Cittaslow Türkiye Genel Kurul Toplantısı Antalya’da Yapıldı.

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Cittaslow Türkiye Genel Kurul Toplantısı Antalya’da Yapıldı.
Haberin Tarihi: 15.7.2024 10:03:54 - Okunma Sayısı:239 defa okundu.

Toplantıya Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer'de katıldı

CİTTASLOW TÜRKİYE GENEL KURUL TOPLANTISI ANTALYA’DA YAPILDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Cittaslow Olağanüstü Türkiye Genel Kurul Toplantısına sakin şehir felsefesini ilke edinerek 33 ülkeden 301 seçkin şehir arasına girmeye hak kazanmış Türkiye’den 27 şehrin 17’sinin belediye başkanları, diğer belediyelerin de sakin şehir temsilcileri, Antalya’da Cittaslow adayı olan ilçelerin belediye başkanları ve akademisyenler katıldı.

Toplantıya katılan Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, sürdürülebilir projeler ve gelecekteki projeler ile ilgili yetkililere detaylı bilgiler verdi. Özer, gelecekteki cittaslow şehirleri ile işbirliğinin katlanarak artacağı konusunda müjdeler verdi.

Cittaslow çevre politikaları, altyapı politikaları, kentsel yaşam kalitesi politikaları, tarımsal turistik esnaf ve sanatkarlara dair politikalar, misafirperverlik ve farkındalık eğitim politikaları, sosyal uyum ve birçok ortaklığı içerisinde barındıran 1999 yılında İtalya da kurulmuş uluslararası bir belediyeler birliğidir. 2017 yılında Eğirdir birliğe üye olarak, Türkiye’deki 27 yerleşimden biri olmuştur.

- Haber Merkezi

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap