MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez'den Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez'den Zafer Bayramı Kutlama Mesajı
Haberin Tarihi: 30.8.2024 09:34:28 - Okunma Sayısı:226 defa okundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez'den

ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Sönmez, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti, hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Milletimiz bu zaferle, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

 

Kosova’dan Otlukbeli’ne uzanan Türk’ün zafer serüveni; Çaldıran ve Mohaç’ta taçlanmış, Mercidabıkla sınır ötesine taşmış, Petervaradin’de pes etmemiş, Anafartalar ve Conkbayırında direnmiş, Büyük Taarruzla beraber Dumlupınar’da geleceğe ışık saçmıştır.

Elde ettiği hiçbir başarıya lütuf ve bağışlama yoluyla ulaşmamış olan Türk milleti, imrenilecek kararlılık ve sarsılmaz azimle; bağımsızlığına musallat olan düşmanları, her daim tarihin karanlığına geri dönmemek üzere göndermiştir.

Son vatanımız Anadolu’nun kapılarının ardına kadar açıldığı 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi’nden 851 yıl sonra; bu defada üzerinde yaşadığımız topraklara heveslenenler eşi ve benzeri çok az görülen bir mücadeleyle Ege’nin serin ve derin sularına hayalleriyle birlikte gömülmüştür.

 

İstiklal Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bugüne kadar mukaddes değerler uğrunda canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap