:169 defa okundu.

Başkan Başdeğirmen: 8’inci köy olarak Bozanönü’ne doğalgazı getiriyoruz

BOZANÖNÜ KÖYÜ DE DOĞALGAZA KAVUŞUYOR

Başkan Başdeğirmen: 8’inci köy olarak Bozanönü’ne doğalgazı getiriyoruz

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Türkiye’de ilk kez Isparta’da köylere doğalgaz verilmesini sağlarken 8’inci köy olarak Bozanönü’nde doğalgaz çalışmaları için ilk kazma vuruldu. Başkan Başdeğirmen, bugüne kadar merkeze bağlı 7 köye doğalgaz verdiklerini 8’inci köy olarak Bozanönü’nde de çalışmaların başladığını söyledi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in öncülüğünde Türkiye’de ilk kez merkeze bağlı köyler doğalgazla buluşturuldu. Bugüne kadar Deregümü, Yakaören, Kayı, Yazısöğüt, Küçük Hacılar, Büyük Hacılar ve Aliköy’e doğalgaz verildi. Isparta’da 8’inci köy olarak Bozanönü’ne de doğalgaz verilmesi için ilk kazma vuruldu. Gerçekleştirilen programa AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Ertuğrul, AK Parti İl Başkanı Furkan Cem Er, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Güleç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Abdullah Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, Torosgaz İl Müdürü Mehmet Şanlı, belediye ve il genel meclisi üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma programında konuşan Bozanönü Köyü Muhtarı Ömer Ünal, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in önderliğinde köyün talebi olan doğalgazla buluşacak olmalarından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi. Ünal, “Doğalgaz bizim için çok değerli. Bu hizmeti kazandırdığınız için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Torosgaz İl Müdürü Mehmet Şanlı, Isparta’da merkeze bağlı 7 köye doğalgaz ulaştığını belirterek, 8’inci köy olarak Bozanönü köyünde yaklaşık 8 kilometrelik doğalgaz şebekesi inşa edeceklerini söyledi. Çalışmaların ekim ayının sonuna kadar tamamlanacağını belirten Şanlı, hayırlı olması dileklerini iletti.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Ertuğrul, köyler ve vatandaşların sorunlarını çözmek için yoğun gayret sarf ettiklerini belirterek, bu gücü vatandaşların güçlü desteklerinden aldıklarını söyledi. Ertuğrul, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman ifade ettiği gibi ‘şehirde ne varsa köyde de o olacak’ şiarıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bize gösterdiği hedef doğrultusunda burada çok güzel bir programda beraberiz. Bu doğalgazın annelerimize ve hanım kardeşlerimize çok daha faydalı olacağı inancındayım. Köylerine doğalgaz veren tek iliz. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

AK Parti İl Başkanı Furkan Cem Er ise seçimlerden önce şehirde ne varsa köylerde de olacağı sözünü verdiklerini ve bu sözü yerine getirdiklerini aktardı. Bu kapsamda Bozanönü köyünün de doğalgazla buluşacağını ifade eden Er, “Burada en büyük konforu hanımlar yaşayacak. Tüp bitti, soba kovası doldurmak, kovayı kaldırmaktan kurtulacaklar. Hava kirliliği de oluşmayacak. Sayın cumhurbaşkanımız önderliğinde sayın milletvekillerimiz, sayın valimiz, kıymetli belediye başkanımız, sevgili il genel meclisi başkanımız, belediye ve il genel meclisi üyelerimiz ve teşkilatımızla beraber her zaman sizin hizmetinizdeyiz. Yerel iktidar ile genel iktidarın güç birleştirmesiyle Bozanönü’nde aşamayacağımız, yapamayacağımız bir hizmet yok. Temel atma törenimiz Bozanönü ve Isparta’mıza hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.

AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz de, doğalgaz temel atma töreninin Bozanönü köyüne hayırlı olması dileklerini iletti. Doğalgazın temiz bir enerji olduğunu ifade eden Gökgöz, doğalgaz kullanımının özellikle kadınlara daha kolaylık sağladığını söyledi. Gökgöz, “Tüm konutlarda doğalgaza ödediğiniz örneğin 1000 liralık faturanın 600 lirası hazine tarafından karşılanıyor. Bunu bize sağlayan başta sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere enerji bakanımıza ve tüm yetkililerimize teşekkür ediyoruz. Bizler vatandaşımız ne istiyorsa onu baş tacı yaptık. Bugüne kadar vatandaşımızın istemediği hiçbir şeyi yapmadık. İl Genel Meclisimiz, Isparta Belediyemiz ve Torosgaz’a teşekkür ediyorum. 7 köyümüzde doğalgazımız var, 8’inci köyümüze de başlatıyoruz. Bunun adına iş birliği, güç birliği ve hizmet birliği dedik. Doğalgazımızın köyümüze hayırlara vesile olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bugüne kadar merkeze bağlı 7 köye doğalgaz verdiklerini 8’inci köy olarak Bozanönü’nde de çalışmaların başladığını söyledi. Türkiye’de ilk kez Isparta’da köylere doğalgaz verildiğini dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Bu konuda büyük emekler sarf ettik. Defalarca Ankara’da görüşmeler yaptık ve bunu başardık. Bugün teşkilatımızla bu güzelliği sizlerle yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu işler emek işi. Doğalgaz çalışmaları sırasında sizlerden biraz sabır bekliyoruz. Torosgaz firması bugüne kadar taleplerimizi layıkıyla yerine getirdi. Kendilerinden Allah razı olsun” dedi.

Sıranın Gelincik ve Senirce köylerine geldiğini belirten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, o 2 köyle birlikte merkeze bağlı köylerin tamamlanacağını söyledi. Bu çalışmaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Başdeğirmen, desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Bozanönü köyünün tüm ihtiyaçlarıyla ilgilendiklerini dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Daha güzel hizmetleri getirmeyi Rabbim bizlere nasip etsin. Her zaman sizlerin emrindeyiz. Amacımız köydeki vatandaşlarımızın da her türlü teknolojik gelişmelere en hızlı şekilde ulaşabilmesi. Bunu da el birliği ile sizlere getiriyoruz. Köyümüze, şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından köyde doğalgaz çalışmaları için ilk kazı çalışması dualarla başlatıldı.

 

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    17.9.2024 20:42:13
    eğirdire hala gelcek diye eğirdirli beklesin dursun... eğirdirin bozanönü kadar hükmü kalmamış
Yorum Yap