Isparta Valisi Aydın Baruş Muhtarlar Derneğini Ziyaret Etti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta Valisi Aydın Baruş Muhtarlar Derneğini Ziyaret Etti
Haberin Tarihi: 23.8.2024 12:49:48 - Okunma Sayısı:344 defa okundu.

Isparta Valisi Aydın Baruş, Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek il merkezinde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi.

ISPARTA VALİSİ AYDIN BARUŞ MUHTARLAR DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

Isparta Valisi Aydın Baruş, Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek il merkezinde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Ziyarette Vali Baruş’a Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Emniyet Müdür Vekili Volkan Güneş, İl Milli Eğitim Müdürü Recai Ocak, İl İdare ve Denetim Müdürü Figen Beşik ve daire müdürleri eşlik etti.

Vali Baruş, konuşmasında muhtarlık müessesesinin devlet ile vatandaş arasındaki önemli fonksiyonları yerine getirdiğine vurgu yaptı. Vali Baruş, “Isparta’mızda mahalle muhtarlarımız bizim her zaman birinci derecede yardımcımız. Muhtarlarımızın varlık sebebi zaten seçilmiş kimseler olarak halkın elçiliğini yapmak, onların sorunlarını hem merkezi idare hem yerel yönetimler nezdinde dile getirmek hem de insanların günlük yaşantısı ile ilgili sorunları varsa onları ilgili kurumlara ileterek sonuçlanmasını sağlamak. Bizler de her zaman çalışırken muhtarlarımızı halkın sözcüsü olarak kabul edip ona göre vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları ilk elden öğrenme fırsatını buluyoruz. Bunu öğrendikten sonra da bu sorunların çözümü noktasında ilgili birimlerimizin çalışmasını sağlıyoruz ve vatandaşımıza yararı dokunacak hizmetleri bir an önce yerine getirmek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Hem Valilik olarak hem Belediye olarak bunu yapmaya çalışıyoruz. Temel amacımız vatandaşımızın yüzünü güldürmek, günlük yaşantılarını daha refah ve mutlu bir hale getirmek. Bu amacı gerçekleştirmek için de iş birliği gerekiyor. Koordinasyon içerisinde çalışmak gerekiyor. Biz çözebildiklerimizi hükümetin kurumları vasıtasıyla çözüyoruz. Yerel yönetimi yani belediyeyi ilgilendiren konularda da bazen belediye başkan yardımcılarımızı toplantılarımıza alıyoruz. Bazen belediye başkanımızı alıyoruz, onlara konuları aktarıyoruz. Bir an önce çözülmesi yönünde de ortaya bir irade konulması noktasında elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Sizler ne kadar başarılı olursanız biz de vatandaş nezdinde devletimizin itibarını, belediyemizin itibarını o kadar kolay koruyabiliriz ve bizim varlık sebebimiz de bu zaten. Bizler vatandaşın vergileriyle sağlanan kaynaklarla bu hizmetleri yerine getirmeye çalışıyoruz ve maaşımızı o vergilerden alıyoruz. Dolayısıyla onlara karşı bir borcumuz var. Onların taleplerini yerine getirme yönünde gerekli gayreti göstermek zorundayız. Vatandaşımız eziyet çekerken, günlük yaşantısında sorunlarla karşılaşırken bizim görevimizi iyi yaptığımız söylenemez. Bunu çok iyi biliyoruz. Çalışma arkadaşlarımıza her zaman ifade etmeye, onları bu yönde motive etmeye çalışıyoruz. Genel olarak muhtarlarımız mahallenin sorunlarını, köylerin sorunlarını bizlere aktarıyorlar. En büyük yardımcımız sizlersiniz. Değerli muhtarlarımız, şimdiye kadar göstermiş olduğunuz emekler dolayısıyla sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, muhtarlarla sürekli iç içe çalıştıklarını kaydetti. Büyükçulcu, “Belediyemiz bünyesinde Muhtarlar Müdürlüğümüz kanalıyla sürekli arkadaşlarla irtibat halindeyiz. Başkanımızın vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda gelen her türlü istek ve talepleri elimizden geldiğince hızlı bir şekilde karşılamaya gayret ediyoruz. Ben de tüm muhtarlarımızı tebrik ediyorum. Yeni seçilen arkadaşlarımız da var. Bundan sonraki süreçte de kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi de tüm mahalle muhtarları adına Vali Baruş’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek 24 saat vatandaşların hizmetinde olacaklarını söyledi.

Ardından Vali Baruş, konuklarına tek tek söz vererek yeni seçilen muhtarlarla tanıştı, yeniden seçilen muhtarlara ise hayırlı olsun dileklerini iletti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap