MEHMET DEMİREL’DEN 15 TEMMUZ MESAJI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MEHMET DEMİREL’DEN 15 TEMMUZ MESAJI
Haberin Tarihi: 12.7.2024 12:13:26 - Okunma Sayısı:361 defa okundu.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Mehmet Demirel, 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle andı.

MEHMET DEMİREL’DEN 15 TEMMUZ MESAJI

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Mehmet Demirel, 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle andı.

Mehmet Demirel anma mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Nice zaferler, başarılar, hüzünler, acılar ve hatıralarla dolu tarihimizin en büyük kazanımı Türk demokrasisidir. 1876’da Meşrutiyet rejimiyle yola çıkan demokrasimiz, 148 yıllık yolculuğu boyunca defalarca kesintiye uğramış ve her kesintide ülkemize derin ve telafisi mümkün olmayan yaralar bırakmıştır. Bugün siyasal partilerin seçim yarışına girebilmesi, milletimizin özgürce her seçim döneminde oyunu kullanabilmesi; basın özgürlüğünün, temel hak ve hürriyetlerin güvence altına alınması bir buçuk asırlık yolculuğa sahip demokrasimizin sayesindedir. Onu korumak, geliştirmek ve bir bilinç olarak yaygınlaşmasını sağlamak ülkesini ve vatanını seven milletimizin her ferdinin öncelikli görevlerinden olmalıdır.

Bugün Cumhur İttifakı’nın katkılarıyla sağlanan seçim mutabakatları Parlamento’nun temsiliyet noktasında eskiye nazaran daha başarılı olmasını temin etmiştir. Engeller yıkılmıştır. Milletimizin her ferdi fikri ve düşüncesi ne olursa olsun Gâzi Meclisimizde temsil edilebilir hale gelmiştir. Demokrasimiz olgunlaşmış, dünden çok daha iyi konuma gelmiştir. Bu vesileyle bundan sekiz sene önce hain Fethullahçı Terör Örgütü tarafından ortadan kaldırılmaya çalışılan demokrasimizi canı pahasına koruyan 251 şehidimizi bir kez daha rahmetle anıyorum, sayısı 2 bini aşan gâzimize teşekkürlerimi sunuyorum. Türk devleti ve milleti 21. yüzyılın gerçekleri ve 15 Temmuz Şehitleri ve Gâzilerine duyduğu minnet duygularıyla yoluna durmaksızın devam edecektir.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun.”

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap