BAŞKAN ÇELİK: BASIN, İLİMİZİN GELİŞİMİNDE ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAŞKAN ÇELİK: BASIN, İLİMİZİN GELİŞİMİNDE ÖNEMLİ ROL OYNUYOR
Haberin Tarihi: 23.7.2024 14:48:41 - Okunma Sayısı:238 defa okundu.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

BAŞKAN ÇELİK: BASIN, İLİMİZİN GELİŞİMİNDE ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çelik, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"24 Temmuz 1908 tarihinde sansürün kaldırılmasıyla birlikte basınımız büyük bir gelişim sürecine girmiş ve Türkiye Cumhuriyeti'nin sağladığı özgürlük ortamında önemli bir rol üstlenmiştir. Bu süreçte basın, kendini geliştirerek demokrasinin yerleşmesine ve ülkemizin ilerlemesine katkıda bulunmuştur.

Günümüz iletişim çağında her bireyin bilgiye erişme, doğruları öğrenme ve fikirlerini özgürce ifade etme hakkı tartışılmaz bir gerçektir. Basın, kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak tarafsız bir anlayışla çalışan demokratik toplumların önemli bir güvencesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Basın, Milletin müşterek sesidir' sözü, basının toplumu aydınlatma misyonunu en güzel şekilde ifade etmektedir.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin kalkınması için belirlediğimiz hedefler doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmalarda, desteklerini esirgemeyen ve sesleriyle bizi güçlendiren basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. Gazetecilik görevini büyük bir özveriyle yerine getiren yerel basınımız, ilimizde ve bölgede yaşanan olayları ve gelişmeleri kamuoyuna duyurarak sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmeye katkı sağlamaktadır. Bu nedenle, onların bundan sonra da aynı duyarlılıkla görevlerini sürdüreceklerine olan inancımız tamdır.

Bu vesileyle; ilimizde faaliyet gösteren yerel gazete, televizyon, radyo, dergi, internet haber siteleri ve haber ajanslarının değerli temsilcileri olarak tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutlar, sağlık, başarı ve esenlikler dileriz."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap