16:46:22 VALİ ABDULLAH ERİN’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI 16:40:00 BAŞKAN ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI 16:35:28 ESKİ ÖZEL HÜKÜMLER / YENİ ÖZEL HÜKÜMLER VE MAYIS/24’ ÜN  46 MADDELİK ÇIKTISI?!!! (7. Bölüm) 16:17:26 EĞİRDİR BAYBUĞAN’DA KAZA 7 YARALI 15:21:32 YARINLARIN KİLİDİNİ AÇACAK ANAHTAR ÖĞRETMENLERİN ELİNDEDİR 15:17:12 BAŞKAN ÇELİK: ÖĞRETMENLERİMİZ, ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYOR 15:10:27 ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜ KUTLU OLSUN 09:55:55 İNSAN YETİŞTİRME  MÜHENDİSİ: ÖĞRETMENLER 09:41:04 EĞİRDİR’DE KIŞ TEDBİRLERİ KOORDİNASYON VE İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI 09:37:21 İL GENEL MECLİS ÜYESİ ABDURRAHMAN SİNAP: “BADEMLİ KÖYÜ - DAVRAZ KAYAK MERKEZİ YOLU NE OLDU?” 17:24:55 EĞİRDİR’DE ARACIN KAPILARINI AÇIP TRAFİĞİ TEHLİKEYE SOKAN ŞAHSA 2 BİN 858 TL İDARİ CEZA KESİLDİ… 12:05:07 2024 Yılı “Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi Destek Programı” İlan Edildi 11:36:30 EĞİRDİR SAFRAN ÜRETİM MERKEZİ OLUYOR… 11:19:35 Eğirdir Belediyespor Kulübü Yönetimi Kaymakam Çimşit’i Ziyaret Etti 11:15:02 Isparta İl Enerji Verimliliği Yönetim Birimden Kaymakam ÇİMŞİT’e Ziyaret 11:07:36 ITSO’DA LİDERLİK VE YÖNETİM BECERİLERİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ 11:02:07 ERKILINÇ: KURUMUMUZ RESMÎ İLAN HAKEDİŞLERİNİN GARANTÖRÜDÜR 17:40:01 ITSO’NUN SERBEST BÖLGE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 17:13:16 Eğirdir’de Safran Hasadı Heyecanı 16:48:45 ESKİ ÖZEL HÜKÜMLER / YENİ ÖZEL HÜKÜMLER VE MAYIS/24’ ÜN  46 MADDELİK ÇIKTISI?!!! (5 - 6. Bölüm)

Prof. Dr. Hüseyin İlker Çarıkçı, Adaylığını ve Projelerini Açıkladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Prof. Dr. Hüseyin İlker Çarıkçı, Adaylığını ve Projelerini Açıkladı
Haberin Tarihi: 19.2.2015 09:24:00 - Okunma Sayısı:4314 defa okundu.

Nisan ayında yapılacak rektörlük seçimleri için Prof. Dr. Hüseyin İlker Çarıkçı, adaylığını açıkladı.

Prof. Dr. Hüseyin İlker Çarıkçı, Adaylığını ve Projelerini Açıkladı

 

            Nisan ayında yapılacak rektörlük seçimleri için Prof. Dr. Hüseyin İlker Çarıkçı, adaylığını açıkladı. Basın mensupları ile birlikte Öğretmenevinde bir araya gelen Çarıkçı, Süleyman Demirel Üniversitesinin ilham veren bir üniversite olması için çalışacaklarını kaydetti. İlham veren bir yaşam alanının, köklerimizde, Endülüs'ün başkentliğini yapmış olan Kurtuba'da (şimdiki adı ile Cordoba) mevcut olduğunu belirtti.                  

            SDÜ'ye 'Cordoba' vizyonu

            "Neden Süleyman Demirel Üniversitesi Endülüs medeniyetinin başkentliğini yapmış Kurtuba’nın (şimdiki adıyla Cordoba) misyonunu üstlenmesin?" diyen Rektör Adayı Çarıkçı, "neden üniversitemiz Kurtuba gibi bir cazibe merkezi, üst düzey bilim insanları yetiştiren bir ilim yuvası olmasın? Neden üniversitemiz bilimsel merakın ve araştırmanın üst seviyelere taşındığı, gerçek bilgiye ulaşmanın en büyük kaygı olduğu bir yaşam alanı olmasın" şeklinde konuştu.

            Çarıkçı şunları söyledi;

            1994 yılında asistan olarak başladığım akademik hayatımın bu noktasında; Süleyman Demirel Üniversitesi’nin (2015) Nisan ayında yapılacak rektörlük seçimlerinde aday olduğumu açıklıyorum.

            Asistanlık dönemimden profesörlük dönemim dahil şu ana kadar pek çok birimde ve düzeyde üye ve yönetici olarak yaptığım çalışmalarımı adaylık ilanım ile birlikte en tepe noktaya taşıyarak üniversiteme, doğup büyüdüğüm memleketime ve ülkeme katkı vermek inanç ve kararlılığı içindeyim.

            Arkadaşlarım ve dostlarımızla uzun bir süredir yaptığımız istişare ve çalışmalar neticesinde SDÜ’nün kendi içinden yetişen genç jenerasyonunu temsil edebilecek bir aday olarak çıkmamın doğru ve gerekli bir karar olduğuna inandım. Almış olduğum bu kararda beni yürekten destekleyen aileme ve arkadaşlarıma, kararımın olgunlaşmasında ve çalışmalarımızın şekillenmesinde görüş ve tavsiyelerde bulunarak yol gösteren dostlarımıza şükranlarımı ifade ediyorum. Çıktığımız bu zorlu yolda Ispartamızın gönülden desteğini, üniversitemiz öğretim üyelerinin oylarını talep ediyorum.

            Propaganda dönemi dahil temayül yoklamasından atamaya kadar geçen tüm seçim döneminin centilmenliğe uygun bir şekilde geçeceğini umuyor ve bekliyorum. Bu noktada üzerimize düşen tüm sorumluluğu iyi niyetli bir şekilde yerine getireceğimi kamuoyu önünde açıkça beyan ediyorum.

            Üniversitemizin büyüklüğüne yakışır bir şekilde gerçekleştireceğine inandığım seçimin ve ardından yaşanacak sürecin değerinin ve öneminin farkındayım. Ülkemiz ile birlikte üniversitemizin de yaşadığı sıkıntıların aşılmasının da kolay olmayacağını biliyor ve görüyorum. Bu yüzden üniversitemizin hak ettiği seviyeye gelmesi ve kaybettiği ivmeyi tekrar kazanabilmesi için tüm arkadaş ve dostlarımızın desteğine ihtiyaç duyacağım. Bu desteği, daha yolun başında ifade eden herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu desteğin sadece seçim sürecinde değil, seçim sonrası atamanın gerçekleşmesi halinde de süreciğini biliyor, bu gücü yanımda hissetmenin mutluluğunu yaşıyorum.

            Yeni dönemde Süleyman Demirel Üniversitesini tüm akademisyenlere ve öğrencilerimize ilham veren bir bilim yuvası olarak düşlüyorum. Üniversitemizi bilimsel merakın üst düzeye taşındığı ve bilimin şevkle konuşulduğu bir yaşam alanı olarak görüyorum. Bu üniversite idealinin yaşanmış örneklerinin köklerimizde olduğunu biliyorum. Neden üniversitemiz Endülüs medeniyetinin başkentliğini yapmış Kurtuba’nın (Şimdiki adıyla Cordoba) misyonunu üstlenmesin? Neden üniversitemiz Kurtuba gibi bilim ve özgür düşünceyi insanların iliklerine kadar hissettiği bir bilim ve sanat merkezi olmasın? Neden üniversitemiz Kurtuba gibi bir cazibe merkezi, üst düzey bilim insanları yetiştiren bir ilim yuvası olmasın? Neden üniversitemiz bilimsel merakın ve araştırmanın üst seviyelere taşındığı, gerçek bilgiye ulaşmanın en büyük kaygı olduğu bir yaşam alanı olmasın?

            Biz üniversite yönetiminin böyle bir ortamı hazırlamakla sorumlu olduğunu düşünüyoruz. Bu çerçevede bizim yönetim anlayışımız;

            SDÜ’nün öğretim üyesinden öğrencisine, idari personelinden diğer çalışanlarına kadar bir AİLE olduğu inancını taşımaktadır.

            Üniversite rektörü olmanın öncelikle üniversitemiz için çalışmak anlamına geldiği inancını taşımaktadır.

            Yaptığımız çalışmalarımızın Ispartamız, bölgemiz, en önemlisi ülkemize katkı sağlaması gerektiği inancını taşımaktadır.

Her düzeydeki yönetim faaliyetlerinin şeffaf ve hesap verebilir olması gerektiği, bunun için gerekli süreçlerin kurulması ve işletilmesi olduğu inancını taşımaktadır.

Yönetirken herhangi bir düşünce, ideoloji, inanç, cemaat ya da benzeri ayrımlara fırsat vermeme inancını taşımaktadır.

            Akademik ve idari her düzeydeki faaliyet, iş ve işlemlerde ehliyet ve liyakat ölçütlerine azami ölçüde uyma; bunun için de adalet ve hakkaniyet duygularını özenli bir şekilde koruma inancını taşımaktadır.

            Bu büyük ailenin içinde herkes aynı fikir ve ideolojiye mensup olmak ya da aynı inancı taşımak zorunda değildir. Ancak hepimizin sadakatle görev ve sorumluluklarımızı yerine getirme yükümlülüğü bulunmaktadır. Bunun için aynı üniversitenin bireyleri olarak hukuka uymak, vatanımıza ve milletimize sadık kalmak, görev ve sorumluluklarımızı en iyi bir şekilde yerine getirmek zorundayız. Bu geniş ideal içinde kalan öğretim üyelerinin açık bir şekilde ve cesaretle destek ve oylarını bekliyorum.

            Seçim öncesi süreçte elimden geldiğince uygun olan tüm arkadaşlarıma ulaşmak ve yüz yüze görüşüp dertlerini, talep ve beklentilerini doğrudan kendilerinden dinlemek niyetindeyim. Bu bakış açımız ve yönetim anlayışımız seçim ve seçim dönemleri ile sınırlı olmayacaktır.

            Üniversitemiz ve genel olarak ülkemiz yükseköğretim için ortaya koyduğumuz vizyonun akademik, idari ve mali tüm yönleri ile bir bütün olduğunu ve üzerinde yoğun bir çalışma yapıldığını belirtmek isterim. Bu vizyonu küçük bir seçim broşürü ya da kitapçığı ile anlatamayacağımız için “2023 Vizyonu Perspektifinden Üniversiteler ve Süleyman Demirel Üniversitesi” adlı bir kitap çalışması ile tüm akademisyenlere ulaşacağım. Benim ve arkadaşlarımın uzun bir süre emek vererek oluşturdukları ve editörlüğünü de yaptığım bu kitap çalışmasını çok yakında sizler ile paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyacağımı da ifade etmek isterim.

            Üniversitemizde Nisan 2015’te yapılacak olan rektörlük seçimlerinin şimdiden üniversitemiz, Ispartamız, bölgemiz ve her şeyden önemlisi ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, adaylığımız konusunda bizi destekleyen herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

            PROF. DR. İLKER HÜSEYİN ÇARIKÇI KİMDİR?

            1970 Isparta doğumludur.  Isparta Anadolu Lisesinin ikinci dönem (1988) mezunlarındandır. 1993 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirmiş ve aynı yılın Kasım ayında Süleyman Demirel Üniversitesi İşletme Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 1996 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü  İşletme Anabilim Dalında “Küçük İşletmelerde Stratejik Yönetim” konulu teziyle yüksek lisansını tamamlamıştır. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında doktora eğitimine başlamış ve 2001 yılında “İş ve Aile Rollerinin Çatışması” isimli teziyle doktor ünvanını almaya hak kazanmıştır.

            2003 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümüne yardımcı doçent olarak atanmıştır. 2005 yılına kadar İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekan yardımcısı ve Stratejik Araştırmalar Merkezi müdürü olarak görev yapmıştır. 2005-2008 yılları arasında Girişimci İşbirliği koordinatörü ve rektör danışmanı olarak çalışmıştır. 2006 yılında doçent ünvanı almıştır. 2008 ve 2009 yıllarında Yüksek Öğretim Kurulunda (YÖK) başkan danışmanı ve Bologna Ulusal Takım üyesi olarak görev yapmıştır. 2009 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne müdür olarak atanmış, 2011 yılına kadar bu görevini sürdürmüştür. 2012 yılının Ocak ayında profesör olmuştur. 2012 Ocak ayında Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesine kurucu dekan olarak atanmış, 15 ay görev yaptıktan sonra kendi isteğiyle istifasını vermiştir. Halen Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmakta, aynı zamanda TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Dairesi Başkanlığında danışma kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

            EURODITE (Regional Trajectories To The Knowledge Economy - AB-FP6 Projesi), ECOLAB (Economy and Labour World - Sokrates Comenius 2.1. Projesi) ve CISMS - II (Collaborative International Study of Managerial Stress-Phase II) isimli uluslararası projelerde proje yürütücüsü ve uzman olarak görev almıştır.  Yönetiminde 14 yüksek lisans ve 12 doktora tezi tamamlanmıştır. Birçok uluslararası ve ulusal kongre ve sempozyumda yürütme kurulu ve bilim kurulu üyeliği; İletişim ve Diplomasi, Atatürk Üniversitesi İİBF, Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Girişimcilik ve Kalkınma, SDÜ İİBF, SDÜ Sosyal Bilimler gibi dergilerde editör yardımcılığı ve hakemlik gibi görevler yapmıştır.

            Yönetim Psikolojisi, Örgütsel Davranış, Stratejik Yönetim, Yönetim ve Organizasyon, İletişim ve Çatışma Yönetimi alanlarında lisans ve lisansüstü programlarda dersler ve KOSGEB akredite eğitmeni olarak da İŞKUR, Ticaret ve Sanayi Odaları, Kalkınma Ajansları bünyesinde eğitimler vermektedir. Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap