SDÜ Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SDÜ Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı
Haberin Tarihi: 14.6.2024 11:32:03 - Okunma Sayısı:347 defa okundu.

SDÜ, 6 bine yakın öğrencisini Atatürk Şehir Stadyumu’nda düzenlenen mezuniyet töreni ile geleceğe uğurladı.

SDÜ Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı

Süleyman Demirel Üniversitesi’nin çiçeği burnunda genç mezunları, eğitim hayatını başarıyla tamamlamanın haklı gururunu yaşadı. SDÜ, diplomalarını almaya hak kazanan 6 bine yakın öğrencisini Atatürk Şehir Stadyumu’nda düzenlenen mezuniyet töreni ile geleceğe uğurladı.

SDÜ 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,  Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Milletvekilleri Yalım Halıcı, Osman Zabun, Mehmet Uğur Gökgöz ile Hasan Basri Sönmez,SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, akademik, idari personel, öğrenciler ve ailelerin katılımıyla gerçekleştirildi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan’ın Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören, Afyonkarahisar Zafer Bandosu eşliğinde Atatürk Şehir Stadyumu’na doğru kortej yürüyüşüyle devam etti. Mezuniyet töreninin stadyumdaki bölümünde fakülte ve yüksekokullardan mezun olan binlerce öğrenci törene katılanları ve ailelerini yürüyüşle selamladı.

Törende bu yıl mezuniyet heyecanını yaşayamayan, bilimin ışığında değil, savaşın karanlığında eğitim hayatları yok olan binlerce Filistin’li ve Doğu Türkistanlı öğrenci de anıldı. Filistin’de bombaların eğitimin ışığını yok ettiği 11 üniversite anısına 11 mezuniyet cübbesi sahaya bırakıldı. 

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ, DÜNYADA SÖZ SAHİBİ OLURKEN

SİZLERİN HİZMETLERİNE DAHA FAZLA İHTİYAÇ VAR"

Törenin açış konuşmasını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yaptı. Konuşmasında mezunlara seslenen KKTC Cumhurbaşkanı Tatar şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası alanda daha yüksek başarılar elde edebilmesi için hep birlikte çalışacaksınız. Türkiye’nin başarıları hepimizin başarısıdır. Dolayısıyla bu başarı da sizlerin de katkısının olması en büyük iftihar kaynağı olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, dünyada söz sahibi olurken sizlerin hizmetlerine daha fazla ihtiyaç var. Fırsatları iyi değerlendirip burada aldığınız eğitimi gelecekte ülkenin hizmetine dönüştürmek ve daha güçlü bir Türkiye’ye hizmet etmek en büyük gayeniz olmalı ve tabii ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni sahiplenmeniz bizim için en büyük onurdur.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından başlayan törenin ilk konuşmasını SDÜ öğrencileri adına Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Abdülsamed Küçükçırak yaptı.

Dört yıl önce başladıkları eğitim hayatlarını tamamlamanın heyecanı içerisinde olduklarını dile getiren Küçükçırak, “Yorucu vize ve finalleri, bizi sabahlatan ödevleri geride bırakıyoruz. Üniversite hayatı, sadece derslerden ibaret değildi. Bu süreçte edindiğimiz deneyimler, dostluklar ve yaşadığımız zorluklar, bizi şekillendiren unsurlardır. Bugün burada, sadece akademik başarılarımızı değil, aynı zamanda kişisel gelişimimizi de kutluyoruz. Hocalarımızdan aldığımız meşaleyi daha ileriye taşımak ve ülkemizin hizmetine sunmak en önemli gayretimiz olmalıdır.” dedi

Daha sonra uluslararası öğrenciler adına söz alan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Mezunu Aboubacar Hamadou Magagi: “Bugün sizlerle 2024 uluslararası öğrenciler adına konuşmak benim için büyük bir onur. Uluslararası mezun olan arkadaşlarımı, ailelerimizi uzakta bırakarak yeni bir ülkede yabancı bir dilde eğitim almaya cesaret gösterdiğimiziçin ve başarılı bir şekilde bu maratonun sonuna geldiğimiz için tebrik ediyorum. Farklı ülkelerden, farklı kültürlerden, farklı dillerden ve farklı deneyimlerden geldik. Ancak burada, bu kampüste, ortak bir amaç için birleştik: Eğitimimizi en iyi şekilde tamamlamak ve dünya için daha parlak bir gelecek inşa etmek. Uluslararası öğrenciler olarak, bu üniversitede sadece akademik bilgi değil, aynı zamanda Türk kültürü ve misafirperverliği hakkında da çok şey öğrendik. Türkiye bizim ikinci ülkemiz, Türkçe bizim ikinci dilimiz oldu. Dünyanın neresinde olursak olalım, Türkiye bizim gönlümüzde olmaya devam edecek. Süleyman Demirel Üniversitesi sayesinde dünyanın her kıtasından arkadaş edinme fırsatım oldu. Türkçe Öğretim Merkezi, Tömer, kendi içinde özel ve güzel bir hikâyeydi.” diye konuştu.

Ardından SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, insanlık dramına dikkat çekmek adına; eğitim hayatları yarıda kalan, cübbelerini giyip mezuniyet heyecanını yaşayamadan hayatlarını kaybeden gençler anısına, boş cübbelerin üzerine kırmızı karanfiller bıraktı.

Sözlerine Filistin’de yaşanan katliama değinerek başlayan Rektör Prof. Dr. Mehmet Saltan da “Hepimiz çok heyecanlıyız, çok sevinçliyiz. Ancak, bu mutlu günümüzde unutmamamız gereken bir gerçek var. Dünyanın birçok yerinde hala adaletsizlik, zulüm ve acı yaşanıyor. Maalesef, Gazze'de yaşanan olaylar da bunlardan biri. İsrail, Gazze şeridinde yerleşik sivil ve savunmasız Filistinlilere yönelik uygulamalara, yaşam hakkını ortadan kaldıran şiddet, baskı ve saldırılara aralıksız devam etmektedir. Bu doğrultuda, İsrail’in saldırılarını bir kez daha kınıyor, uluslararası insan hakları yargı kurumlarını İsrail’in hukuk ve insanlık dışı baskı ve saldırılarına karşı net bir tavır takınarak görevlerini yerine getirmeye ve saldırıları durdurmaya davet ediyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Saltan konuşmasının devamında şunları söyledi: "Uluslararası standartlara uygun eğitim ile çağının gerektirdiği bilgi birikimini, girişimci ruhunu, üniversite sanayi işbirliğini ve geçmişi ile bugününü bütünleştiren dünya görüşünü geliştirmek ve yaşadığı dünyaya duyarlılık gösteren bir gençlik için var gücü ile çalışmaktadır. Süleyman Demirel Üniversitesi olarak biz bu bilinçle milli ve manevi değerlerine bağlı, toplumla etkileşim içinde, insanı önceleyen, uluslararası standartlarda eğitim vermeyi, araştırma yapmayı, hizmet sunmayı ve çözümler üretmeyi kendine hedef edinmiş bir üniversite olarak genç mezunlarımızı yetiştirdiğimize inanıyoruz."

Öğrencilerin sevincini paylaşmak, başarılarını kutlamak ve onların geleceğe doğru ilk adımlarını atmalarını görmek üzere toplandıklarını ifade eden Prof. Dr. Saltan öğrencilere şöyle seslendi: “Mezuniyet, sadece bir akademik derece kazanmak değildir. Mezuniyet, sizin birçok zorluğun üstesinden gelerek, hayallerinize doğru emin adımlarla ilerlemenizin simgesidir. Bundan sonra, önünüzde yeni bir yol, yeni bir macera ve yeni bir sorumluluk sizi bekliyor. Sizler, bugüne kadar edindiğiniz bilgi ve birikimlerle artık dünyaya yeni bir pencereden bakacaksınız. Bu pencereden bakarken unutmamanız gereken bir şey var: Sizler, sadece kendiniz için değil, aynı zamanda toplumunuz için de önemlisiniz. Bu topluma, bilginizle, yeteneklerinizle ve duyarlılığınızla katkıda bulunacak, dünyayı daha iyi bir yer haline getireceksiniz. Biliniz ki, ne zaman ve nerede olursanız olun, üniversitemizin kapıları her zaman sizin için açık olacaktır. Sizlerden, aldığınız eğitimin ışığında, her zaman doğruyu, iyiyi ve güzeli arayarak, bu dünyaya farklı bir bakış açısı getirmenizi ve kendinizi sürekli geliştirmenizi bekliyoruz. Bugün burada sizinle birlikte olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyorum. Hayatınızda başarılar diliyor; her zaman yanınızda olduğumuzu unutmamanızı istiyorum.”

Isparta Valisi Aydın Baruş da şunları kaydetti: "Bugün sizin için gurur günü, bir dönüm noktası. Bu dönüm noktasını çok iyi değerlendirin. Mezun olmak çok güzel bir duygu, emek verdiniz ve bu diplomaları hak ettiniz. Hayat çalışmaktan ibarettir. Kendinizi daha nitelikli hale getirmek için çaba sarf etmeniz gerekiyor. Niteliklerinizi artırmaya gayret gösterin.”

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra mezun olmaya hak kazanan SDÜ öğrencileri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız eşliğinde mezuniyet andını okuyarak keplerini havaya fırlattı.

- SDÜ Basın

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap