Salda Gölü Dünya Jeolojik Miras Listesi'nde

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Salda Gölü Dünya Jeolojik Miras Listesi'nde
Haberin Tarihi: 30.8.2024 10:53:42 - Okunma Sayısı:396 defa okundu.

Salda Gölü Tabiat Parkı ve çevresi, Uluslararası Jeoloji Bilimleri Birliği'nin (IUGS) 2024 yılı için hazırladığı "Dünya Jeolojik Miras Listesi"ne girmeyi başardı.

SALDA GÖLÜ DÜNYA JEOLOJİK MİRAS LİSTESİ'NDE

 

​Türkiye'nin doğal miraslarından biri olan Salda Gölü Tabiat Parkı ve çevresi, Uluslararası Jeoloji Bilimleri Birliği'nin (IUGS) 2024 yılı için hazırladığı "Dünya Jeolojik Miras Listesi"ne girmeyi başardı. Güney Kore'nin Busan şehrinde gerçekleştirilen zirvede açıklanan listede yer alan Salda Gölü, dünya çapında koruma altına alınan önemli jeolojik alanlar arasına katıldı.

Dünya Jeolojik Miras Listesine aday olarak UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından ülkemizden Salda Gölü ve Nemrut Kalderası sunulmuştu. Açıklanan listede Bölge Müdürlüğümüz sorumluk alanındaki Salda Gölü listeye girmeyi başardı

Salda Gölü, magnezyum açısından zengin beyaz kayaları, turkuaz renkli suları ve bilimsel deneylere konu olan eşsiz jeolojik yapısıyla dikkat çekiyor. Mars yüzeyine benzerliği nedeniyle bilim dünyasında ilgi gören Salda Gölü, artık uluslararası bir miras olarak koruma altında.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün katkılarıyla koruma çalışmaları süren Salda Gölü Tabiat Parkı, planlı insan faaliyetleri sayesinde bozulmadan korunuyor.

Bu olumlu gelişmeyle birlikte Salda Gölü Tabiat Parkı'nın ve korunan alanlarımızın uluslararası düzeyde tanınması açısından büyük bir adım olarak kayıtlara geçti.​

- DKMP Basın

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap