Isparta’lı girişimci kadınlar Konya’ya gitti
TOBB Isparta KAGİK öncülüğünde Ispartalı girişimci kadınlar Konya’da düzenlenen İpekYolu’nun Kadın Yolcuları programına katıldılar.
Konya Kadın Girişimciler Kurulu’nun düzenlediği, Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve tarihi İpekyolu güzergâhı üzerinde bulunan beş ülkeden kadın girişimcinin bir araya geldiği “İpekyolu’nun Kadın Yolcuları” programı KTO Karatay Üniversitesinde yapıldı. Programı Isparta’dan Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar ile yönetim kurulu üyeleri, El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gülümse Kadın Kooperatifi Başkanı Dilek Gündüz ile kooperatif üyeleri, Güneykent Gül Kadınlar Derneği yöneticileri katıldı.
KAGİK Başkanı Gözde Çağlar, Ispartalı girişimci kadınların Konya’daki programda büyük ilgi gördüğünü söyledi. Isparta’nın tanıtımının yapılması ve kadın girişimcilerin artması adına çalışmalar yaptıklarını belirten Çağlar, programa katılan tüm girişimci kadınlara teşekkür etti.
Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de düzenlenen programda farklı ülkelerden kadın girişimcilerin hoşgörü kenti Konya’da bir araya gelmesinin ayrı bir anlam ve önem taşıdığını ifade ederek “İlme, sanata ve ahlâka son derece önem verilen Ahilikte, kadının da sosyal ve ekonomik hayatta önemli bir yeri vardı. Kadınların teşkilatlanıp gelişmesi için Ahi Evran'ın eşi Fatma Bacı, dünyanın ilk kadın teşkilatı olan Bacıyan-ı Rum teşkilatını yani Anadolu Kadınlar Birliği'ni kurmuştur. Bu tarihi örnekte de görüldüğü gibi kadınlarımız Anadolu Selçuklu’dan beri yüzyıllardır bu topraklarda sosyal hayatının ve ekonominin içinde yer almaktadırlar. Bugün düzenlenen programda farklı ülkelerden kadın girişimcilerin hoşgörü kenti Konya’da bir araya gelmesi ayrı bir anlam ve önem taşımaktadır. Ekonomik çıkarların; savaşlara, acılara ve gözyaşlarına neden olduğu dünyamızda, barış ve kardeşlik içinde birlikte hareket edebileceğimizi göstermekteyiz. Toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer alan kadınları hayatın her alanında daha aktif halde görmek istiyoruz. Kadın-erkek eşitliğinin yasalarla teminat altında olduğu ülkemizde kadınların iş hayatında, sivil toplum kuruluşlarında ve sosyal hayatta daha aktif olmaları gerekmektedir. Ülkemizin zenginliğe ve refaha ulaşmasının ilk şartı girişimci sayımızı artırmaktan geçmektedir. Türkiye'nin her yıl 1 milyon kişiye iş bulması gerekiyor. 10 yıl sonra bu rakam 1,5 milyon olacak. Bunu devlet eliyle bulabilme sansımız yok. Bu, gençlerimiz ve kadınlarımız açısından sosyal bir mesele olarak önümüze çıkacak. Onun için de Türkiye'de girişimciliği artırmamız lazım. Ülke nüfusumuzun yarısını kadınlar oluşturmaktadır. Bu ekonomimiz için büyük bir güç demektir. Kadınlarımızı çalışmaya, üretmeye teşvik etmeliyiz” şeklinde konuştu.