BEZİRGAN SUFRASI HİZMETE AÇILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BEZİRGAN SUFRASI HİZMETE AÇILDI
Haberin Tarihi: 17.8.2024 09:35:19 - Okunma Sayısı:572 defa okundu.

Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanı, Bezirgan Sufrası Restoran ile ayrı bir güzelliğe kavuştu. Kirazlıdere Sosyal Tesislerin menüsüne ek olarak Senirkent ve Uluborlu’nun yöresel lezzetlerini sunacak olan Bezirgan Sufrası, hizmete açıldı.

BEZİRGAN SUFRASI HİZMETE AÇILDI

Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanı, Bezirgan Sufrası Restoran ile ayrı bir güzelliğe kavuştu. Kirazlıdere Sosyal Tesislerin menüsüne ek olarak Senirkent ve Uluborlu’nun yöresel lezzetlerini sunacak olan Bezirgan Sufrası, hizmete açıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şehre Kirazlıdere, Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanı ve Millet Bahçesi gibi yeni alanlar kazandırdıklarını belirterek, vizyon projelerle Isparta’yı yükselen bir il haline getirdiklerini söyledi. Vali Aydın Baruş da Başkan Başdeğirmen’in Isparta’ya çok güzel hizmetler kazandırdığını dile getirdi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen önceki dönemde şehre Kirazlıdere ve Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanı bölgesini kazandırmıştı. Şehrin yeni cazibe merkezleri haline gelen bu iki bölge vatandaşlar ve özellikle şehir dışından gelen misafirlerin yoğun ilgisini çekiyor. Kirazlıdere’de bulunan Kirazlıdere Sosyal Tesisleri de misafirler tarafından ilgi görürken, Başkan Başdeğirmen Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanı bölgesine Bezirgan Sufrası’nı kazandırdı. Oldukça nezih bir ortama sahip olan Bezirgan Sufrası, yöresel lezzetlerin olduğu menü çeşitliliği sunuyor. Bezirgan Sufrası, Atatürk Parkı ve Kirazlıdere Sosyal Tesislerinde olduğu gibi Isparta Belediyesi tarafından işletilecek.

Bezirgan Sufrası Restoran’ın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Isparta Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, AK Parti İl Başkanı Furkan Cem Er, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Güleç, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse, MHP İl Başkanı Ahmet Önder Topçu, AK Parti önceki dönem milletvekili ve YSK Temsilcisi Recep Özel, Atabey Belediye Başkanı Serdar Pehlivan, Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, İl Defterdarı Osman Kocaş, İl Müftüsü Muharrem Biçer, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin, protokol üyeleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. TBMM Genel Kurulu çalışmaları dolayısıyla açılışa katılamayan AK Parti Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun ile CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, telgraf göndererek, Bezirgan Sufrası’nın Isparta’ya hayırlı olması dileklerini ilettiler.

Açılışta konuşan Dere Mahallesi Muhtarı Şakir Taşçeken, Andık Deresi Bezirgan Şelalesi bölgesinin daha önce atıl bir durumda olduğunu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen sayesinde bölgenin canlandırıldığını söyledi. Taşçeken, “Isparta ve mahallemize böyle bir tesis kazandırdığı için belediye başkanımıza çok teşekkür ederiz. Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanı daha önce kimsenin gelip gitmediği bir yerdi. Şimdi Isparta ve Akdeniz bölgesinin misafirlerimizi ağırladığımız çok güzel bir yer oldu” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Andık Deresi Bezirgan Şelalesi bölgesinin şehrin en eski, tarihi mesirelik alanlarından birisi olduğunu dile getirdi. Bölgenin yaklaşık 300 yıl önce insanların vakit geçirdiği, eğlendiği, piknik yaptığı bir alan olduğunu belirten Başkan Başdeğirmen, bu alanın 35-40 yıl öncesine kadar kullanılarak bugünlere kadar geldiğini söyledi.

Andık Deresi’nin suyunu Isparta’nın uzun yıllar içtiğini, halen daha bu sudan destek aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Andık ve Bezirgan ismi ile bölgenin tarihi öneminden bahsetti. Andık isminin çizgili sırtlan demek olduğunu söyleyen Başkan Başdeğirmen, “Ayrıca buraya Bezirgan denirmiş. Bezirgan Osmanlı’da tüccar, iş insanı demek. Osmanlı döneminde padişahın kıyafetlerini, tekstillerini alan, muhafaza eden kişi. Müslümanlığın dışındaki dinlere mensup insanlar buraya gelip buradaki halkla becayiş yaparak ürünlerini sattıkları bir bölge. Buraya ürün getirirler karşılığında kumaş alırlarmış. Öyle bir dostluk ve arkadaşlık kurulmuş ki burada aylarca yaşanırmış ve sufralar kurulmuş. O günün tabiriyle Bezirgan Sufrası. Restoranın neden sofra değil de sufra olduğunu merak etmişsinizdir. 300 yıl öncesi Bezirgan Sufrası kurularak herkesin yemek yediği bu alana yeniden o ismi koyarak o günleri canlandırmış olduk” ifadelerinde bulundu.

Andık Deresi Bezirgan Şelalesi bölgesinin uzun yıllar farklı amaçlarla kullanıldığını, ailelerin buraya gelemediğini belirten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Kirazlıdere bölgesine de yıllarca hiçbir aile çocuklarıyla gidemedi. Tren garının olduğu yer 86 bin metrekare çok güzel bir yer olmasına rağmen bakımsız ve atıl durumda olması dolayısıyla kimse gidemiyordu. Orayı Millet Bahçesi yaparak çok güzel hale getirdik. İçerisindeki tarihi taş binaların restorasyonu yapıldı. İnşallah önümüzdeki günlerde orayı da sizlerle beraber açıyoruz. Kirazlıdere Sosyal Tesisler herkesin çok beğendiği nezih bir alan oldu. Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanını da çok sevdik, bambaşka bir yer oldu” şeklinde konuştu.

Bezirgan Sufrası’nın 1200 metrekare taban alanına sahip olduğunu, alt katta 2500 kişiye hizmet edebilecek modern bir mutfağın bulunduğunu kaydeden Başkan Başdeğirmen, 3 tane soğuk hava deposu olduğunu söyledi. Atatürk Parkı, Kirazlıdere ve Kirazlıtepe’nin de ürünlerinin Bezirgan Sufrası’nda hazırlanacağını belirten Başkan Başdeğirmen, “Kirazlıtepe’de kullanılamayan bir alandı. Kirazlıdere’nin üstünde yuvarlak mimarili, teras olarak yapılmış 3 katlı bir kafe restoran inşa ettik. Yeraltı kapalı otoparkı var. İnşallah yakın zamanda orayı da açacağız. Şehrimize çok daha farklı, çok güzel tesisleri art arda sunmuş olacağız. Isparta’mıza gül döneminde bir ay misafirlerimiz gelir. Konaklamadan dönerlerdi. Şimdi bazı illerden Isparta’ya turlar düzenlenmeye başladı. Kirazlıdere ve Andık Deresi Bezirgan Şelalesi bölgesini tur programlarına aldılar. Geliyorlar buraları gezdikten sonra Üzüm Çarşısı ve şehrin güzelliklerini görerek şehirlerine dönüyorlar. Dönerken de bizlere teşekkür etmeden gitmiyorlar. Biz de bununla gurur duyuyoruz. Vizyon projelerle şehrimizin kademesini sürekli yükselen bir hale getiriyoruz. Ekip arkadaşlarımız ve mesai arkadaşlarımızla, bize destek veren milletvekillerimiz, bakanlarımız, sayın cumhurbaşkanımızın bize verdiği büyük destekle bu hizmetleri kazandırıyoruz” dedi.

Başkan Başdeğirmen, Bezirgan Sufrası’nda Kirazlıdere Sosyal Tesislerdeki menüye ilave olarak Senirkent ve Uluborlu’nun yöresel yemeği olan banak ve bamya ile samsa tatlısını sunacaklarını söyledi.   

Isparta Valisi Aydın Baruş da bir şehri medeni yapanın şehrin vatandaşlarına sunduğu hizmetler olduğunu belirterek, “O şehirde vatandaşlar için ailesiyle birlikte olabilecekleri, zaman geçirebilecekleri yerler yoksa o şehirdeki konutlar birer kafes olur. Konutlarda barınmak şehirleşme için yeterli değil. Isparta adına son yıllarda çok güzel gelişmeler oluyor. Isparta Belediye Başkanımıza bilhassa teşekkür etmek istiyorum. Bugün şehir dışından öğretmen misafirlerimiz gelmişti, onlara Isparta hakkındaki ilk izlenimlerini sorduk. ‘Böyle güzel bir şehir beklemiyorduk’ dediler. Burada Isparta Belediyesi’nin, kamu kurumlarının sundukları hizmetlerin ne kadar medeni olduğunu ve ihtiyaçlarına ne kadar cevap verdiğini açıkça gösteriyor. Şehrin tarihi ve kültürüyle içindeki mekanları birleştirmesinin ayrı bir anlamı var. İçinde bulunduğumuz mekan böyle bir kaynaştırmayı sağlıyor” ifadelerinde bulundu.

Bölgede Bezirgan Sufrası’nın açılmasının önemli olduğuna değinen Vali Baruş, “Vatandaşlarımız burada yöresel lezzetleri bulacaklar. Bu mekanların sayısının artması Isparta’nın daha yaşanabilir bir şehir olmasında çok hızlı mesafe almasını sağlıyor. Kirazlıdere, açılacak olan Kirazlıtepe ve daha önce açılan güzel yerler Isparta için önemli kazanımlar. Bu kazanımlar şehri ayrı bir güzelliği kavuşturdu. Isparta’mız her özelliğiyle çok güzel bir şehir. Bu şehrin kıymetini bilelim ve koruyalım. Burada çok güzel tesisler yapılmış bu tesisleri yıpratmayalım, zarar vermeyelim. Bu kadar güzelliklere sahip bir şehri hassasiyetle korumamız lazım. Doğayı kullandığımız, piknik yaptığımız zaman çöplerimizi doğaya atmayalım” ifadelerinde bulundu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in Isparta’ya çok güzel hizmetler yaptığını dile getiren Vali Aydın Baruş, “Başkanım bu tesislerin bu ölçekteki şehre kazandırılması çok büyük marifet. Emeklerinize sağlık Allah razı olsun. Bir tek Çünür Tepesi kaldı. Isparta üniversite tarafında büyüme gösterdi. Bunu da kısa zamanda başaracağına inanıyoruz. Çünür Tepesi de bittiği zaman Isparta’nın mesire ve dinlenme yeri eksiği tamamlanmış olacak. Biz de her türlü desteğe vermeye hazırız. Hükümetimizin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın verdiği destekler, kültürel alanlarla ilgili Turizm ve Kültür Bakanlığımızın verdiği destekler ile sayın cumhurbaşkanımızın verdiği önem son derece önem taşıyor. Kendilerine müteşekkir olduğumuzu bir daha ifade ediyoruz. Isparta insanı her şeyin en güzeline layık. Bu tesisin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan duayla protokol üyeleri tarafından Bezirgan Sufrası’nın açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eş Şadiye Başdeğirmen ile beraberindekiler, Bezirgan Sufrası’nda incelemelerde bulunarak, tesis hakkında bilgi aldılar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap