BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN: ÜLKE OLARAK HALTERDE BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIMIZA İNANIYORUM

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN: ÜLKE OLARAK HALTERDE BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIMIZA İNANIYORUM
Haberin Tarihi: 12.7.2024 09:40:40 - Okunma Sayısı:293 defa okundu.

Isparta, sporda önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Gençler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası için ilimizde bulunan Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü beraberinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, milli takım antrenörleri ve milli takım sporcuları ile birlikte Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti.

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN: ÜLKE OLARAK HALTERDE BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIMIZA İNANIYORUM

Isparta, sporda önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Gençler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası için ilimizde bulunan Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü beraberinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, milli takım antrenörleri ve milli takım sporcuları ile birlikte Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti.

Isparta’nın halter sporuna büyük katkısı olduğuna dikkat çeken Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, “İlimizin altyapısı ve koşulları halter için çok müsait. Isparta’da da çok başarılı sporcularımız var” dedi.

Federasyon olarak Isparta’ya alışık bir camia olduklarını, şehrin çok ciddi anlamda kendilerine katkısı olduğunu dile getiren Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, birçok dünya ve olimpiyat hazırlıkları öncesi kampların Isparta’da yapıldığını söyledi. Ünlü, şu anda da milli takımın kampının Isparta’da yapıldığını ve şehirde şampiyona düzenlendiğini aktararak, “Isparta’nın uğuruna, şansına çok inanan bir camiayız. Naim Süleymanoğlu’nun geçmişteki hazırlıklarının da çoğu Eğirdir’de yapıldı. Isparta birçok ile göre antrenman koşullarında çok iyi. Isparta'nın ciddi anlamda başarılı sporcular var. Avrupa şampiyonu sporcumuz var. Isparta bayanlarda yeni yetişen çocuklar var” dedi.  

Şampiyonaya 32 ilden, 63 kulüp ve 359 sporcunun katıldığını söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen de turnuvaya katkı sağlayan Başkan Başdeğirmen’e teşekkür etti. Danayiyen, “Her konuda olduğu gibi bu turnuvada da belediyenin, ekibinizle birlikte bütün imkanlarını bizler için seferber ettiniz. Bunun için özellikle çok teşekkür ediyorum. Şu anda 32 ilden 63 kulüp, 359 sporcu Işıkkent Spor Salonunda müsabakalarına devam ediyorlar. Cumartesi günü müsabakalar sonlanacak. Bu tür faaliyetler ilimiz için çok önemli. Biz de federasyonlarımızın katkılarıyla onların tercihleriyle ilimize bu tür faaliyetler almak için gerekeni yapıyoruz. Sizlerin katkıları için çok teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda oldunuz” şeklinde konuştu.

Şampiyonanın Isparta’da düzenlenmesini önemli ve değerli olarak nitelendiren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de halterde büyük başarılara imza atan Fatmagül Çevik’in Belediye’nin sporcusu olduğuna değinerek, “Ülke olarak halterde büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum” dedi. Başkan Başdeğirmen, böyle geniş kapsamlı bir şampiyonanın Isparta’da yapılmasının çok değerli olduğunu belirterek, “Biliyorsunuz ki Isparta’mızdan yıldızlar kategorisinde dünya şampiyonluğu, Avrupa şampiyonluğu, altın madalyaları olan Fatmagül Çevik, Isparta Belediyemizin sporcusu, o da bizi gururlandı. Yarıştığı yerlerde göndere Türk Bayrağını çektirmesi kadar bizi gururlandıran, onurlandıran başka bir şey olamaz. Bundan sonra da aynı başarıların devam edeceği inancındayım. Bu etkinliklerin bu spor müsabakalarının Isparta'ya getirilmesi hem Isparta’mızın tanıtımıyla hem de bilinirliğiyle hem ekonomik hem kültürel hem spor anlamında bizim için de çok önemli. Sizlere teşekkür ediyoruz. Bir de alttan gelen Isparta’mızda yetişen Fatmagül’ün güzel örneğinden sonra daha nice Fatmagüller yetiştiğini de görüyoruz. Spor dalında Isparta’mız gerçekten son zamanlarda çok güzel sonuçlar alan bir il haline geldi. Birçok branşta söz sahibi olduk. Birçok branşta güzel dereceler aldık. İçerisinde bizim de emeğimizin olması bizim de bu işin içerisinde çalışmalarımızın olması tabii ki mutlu ediyor. Bu anlamda bize bu çocuklarımızı yetiştirdiğiniz için bu çocuklarımızı güzel dereceler almalarına katkı sağladığınız için Isparta’mıza gelip bu müsabakaları burada yaptığınız için sizlere de ayrıca teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap