BAŞKAN ÇELİK ÜYELERİYLE SEKTÖREL SORUNLARI GÖRÜŞTÜ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAŞKAN ÇELİK ÜYELERİYLE SEKTÖREL SORUNLARI GÖRÜŞTÜ
Haberin Tarihi: 22.8.2024 15:55:07 - Okunma Sayısı:131 defa okundu.

ÜRÜN GÜVENLİĞİ DENETİMLERİ ISPARTA SERVİSİ HİZMETE BAŞLIYOR

BAŞKAN ÇELİK ÜYELERİYLE SEKTÖREL SORUNLARI GÖRÜŞTÜ

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Metin Çelik ve yönetim kurulu üyeleri, üyelerle bir araya gelerek sektörlerin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Başkan Çelik, bugüne kadar yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verirken, üyelerin katkılarıyla sektörel sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde istişarelerde bulunuldu.
Gül Petek Sanayi Sitesi’nde bulunan Modapark Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Başkan Yardımcıları Hüseyin Dede ve Şakir Uygun ile yönetim kurulu üyeleri ve Odaya kayıtlı iş insanları bir araya geldi.
Toplantının önemli gündem maddelerinden biri de enflasyon muhasebesiydi. Çelik, enflasyon muhasebesinin birçok şirkette sorunlara yol açtığını vurgulayarak, bu konuyu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine taşıdıklarını ifade etti. Çelik, muhasebecilerin uygulamanın uygulanabilir olmadığına dair itirazlarda bulunduğunu belirterek, bu uygulamanın tekrar gözden geçirilmesini talep ettiklerini söyledi.
ÜRÜN GÜVENLİĞİ DENETİMLERİ ISPARTA SERVİSİ HİZMETE BAŞLIYOR
ITSO Başkanı Metin Çelik, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; Bildiğiniz üzere, Ürün Güvenliği ve Denetimi ile ilgili olarak daha önce Batı Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'nden hizmet alıyorduk. Ancak bu süreçte bazı aksaklıklar yaşanmış, bu da firmalarımız için önemli bir zaman kaybına neden olmuştu. Bu sorunları gidermek ve daha verimli bir hizmet sunmak amacıyla uzun süredir çalışmalar yapıyorduk. Bu çabalarımızın sonucunda Ürün Güvenliği ve Denetimi Isparta Servisi yakında resmi olarak hizmete girecek. Bu yeni servis, Isparta ili sorumluluk sahasında faaliyet gösterecek ve tarım ürünlerinin dış ticaretindeki kalite denetimleri, ithalatta ürün güvenliği denetimleri, piyasa gözetimi ve denetimi konularında önemli görevler üstlenecek. Bu yeni hizmetin, firmalarımızın iş süreçlerini hızlandıracağına ve daha verimli bir şekilde faaliyet göstermelerine yardımcı olacağına inanıyoruz.
ISPARTA II. TURİZM VE GASTRONOMİ FUARI DÜZENLENECEK
Geçen yıl ilkini büyük bir başarıyla gerçekleştirdiğimiz Turizm ve Gastronomi Fuarı'nın ikincisini bu yıl 4-5-6 Ekim tarihlerinde düzenleyeceğiz. Bu fuarın temel amacı, bölgenin zengin turistik ve gastronomik değerlerini ulusal ve uluslararası platformda tanıtmak. Geçen yıl aldığımız olumlu geri bildirimler ve sağladığımız katkılarla, bu yıl daha büyük bir organizasyon planlıyoruz. Isparta'nın eşsiz doğal güzelliklerini, tarihi ve kültürel mirasını en iyi şekilde tanıtmak, yöresel lezzetlerimizi ve gastronomi turizmi potansiyelimizi geliştirmek bu fuarın en önemli hedeflerinden biri.
GÜL 2 KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ HIZLI BİR ŞEKİLDE YAPILMALI
Gül 2 Küçük Sanayi Sitesi yönetimine gelen arkadaşlarımızın projelerine de destek olmaya çalışıyoruz. Isparta’nın en büyük şansızlığı geniş sanayi alanının olmamasıdır. Bugün işletmelere 500 metrekare yer temininde bulunamıyoruz. Olanlar ise çok pahalı. Bu nedenle Gül 2 Küçük Sanayi Sitesi hızlı bir şekilde yapılmalı. Bu konuda tüm paydaşları destek olmaya davet ediyoruz.
ANTREPO YAPIMINA BAŞLANIYOR
Geçtiğimiz yıl Gülbirlik Genel Müdürlüğü’nün arkasında kiralamış olduğumuz alana 375 metrekare Antrepo yapımı gerçekleştireceğiz. 2 bin 485 metrekarelik alan ise tır garajı olarak hizmete sunulacak. Antrepo kullanan firmalarımızın talepleri ve mevcut antreponun uzak mesafede olması sebebiyle Isparta Gümrük Müdürlüğüne daha yakın mesafede yer kiralayarak bu alanın tır garajı ve antrepo olarak kullanılmasını planladık. Çalışmaların tamamlanmasının ardından firmalarımızın malzemelerinin depolanması, korunması ve dağıtılması gibi düzenli ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilecektir. Kısa süre içerisinde yapımına başlayacağız.
ÇEYİZ AVM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Yeni açılan otogarımızın AVM bölümünde, Isparta’mıza katkı sağlayacak bir proje üzerinde çalışıyoruz. Bu projede, özellikle düğüncülere yönelik olarak bir çeyiz alışveriş merkezi kurmayı planlıyoruz. İçerisinde beyaz eşya, mobilya ve düğün eşyalarının bulunacağı bu alışveriş merkezi, Isparta’daki ihtiyaçları karşılamak ve bölgeye yeni bir alışveriş seçeneği sunmak amacıyla tasarlandı. Bu alışveriş merkezinin yapımında, yerel iş insanlarımızın ve girişimcilerimizin katkısını ve desteklerini bekliyoruz.
SERBEST BÖLGE KURUYORUZ
Keçiborlu Belediyesi'nin bize sunduğu yaklaşık 300 bin metrekarelik alanda yürüttüğümüz Serbest Bölge çalışmalarımız da devam ediyor. Şu anda Serbest Bölge projemizin fizibilite çalışmalarına başlamış bulunuyoruz ve bu süreçte oldukça hızlı ilerleyeceğimizi umuyoruz. Serbest Bölge’nin kurulması sürecinde, Isparta'da bu projeyi kurumsal aşamalardan geçireceğiz ve gerekli adımları hızlandırarak tamamlayacağız. Serbest Bölge, birçok KDV muafiyeti ve vergi avantajı gibi önemli teşvikleri yatırımcılarımıza sunuyor. İhracat yapan firmalarımızın bu fırsatları değerlendirmesi ve Serbest Bölge'de yer almayı düşünmeleri gerektiğini vurgulamak istiyorum. Bu konudaki desteklerinden dolayı bakanlarımıza, milletvekillerimize ve Keçiborlu Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.
ISPARTA’YA YENİ BİR OSB
Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nin yüzde yüz doluluk oranına ulaşması sebebiyle yeni bir OSB kurma çalışmalarına başladık. Bu süreçte, milletvekillerimiz ve diğer paydaşlarımızla birlikte yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ancak, bu alanda karşılaştığımız bazı zorluklar da var. Yeni OSB için belirlenen bölgede Büyük Ova Projesi, Süleyman Demirel Havalimanı Mania Alanı, orman ve mera alanları gibi çeşitli engellerle karşı karşıyayız. Bu engelleri aşmak için gerekli adımları atıyoruz ve çözüm önerileri üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah, bu zorlukları birlikte aşarak Isparta’nın sanayi alanındaki gelişimine ivme kazandırabiliriz. Yeni OSB'nin, Isparta’mızın sanayi ve ekonomik potansiyelini daha da ileriye taşıyacağına inanıyoruz.
DERİ OSB’DE III. ETAP ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Isparta Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni yönetimin çalışmalarına ve projelerine destek olmaya devam ediyoruz. Yeni yönetim, özveriyle gece gündüz demeden çalışıyor ve bu süreçte önemli ilerlemeler kaydediyoruz. Bu bölgede Belediye-OSB-vatandaş arasındaki sorunları çözüme kavuşturduk. Organize sanayi bölgesinde I. Etap yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. II. Etapta ise 29 parselin tahsisi yapıldı, kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Şimdi de III. Etap çalışmalarına başladık.
ITSO Başkanı Metin Çelik, ayrıca havayolu ve demiryolu ulaşımına ilişkin yapılan çalışmaları da anlattı.
Başkan Çelik, “Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üyelerimizin ve iş dünyasının çıkarları doğrultusunda kararlı bir şekilde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Ülke ekonomisinin her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Taleplerin, sorunların ve çözüm önerilerinin istişare edildiği toplantıda, katılımcı üyeler sektörleriyle ilgili görüşlerini paylaştılar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap