GSF Sahne Sanatları Bölümü Beş Farklı Ülkenin Tiyatro Temsilcilerini Ağırladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,GSF Sahne Sanatları Bölümü  Beş Farklı Ülkenin Tiyatro Temsilcilerini Ağırladı
Haberin Tarihi: 17.8.2023 10:40:18 - Okunma Sayısı:1345 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü, beş farklı ülkeden gelen tiyatro yönetmenleri, performans sanatçıları ve tiyatro öğrencilerini ağırladı.

GSF Sahne Sanatları Bölümü

Beş Farklı Ülkenin Tiyatro Temsilcilerini Ağırladı

          Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü, beş farklı ülkeden gelen tiyatro yönetmenleri, performans sanatçıları ve tiyatro öğrencilerini ağırladı.

          Süleyman Demirel Üniversitesi ile İrlanda Crooked House Theatre(İrlanda Çarpık Ev Tiyatrosu) tarafından sanatçılar, eğitimciler ve gençleri bir araya getirerek, mekana özgü çalışmalar yapmak, kültürel farklılıkların getirdiği yaklaşımları keşfetmek amacıyla Erasmus+ “Seen And Heard(Görülen ve Duyulan) Eğitim Programı hazırlandı.

          Avrupa Birliğince finanse edilen program kapsamında; İrlanda, Yunanistan, Azerbaycan, Filistin ve İspanya’dan katılan 85 kişilik ekip ile üniversitemizde workshop ve tiyatro çalışmaları gerçekleştirildi. 

          Ülkemizde gerçekleştirilen çalışmalar arasında bir ilk olma özelliği taşıyan, tiyatro yapımcılarının ve eğitmenlerinin farklı mekanlarda farklı deneyimlerle doğaçlama yaparak genç katılımcıların yaşam boyu öğrenimine ve kişisel gelişimine katkıda bulunduğu eğitimlerde; SDÜ Sahne Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Müşerref Öztürk Çetindoğan “Sesin Uzamı ya da Uzamın Sesi”, Dr. Arş. Gör. Mustafa Kayabaşı “Temel Duyguları Keşfetme”, Crooked House Theatre’dan Özer Gökmen “Karakter Oluşturma: Köklerden Yansımaya, Kinitiras’tan Tonia Pourkou “Aynı Gezegende”, Ashtar Theatre’dan Ashtar Muallem de “Hareket Doğaçlaması” başlıklarını içeren yetenek atölye çalışmaları yaptı.

          “Tasarım Oturumları”nda ise Azerbaycan’dan Aynur Zarrintaj “Vücut ile Tiyatro Dışı Mekân Arasındaki Bağlantıyı Hikayeleştirme Yoluyla Güçlendirmek”; İrlanda’dan Peter Hussey “Değişik Mekanlarda Hareketli Performans (Promenade Performance); Crooked House Theatre’dan Sebastian Harcombe “Atmosferler ve Tarihler”; Filistin’den Khalil Al-Batran “Ben ve Başka Hiçbir Şey”, yine Filistin’den Emile Saba “Saklambaç” başlıklı atölye çalışmalarını gerçekleştirdi.

          SEEN And HEARD Eğitim Programı Projesi’nin sonunda hafta boyunca üretilen yaratıcı çalışmalar Muhsin Ertuğrul ve Metin And sahnelerinde gösterildi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap