TARIMDA DURUM TESBİTİ TOPLANTISI YAPILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TARIMDA DURUM TESBİTİ TOPLANTISI YAPILDI
Haberin Tarihi: 23.9.2015 09:18:00 - Okunma Sayısı:1434 defa okundu.

Isparta'nın Eğirdir İlçesi'nde bölge ekonomisi için önemli potansiyele sahip tarım sektöründe meyvecilik, tıbbi aromatik bitkiler ve su ürünleri konularında mevcut durum tespiti ile yapılabileceklerin ele alındığı toplantı gerçekleştirildi.

TARIMDA DURUM TESBİTİ TOPLANTISI YAPILDI

 

Isparta’nın Eğirdir İlçesi’nde bölge ekonomisi için önemli potansiyele sahip tarım sektöründe meyvecilik, tıbbi aromatik bitkiler ve su ürünleri konularında mevcut durum tespiti ile yapılabileceklerin ele alındığı toplantı gerçekleştirildi. Isparta ve çevresinin sosyo-ekonomik kalkınması için bu sektörlerde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörlüğü’nün sağladığı destekler ile desteklerin önemi vurgulanan toplantıda; kaliteli üretim, pazar payı ve ihracatta gelişme için ilgili kurum ve kuruluşların birlikte sürdürdüğü çalışmaların artırılarak devam etmesi için neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişi yapıldı, toplantıların ayda bir yapılması kararlaştırıldı.

Isparta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ndeki (MARİM) toplantıya; Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Mehmet Sırrı ÖZEN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk ŞÖLEN, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörü Doç.Dr. Süleyman GÜLCÜ, Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mevlüt TÜRK, MARİM Müdürü İsa EREN, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü (SARİM) Şakir ÇINAR ve Isparta Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürü Osman DOĞAN katıldı.

Meyvecilik, tıbbi aromatik bitki ile başta kerevit (tatlı su ıstakozu) olmak üzere su ürünleri konularında durum tespiti ve neler yapılabileceğinin ele alındığı toplantıda; Tarım İl Müdürlüğü, MARİM ve SARİM ile Isparta Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nün sürdürdüğü çalışmalarla ilgili bilgiler verildi. Isparta bölgesinde alternatif olarak yetiştirilebilecek meyveler ile tıbbi ve aromatik bitkilerin neler olabileceği konusunda görüş alışverişinin gerçekleştiği toplantıda; BAKA ve TKDK’nın sağladığı hibe desteklerin önemi vurgulandı. Hibe desteği almış veya alacak olan işletmelerin sürdürülebilirliğinin önemine dikkat çekilen toplantıda, meyvecilik, tıbbi aromatik bitkiler ile su ürünleri konusunda birlikte koordineli gerçekleştirilen çalışmaların artarak sürdürülmesi konusunda görüş alışverişi gerçekleştirildi.

Tanıtım ve markalaşmasının önemini hatırlatan Genel Sekreter Mehmet Sırrı ÖZEN, kalite ve üretimde çok daha iyi olan Isparta elmasının ne yazık ki Amasya elması kadar iyi bilinmediğini, bu durumu tersine çevirmek için tüm imkanlarını kullanacaklarını belirtti. Değerlendirme ve koordinasyon amaçlı toplantılar her ay tekrarlanacak.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap