BAŞARILI ÖĞRENCİLER VALİ BARUŞ İLE BİR ARAYA GELDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAŞARILI ÖĞRENCİLER VALİ BARUŞ İLE BİR ARAYA GELDİ
Haberin Tarihi: 25.7.2024 10:14:45 - Okunma Sayısı:348 defa okundu.

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ilk 1000 içinde yer alan Ispartalı 30 öğrenci Vali Aydın Baruş ile bir araya geldi. Vali Baruş öğrencileri tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi.

BAŞARILI ÖĞRENCİLER VALİ BARUŞ İLE BİR ARAYA GELDİ

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ilk 1000 içinde yer alan Ispartalı 30 öğrenci Vali Aydın Baruş ile bir araya geldi. Vali Baruş öğrencileri tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi.

Yaptığı konuşmada başarılarıyla başta aileleri olmak üzere tüm Isparta'yı gururlandıran öğrencileri tebrik eden Vali Baruş “Bugün mutlu bir günümüz karşımda Türkiye’nin geleceği, Isparta’nın geleceği olan gençlerimizi gördükçe hakikaten büyük umutlarla doluyoruz. Çünkü bu şehrin geleceğini ve ülkemizin geleceğini sizlere emanet edeceğiz. Isparta olarak bu yılki Yükseköğretim Kurumları Sınavında gerçekten iyi bir başarı gösterdik. Bundan da çok mutluyuz. LGS sınavında olduğu gibi Türkiye ortalamalarının üzerine çıktık. Geçen yılla karşılaştırdığımızda da önemli bir başarıya imza attık. Bunda katkısı geçen il Milli Eğitim Müdürümüz Erhan hocamız başta olmak üzere Milli Eğitim’de çalışan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Şu anda gençlerimiz tercih aşamasına gelmiş durumda. Tabii tercihleri yaparken hangi ölçütleri göz önüne alacaksanız bu konuda rehberlik çalışmalarımız Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yapılıyor, danışma masaları oluşturuldu. Benim naçizane tavsiyem sizlere, bu tercihleri yaparken sevdiğiniz alanları tercih edin. Yani birileri şu okul iyi şu alan iyi diye bir kanaate kapılmayın neticede bu hayatı yaşayacak olan bu okulları okuyacak olan sizsiniz. Sevmediğiniz bir alanda okumaya çalışırsınız ileride sevmediğiniz bir mesleğe girmek zorunda kalabilirsiniz. O da hayat boyu size bir eziyet verebilir. Sevdiğiniz alanda çalışırsanız hem mutluluk yönünden ileride daha şanslı bir konuma gelirsiniz hem de başarı yönünden daha iyi olur” dedi.

Vali Baruş ayrıca 2023 YKS sonuçlarında ilk 5000 içindeki 93 öğrencinin 2024’te 106’ya yükseldiğini, ilk 1000 içindeki öğrenci sayısının ise 22 öğrenciden 30 öğrenciye yükseldiğini paylaşarak bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ardından tek tek başarılı öğrencilere söz veren Vali Baruş, öğrencilerden başarılarının anahtarlarını dinledi. Öğrencilerin tamamına yakını başarılarının en önemli sebebinin düzenli ve planlı çalışmak olduğunu söyledi.

Uzun bir sohbetin ardından Vali Baruş öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap