EKOBİR Encümen Toplantısı Yalvaç’ta Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EKOBİR Encümen Toplantısı Yalvaç’ta Yapıldı
Haberin Tarihi: 10.7.2024 12:30:02 - Okunma Sayısı:539 defa okundu.

EKOBİR ve Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer: "Gölümüzü kirletenlere, hoyratça kullananlara karşı mücadelemiz sürecek…"

EKOBİR Encümen Toplantısı Yalvaç’ta Yapıldı

Kısa adı EKOBİR olan Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği’nin encümen toplantısı Yalvaç Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Yalvaç Belediye Meclisi toplantı salonunda Salı akşamı saat 19.30 sıralarında başlayan toplantıya Birlik Başkanı ve Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal, Büyükkabaca Belediye Başkanı Mustafa Durmuş, Belediye Meclisi üyesi Atilla Güven, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Fesçi, Eğirdir Çay Köyü Muhtarı Veysel Akkulak, EKOBİR Saymanı ve Gelendost Mal Müdürü Veli Hoban ve EKOBİR Birlik Müdürü Süleyman Can katıldı.

Birlik Başkanı ve Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in açış konuşması ile başlayan birlik encümen toplantısı gündeminde yer alan İlaç Hazırlama Üniteleri için tel kafes alımı, 5 tonluk su tankı alımı ve sinek uçkun mücadelesinde kullanılmak üzere ilaç alımı konuları görüşülerek oybirliği ile karara bağlandı.

"Bir zamanlar eğilip suyundan içtiğimiz gölümüz yok olma yolunda…"

Açış konuşmasında Eğirdir Gölünün artık yok olma sürecinin hızla ilerlediğini, bunun bir an önce önüne geçilmesi gerektiğini belirten EKOBİR Başkanı Özer, konuşması sırasında geçtiğimiz günlerde göl üzerinde drone aracı ile havadan yapılan video çekimi ile ortaya çıkan içler acısı görüntüleri toplantıya katılanlara izletti. Özer, “EKOBİR olarak çalışmalarımızı bu yönde artarak sürdürüyoruz. Eğirdir Gölümüzün içler acısı durumu ortada. Bir zamanlar susadığımızda eğilip suyundan içtiğimiz, içme suları kesildiğinde evlerimizde kullandığımız o tertemiz gölümüzün suları çekilmeye devam ederken bir yandan da kirleniyor” dedi. Göl suyunun sulamada kullanılması konusunda da konuşan Özer, “Gölün suyunu bırakın sulamada kullanmayı, bir bardak içme suyu olarak bile kullanılmamalı, durum bu kadar tehlikeli. Artık kuruma tehlikesinin yanında gölümüzde yer yer müsilaj da başladı” diyerek göl suyunun kirliliğine de dikkat çekti.

 

Mustafa Kodal: “Eğirdir Gölü ve çevre konusunda son derece hassasız”

Eğirdir Gölü’nün kurtarılması için kurulan ve büyük gayret gösteren EKOBİR’in çalışmalarına Yalvaç Belediyesi olarak her türlü desteği vereceklerini belirten Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal da, “Eğirdir Gölü’nün bölgemiz için ne kadar hayati olduğunun hepimiz farkındayız. Biz de Yalvaç olarak, gölümüzün yeniden eski canlılığına kavuşması, kirliliğinin önlenmesi ve rehabilitesi için üzerimize düşenleri yapmaya hazırız. Yalvaç Belediyesi olarak hem Eğirdir Gölü konusunda hem de genel çevre unsurları bakımından çevre duyarlılığı konusunda hassas davranmaya kararlıyız. Biz yerel yönetimler olarak üzerimize düşeni yapmaya ve genel yönetimden de gerekli destekleri almak için elimizden geleni yapacağız. Toplantıya katılım gösteren tüm başkanlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

EKOBİR ve Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, zorlu bir sürece girildiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Gölümüzü kirletenlere, hoyratça kullananlara karşı mücadelemiz sürecek…"

“Eğirdir Gölü, bizim gözbebeği gölümüz bölgemiz haricinde ülkemiz için de vazgeçilmeyecek derecede önemli Tatlısu kaynaklarımızdan biridir. Bu bağlamda kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kalan gözbebeğimiz Eğirdir Gölümüz için elimizden gelenin en fazlasını yapmakla yükümlüyüz, çocuklarımıza yaşanabilir bir çevre ve temiz bir dünya bırakmakla yükümlüyüz. EKOBİR Başkanı olarak önümüzdeki süreç zarfında Eğirdir Gölü’nün korunması, su seviyesinin ve kaynaklarının arttırılması, gölümüzü kirletenlere, hoyratça kullananlara karşı alınacak önlemlerle ilgili olarak en üst seviyede çalışma gayreti içerisinde olacağız. Bugünkü encümen toplantımızın Eğirdir Gölümüz başta olmak üzere bölgemize hayırlı olmasını diler tüm hemşehrilerimize sevgi ve saygılarımızı sunuyorum.”

- Haber Merkezi

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap