Yarım asır boyunca, siyasetin ve devlet yönetiminin her kademesinde ülkesine değerli hizmetler veren
Süleyman Demirel Son Yolculuğuna Uğurlandı
9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, İslamköy'de toprağa verildi. Demirel'i son yolculuğuna siyasilerin yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce kişi uğurladı.
Ankara’da 91 yaşında hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in cenazesi memleketi Isparta’nın Atabey ilçesi İslamköy’de 20 Haziran 2015 Cumartesi günü düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.
Bütün Televizyon kanallarının naklen yayınladığı Törene, Demirel'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Eski TBMM başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, Köksal Toptan, Hikmet Çetin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Masum Türker, DP Başkanı Gültekin Uysal, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, eski bakanlardan Cavit Çağlar, eski Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iş adamları Nihat Özdemir, Aydın Doğan, Ali Koç, Erdoğan Demirören, Ali Şen ve Nazif Zorlu, bazı siyasetçiler, eski bakanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İslamköy'de Şehriban Hatun Camisi'ndeki cenaze töreninde cenaze namazı Diyanet İşleri eski başkanı Mehmet Nuri Yılmaz tarafından kıldırıldı. Demirel'in naaşı, daha sonra anıt mezar yapılacak Çalca Tepesi'ne götürülmek üzere askerler tarafından cenaze aracına konuldu.
Defin işleminin yapılacağı alana, gül yaprakları dökülürken, alana sürekli olarak gül suyu da sıkıldı. Alana Demirel'in cumhurbaşkanlığı forsu ile çekilmiş dev posteri de asıldı.
Mezara dökülmek üzere çeşitli illerden toprak, bazı barajlardan da su getirildi. Camideki törene katılan vatandaşlar 1,5 kilometrelik Çalca Tepe mesafesini yürüyerek alana geldi.
Cenaze aracının Çalca Tepe'ye gelmesinin ardından Demirel'in naaşı Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Mangası tarafından alındı. Tabutun üzerindeki Demirel'e ait fötr şapka ise Aylin Cesur tarafından alındı. Cesur, defin işleminin ardından şapkayı mezarın üzerine bıraktı.
Manganın, tabutun üzerindeki bayrağı toplamasının ardından defin işlemine geçildi. Toplanan bayrak ise Demirel'in kardeşi Şevket Demirel'e verildi.
Defin işleminin görülmemesi için mezarın bulunduğu yerde askerler tarafından dev Türk bayrağı açıldı. Defin sırasında Muhafız Alayı askerleri saygı atışı yaptı.
Defin işlemine Süleyman Demirel'in kardeşi Şevket Demirel'in damadı ve CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici de mezara inerek yardım etti. Daha sonra da dualar eşliğinde törene katılan vatandaşlar ve protokol üyeleri tarafından mezara toprak atıldı. Çeşitli illerden ve bazı barajlardan getirilen toprak ile su da mezara döküldü.
Kur'an-ı Kerim okunup, dualar edilerek gerçekleştirilen defin işleminin ardından Demirel ailesi taziyeleri kabul etti.