18.TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI
80 FİRMA 150 MARKA ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
Isparta Ticaret Borsası (ITB) tarafından düzenlenen 18. Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı görkemli bir törenle açıldı. 80 katılımcı firmanın 150 marka ile fuarda yer aldığını ifade eden ITB Başkanı Hüdai Şahin, “Fuarımızın amacı, tarım ve hayvancılık sektörlerindeki tüm teknik ve teknolojik gelişmelerin ve yeniliklerin bu sektörü oluşturan en başta üreticilerimize, tüccarlarımıza, ihracatçılarımıza ve tüm diğer paydaşlarımıza ulaşmasını sağlamaktır.” dedi.
Katılımın yoğun olduğu fuar açılış törenine Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlker Şimşek, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cengiz Koçak, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, çevre il ve ilçelerdeki oda ve borsa başkanları, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
FUARDA BİR İLKE İMZA ATILDI; BİLİMSEL SÖYLEŞİLER DÜZENLENECEK
Ortaya koydukları ‘Tarımla büyüyen Isparta’ hedefi doğrultusunda çalıştıklarını ifade eden Başkan Şahin yaptığı açılış konuşmasında, “18. Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarımıza hoş geldiniz, şeref verdiniz. Sizi, şahsım ve Isparta Ticaret Borsası adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
Sözlerime başlamadan önce Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde, İstiklal mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran, saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.
7 Ekim’den itibaren Gazze’de yaşanan insanlık dramı ve soykırımı kınıyorum. Barışın biran önce sağlanmasını temenni ediyorum.
Isparta Ticaret Borsası Meclisi ve Yönetimi olarak göreve gelişimizin 1. yılını tamamladık. Tarımla Büyüyen Isparta hedefi doğrultusunda gösterdiğimiz çaba ve emek sayesinde bu süreçte Isparta Ticaret Borsası olarak büyük yol kat ettik. Isparta tarımına ve ürünlerine katma değer sağlamak için büyük gayret sarf ediyoruz. Bu hedeflerin gerçekleştirilebilmesi için en önemli etken, tüm paydaşların birlik olması, beraber hareket etmesidir. Aynı amaç doğrultusunda çalışmaları ve el ele vermeleri gerekmektedir. Isparta Ticaret Borsası olarak bizlerde bu kapsamda etkin rol oynamak için çalışmalar yapmaktayız.” diye konuştu.
Bir yıllık süreçte yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Başkan Şahin şöyle konuştu; “Tarım Paydaşları grubunu oluşturarak, Isparta tarımına yön veren ve yön vermesi gereken paydaşlarla aylık toplantılar yaparak Isparta tarımına ne gibi katkılar yapabileceğimizi masaya yatırdık.
Tanıtım faaliyetlerimiz ve Pazar bulma kapsamında yine ilimizde öğrenim görmekte olan yabancı uyruklu öğrencilere yönelik “Ticaret Elçileri” Projesini başlattık.
2020 yılında coğrafi işaret belgesini almak için başvurusunu yaptığımız “Isparta Elması” zorlu bir sürecin sonunda Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanmış ve İlimizin 17’nci Coğrafi İşaretli Ürünü olmuştur. Bununla birlikte; 6 dilde hazırlattığımız Isparta Elması Filmi dünyanın dört bir yanındaki 42 Ticaret Müşavirlikleri ve 185 ithalatçıya ulaştırdık ve tanıtım faaliyetleri için çalışmalarımız devam etmektedir.
2024 HEDEFLERİMİZİ BELİRLEDİK
Tarımla Büyüyen Isparta hedefimiz doğrultusunda 2024 yılı içinde hedeflerimizi belirledik;
1- Zirai atıkları geri dönüşüme kazandırma projesi,
2- Coğrafi işaretli ürünlerimiz olan “Isparta Gülyağı” ,“Isparta Gülsuyu” ve “Isparta Elması” tanıtım faaliyetlerini ulusal ve uluslararası boyuta taşımak.
3- Isparta Elmasında hedef Pazar bulmak
4- Süt Analiz laboratuvarı kurmak.
5- Üyemize ve ilimize kazanç sağlayacak projelerde yer almaktır.”
80 FİRMA 150 MARKA 4 GÜN BOYUNCA ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
Düzenlenen fuarın hem Isparta hem de bölgedeki tarım ve hayvancılığın gelişimi açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Başkan Şahin, “Bugün, Isparta Ticaret Borsası olarak Fuarımızı açmanın ve sizlerle bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Fuarımızın amacı, tarım ve hayvancılık sektörlerindeki tüm teknik ve teknolojik gelişmelerin ve yeniliklerin bu sektörü oluşturan en başta üreticilerimize, tüccarlarımıza, ihracatçılarımıza ve tüm diğer paydaşlarımıza ulaşmasını sağlamaktır. Bu da İlimiz ve bölgemiz tarım ve hayvancılığının gelişimi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu ortaya koymaktadır.
Fuarımız 4 gün boyunca 80 katılımcı firma 150 marka ile ziyaretçilerimizle buluşacaktır. Bu yıl fuarımız bir ilke imza atarak, bilimsel söyleşilere ev sahipliği yapacaktır. Konusunda uzman konuklarımız üreticilerimizle buluşarak, tarım ve hayvancılıkla ilgili önemli bilgiler vereceklerdir. Bunu önemsiyoruz çünkü ihracat ve pazarlamada ne kadar başarılı olursak olalım üretim safhasında verimi, kaliteyi ve sürdürülebilirliği yakalayamadığımız müddetçe hep eksik kalacağız.
Isparta Ticaret Borsası olarak bu yolda bize destek veren ve fuarımıza katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür eder, fuarımızın Isparta’mıza ve ülkemize hayırlı olması temennisiyle saygılar sunarım.” ifadelerine yer verdi.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Aydın Baruş ve protokol üyeleri stantları gezerek firma yetkililerinden bilgi aldı.