İşsizler ile eleman arayanların buluşma noktası: UMEM

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İşsizler ile eleman arayanların buluşma noktası: UMEM
Haberin Tarihi: 24.7.2013 09:50:00 - Okunma Sayısı:1273 defa okundu.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütülen UMEM Beceri'10 Projesi kapsamında sektör ihtiyaçlarını dikkate alarak Isparta'da işsizlik sorununu çözmeye ve firmalara nitelikli iyi yetişmiş ara elemanlar kazandırmaya devam ediyor.

İşsizler ile eleman arayanların buluşma noktası: UMEM

 

            Isparta Ticaret ve Sanayi Odası; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütülen UMEM Beceri'10 Projesi kapsamında sektör ihtiyaçlarını dikkate alarak Isparta’da işsizlik sorununu çözmeye ve firmalara nitelikli iyi yetişmiş ara elemanlar kazandırmaya devam ediyor.

            Devlet desteğiyle çalışan ihtiyacı karşılamak isteyen firmalar ile iş arayanlar için başvurular ITSO ve İŞKUR’da alınıyor.

            Isparta Ticaret ve Sanayi Odası; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütülen UMEM Beceri'10 Projesi kapsamında sektör ihtiyaçlarını dikkate alarak Isparta’da işsizlik sorununu çözmeye ve firmalara nitelikli iyi yetişmiş ara elemanlar kazandırmaya devam ediyor.

            Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

            “UMEM projesi kapsamında nitelikli çalışan talebinde bulunan işverenlere düzenlenen teorik ve pratik eğitimler sonucunda kalifiyeli eleman sağlanmaktadır. Bu kişilerin sürekli istihdam edilmesi durumunda 18-29 yaş arası erkekler ve yaştan bağımsız kadınlar için 42 ay süreyle, 30 yaş üstü erkekler için 30 ay süreyle sigorta pirimi işveren payı ödemeleri Devletçe karşılanmaktadır. Yani bu da yaklaşık bir çalışan için işverene toplam 7.500 TL ile 10.500 TL arasında nakdi avantaj sağlamaktadır. 

            Bunun yanında işsizlerimize iş kapısı sağlanmakla birlikte, teorik ve pratik eğitimler boyunca kursiyerlerin günlük cep harçlığı ve sigorta da Devletçe sağlanmaktadır.  Teorik eğitim en fazla 3 ay, işbaşı(staj) eğitimi de en fazla 3 ay olmak üzere toplam eğitim süresi en fazla 6 aydır. Kurslar boyunca, “İş Kazası ve Meslek Hastalığı” sigorta prim giderleri ödenmekte ve  “Genel Sağlık Sigortası” yaptırılmaktadır. Toplam altı ay sürecek teorik ve pratik eğitimlerle hem bir meslek edinecek, hem de teorik eğitimlerinde günlük 20 TL, pratik (staj) eğitimlerinde günlük 25 TL alacaklardır.

            Isparta Ticaret Sanayi Odası koordinasyonunda İŞ-KUR İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, işbirliğinde yürüttüğümüz UMEM BECERİ’10 kurslarımıza gerek işveren gerekse işsizlerimiz başvuruların Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞKUR’da alınmaya devam etmektedir.

            UMEM kapsamında sadece sanayi sektörlerine değil tarım ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların işgücü ihtiyaçlarına yönelik kurslar düzenlenmeye başladı.”

UZMANLAŞMIŞ MESLEK

EDİNDİRME MERKEZLERİ

(UMEM) BECERİ’10

PROJESİ NEDİR?

            İstihdam sorunun altında yatan en önemli nedenlerden biri de ''mesleksizlik''dir. Türkiye’de vasıfsız işgücü fazlalığı olduğu görülmekte diğer yandan firmalar da kaliteli eleman bulma sıkıntısı çekmektedir. Bu kapsamda işgücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek amacıyla “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10  Projesi” başlatılmıştır. Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 Projesi, bir beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliğidir.

            Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 Projesi; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) arasında imzalanan protokol kapsamında ilk etapta 19 ilde başlatılmış olup, gelinen noktada 81 ilde uygulanmaya devam etmektedir.

            UMEM projesinin kısaca uygulama planı ise aşağıdaki gibidir;

            “İşgücü Piyasası İhtiyaç Analizleri” ve 81 ilden toplanan işgücü-stajyer talepleri kapsamında, işgücü piyasasının mesleki ve teknik eğitim ihtiyacının iller bazında tespit edilmesi ve bu doğrultuda 81 ildeki eğiticilerin eğitiminin tamamlanması,

            İŞKUR’a kayıtlı işsizlere bu doğrultuda teorik eğitim verilmesi,

            İş arayanların yerel düzeydeki “Kurs Yönetimlerinin” koordinasyonunda firmalarla eşleştirilerek, kursiyerlere pratik eğitim verilmesi,

            Başarılı olanların sertifikalandırılarak, staj gördüğü işyerlerinde istihdam edilmesidir.

            Daha fazla bilgi ve sorularınız için Ücretsiz UMEM Beceri 10 Çağrı merkezi 444 86 36, www.beceri10.org.tr

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap