KURULUŞUNDAN GÜNÜMÜZE, BAŞKANLARININ GÖZÜYLE ISVAK
Zeki TARHAN – ANKARA
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
“ Isparta’nın Dünü Bugünü ve Yarını Sempozyumu”nun bir başka amacının; büyük ve güçlü hayal gücüne sahip, cesaretin ve atılımın simgesi, toplumumuzun dinamik kesimi olan gençlerimize önemli kaynak hazırlamak, ikinci ve üçüncü nesil Isparta’lı gençlere bu ruhu aşılamaktı” diye açıklayan ÇAKMAKÇI, Isparta’lı gençleri ise bakın nasıl tanımlıyordu: “…Isparta’ lı gençler; çağı ve çağdaşlığı özümsemiş, sentez yapan, araştırıcı, sorumluluk bilincine sahip bireylerdir.”
***
Bu sempozyumda; Havaalanı, sanayi bölgesi, Göller Bölgesi Üniversitesinin kurulması, Dereboğazı Devlet Yolunun açılması, EĞİRDİR GÖLÜ VE SORUNLARI, Tarım, Orman, Eğitim, Sanat ve Kültür çalışmaları gündemde yer almıştı. Katılanlar ve sonra yayınlanan SEMPOZYUM KİTABI’ n dan herkes memnundu.
***
Son tahlilde bir sorun vardı ve bu sorun “FİNANS” sorunuydu. Bu sorun aşılmalıydı ama nasıl? “ÇANTADA DERNEK” bir söylem biçimi olmuştu ve o zamanların bir “MOTTO” su haline gelmişti. Toplantıların çoğunluğu ya Yükseliş Kolejinde veya Ahmet ŞAHLAN’nın bürosunda gerçekleştiriliyordu…
İşte bu nedenle, Dernek faaliyetlerinin devam etmesi ile finans sorunlarının çözülebilmesi için VAKIF kurulmasına öncülük etmesi gerektiği fikri ağırlık kazanmaya başlamıştı…
***
YARIN :
ISVAK NASIL KURULDU?