ORMANLARIMIZ İÇİN DAHA FAZLA DİKKAT!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ORMANLARIMIZ İÇİN DAHA FAZLA DİKKAT!
Haberin Tarihi: 24.6.2024 12:03:56 - Okunma Sayısı:352 defa okundu.

ISUBÜ Orman Fakültesi Orman Yangınları Konusunda Vatandaşları Uyardı

ORMANLARIMIZ İÇİN DAHA FAZLA DİKKAT!

ISUBÜ Orman Fakültesi Orman Yangınları Konusunda Vatandaşları Uyardı

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Orman Fakültesi, artan sıcaklıkların beraberinde getirdiği orman yangınları riskine dikkat çekerek vatandaşları uyardı. Fakültenin açıklamasında, küresel ısınmanın etkisiyle yaz döneminde ekstrem kuraklık ve sıcak hava periyotlarının arttığına vurgu yapıldı.

Günümüzde nüfus artışı ve teknolojinin ilerlemesiyle birlikte ulaşım araçlarının yaygınlaşması, insanların ormanlık alanlara daha kolay erişimini sağlamış ve bu durum insan-orman etkileşimini artırmış durumda. Bu etkileşim, ormanlardaki baskıyı ve dolayısıyla orman yangınları riskini de artırıyor.

Fakülte yetkilileri, bireylerin sorumluluk bilinciyle hareket etmeleri gerektiğini belirterek, orman yangınlarının çıkma ve büyüme potansiyelini azaltmak için alınması gereken önlemleri sıraladı. Yangın sezonunun zarar vermeden atlatılabilmesi için orman içinde ve yakınında ateş yakılmaması, yanıcı materyallerin temizlenmesi ve yangın emareleri fark edildiğinde acilen 112'nin aranması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, orman yangınlarının sınır yerleşim yerlerine sirayetini engellemek için bireysel tedbirler alınması gerektiği dile getirilerek, "Cennet ormanlarımızın ve geleceğimizin kül olmaması için daha fazla sorumluluk, duyarlılık ve dikkat!" çağrısı yapıldı.

ISUBÜ Orman Fakültesi, yemyeşil bir dünya ve ülkemiz için mümkün olan en az yıkım ve kayıpla, hatta hiç yangınsız bir yangın sezonu geçirmeyi temenni ediyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap